تأثیر عصاره زغال اخته در رقیق کننده منی بر کیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد - یخ گشایی

حسین دقیق کیا؛ فاطمه زارع قلعه جیق؛ ابوذر نجفی؛ حسین واثقی دودران

دوره 18، شماره 4 ، دی 1395، ، صفحه 831-840

https://doi.org/10.22059/jap.2016.59229

چکیده
  تأثیر سطوح مختلف عصاره اتانولی گیاه زغال اخته در بهبود کیفیت منی قوچ طی فرآیند انجماد - یخ­گشایی بررسی شد. در این مطالعه از 5 قوچ، 2 بار در هفته به کمک واژن مصنوعی اسپرم­گیری شد. به‌منظور از بین بردن اثرات فردی، نمونه­های منی گرفته شده با هم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصاره زغال اخته (صفر، 100، 150، 200 میکرولیتر در میلی­لیتر) به رقیق­کننده ...  بیشتر