زهرا درون؛ سیامک پارسایی؛ مختار خواجوی؛ رضا نقی ها
دوره 19، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 905-916
چکیده
اثر افزودن عصاره اتانولی تفاله لیموترش به آب آشامیدنی جوجههای گوشتی بر عملکرد، پاسخ ایمنی و فراسنجههای سرم خونی جوجههای گوشتی با استفاده از 450 قطعه جوجه یک روزه (مخلوط نر و ماده) سویه کاب 500 در قالب طرح کاملأ تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار و 18 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شد. تیمارها شامل افزودن سطوح صفر (شاهد)، 4/0، 8/0، 2/1 و 6/1 درصد ...
بیشتر
اثر افزودن عصاره اتانولی تفاله لیموترش به آب آشامیدنی جوجههای گوشتی بر عملکرد، پاسخ ایمنی و فراسنجههای سرم خونی جوجههای گوشتی با استفاده از 450 قطعه جوجه یک روزه (مخلوط نر و ماده) سویه کاب 500 در قالب طرح کاملأ تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار و 18 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شد. تیمارها شامل افزودن سطوح صفر (شاهد)، 4/0، 8/0، 2/1 و 6/1 درصد عصاره الکلی تفاله لیموترش به آب آشامیدنی از دو روزگی تا پایان دوره پرورش بودند. افزودن عصاره تأثیر معنیداری بر مصرف خوراک، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل نداشت. ایمونوگلبولینهای کل تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، اگرچه در جوجههای دریافت کننده 6/1 درصد عصاره تفاله لیمو ترش نسبت به دیگر گروههای آزمایشی IgM افزایش و IgY کاهش یافت (05/0P<). افزودن عصاره در همه سطوح سبب افزایش پاسخ ایمنی به فیتوهماگلوتینن در مقایسه با گروه شاهد گردید (05/0P<). میزان تریگلیسرید، لیپوپروتئینهای با چگالی کم و خیلی کم در سرم خون جوجههای دریافت کننده 8/0 و 6/1 درصد عصاره تفاله لیمو ترش به طور معنیداری کمتر از دیگر تیمارها بود (05/0P<). بالاترین میزان کلسترول، تریگلیسرید، لیپوپروتئینهای با چگالی کم و خیلی کم سرم در جوجههای دریافت کننده 2/1 درصد عصاره تفاله لیموترش مشاهده شد، که به طور معنیداری بالاتر از دیگر تیمارها بود (05/0P<). با توجه به اثرکاهندگی تیمارهای دریافت کننده 8/0 و 6/1 درصد عصاره بر فاکتورهای خونی مثل تریگلیسرید، لیپوپروتئینهای با چگالی کم و خیلی کم نسبت به تیمار شاهد استفاده از این دو سطح توصیه می شود.
ساحره غریبی؛ محمد هوشمند؛ رضا نقی ها
دوره 17، شماره 2 ، مهر 1394، ، صفحه 403-413
چکیده
بهمنظور بررسی تأثیرات دو سطح میوۀ بلوط خام و فرآوریشده با اسیداستیک بر عملکرد و فلور رودۀ کور جوجههای گوشتی، از تعداد 340 قطعه جوجۀ یکروزه سویۀ کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار (هر تکرار با 17 قطعه جوجۀ نر و ماده) استفاده شد. تیمار اول، با جیرۀ بر پایۀ ذرتـکنجالۀ سویا (بدون استفاده از میوۀ بلوط) بهعنوان ...
بیشتر
بهمنظور بررسی تأثیرات دو سطح میوۀ بلوط خام و فرآوریشده با اسیداستیک بر عملکرد و فلور رودۀ کور جوجههای گوشتی، از تعداد 340 قطعه جوجۀ یکروزه سویۀ کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار (هر تکرار با 17 قطعه جوجۀ نر و ماده) استفاده شد. تیمار اول، با جیرۀ بر پایۀ ذرتـکنجالۀ سویا (بدون استفاده از میوۀ بلوط) بهعنوان شاهد و تیمارهای دو، سه، چهار، و پنج بهترتیب با جیرههای حاوی 20 یا 25درصد بلوط خام یا فرآوریشده تغذیه شدند. فرآوری میوۀ بلوط با اسیداستیک میزان ترکیبات فنلی (فنل کل، تانن کل، و تانن فشرده) را بهطور معنیداری کاهش داد (05/0>P). استفاده از 20 و 25درصد بلوط خام در جیره، میزان افزایش وزن بدن جوجهها را در مقایسه با گروه شاهد کاهش داد (05/0>P)، اما در بلوط فرآوریشده این کاهش مشاهده نشد. استفاده از میوۀ بلوط (خام و فرآوریشده) افزایش معنیدار ضریب تبدیل غذایی را به دنبال داشت. شمار باکتریهای ای.کلی و اسیدلاکتیک در 21 و 42روزگی تحتتأثیر تیمارهای تغذیهای قرار نگرفت. نتایج نشان داد استفاده از میوۀ بلوط خام و یا فرآوریشده به میزان 20 و 25درصد جیرۀ جوجههای گوشتی باعث کاهش عملکرد شد و بنابراین، استفاده از این سطوح قابل توصیه نیستند.