فاطمه بصیریان؛ امید علی اسماعیلی پور؛ مژگان مظهری؛ نعمت ضیائی
دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، ، صفحه 573-581
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر پودر میوه عناب و سنجد بر عملکرد رشد، متابولیتهای خونی و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی در شرایط دمایی بالا روی 160 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار و تعداد 10 پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بود از 1- شاهد (جیره پایه)، 2- جیره پایه + 0/75 درصد پودر ...
بیشتر
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر پودر میوه عناب و سنجد بر عملکرد رشد، متابولیتهای خونی و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی در شرایط دمایی بالا روی 160 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار و تعداد 10 پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بود از 1- شاهد (جیره پایه)، 2- جیره پایه + 0/75 درصد پودر میوه عناب، 3- جیره پایه + 0/75 درصد پودر میوه سنجد و 4- جیره پایه + ترکیب پودر میوه عناب و سنجد (هر کدام 0/75 درصد). در 25 روزگی با شروع تنش گرمایی، جوجهها روزانه هشت ساعت از ساعت نه تا 17 در دمای 2±34 درجه سانتیگراد قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر تیمارها بر صفات عملکردی معنیدار نبود (P<0.05). همچنین وزن نسبی لاشه و اندامهای داخلی به جز کبد، تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (P<0.05). کمترین وزن نسبی کبد در گروه شاهد مشاهده گردید (P≤0.05). افزودن پودر میوه عناب و سنجد سبب افزایش معنی دار میزان گلوتاتیون پراکسیداز و کاهش غلظت گلوکز خون در مقایسه با گروه شاهد شد(P≤0.05). بیشترین ظرفیت نگهداری آب و کمترین افت پخت و خونابه در جوجه های گوشتی تغذیه شده با عناب و سنجد بدست آمد. با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش، افزودن عناب و سنجد در سطح 0/75 درصد جیره در شرایط تنش گرمایی هر چند که بر صفات عملکردی جوجههای گوشتی موثر نبود، اما منجر به بهبود متابولیتهای خونی و صفات کیفی گوشت گردید.