1. تأثیر استفاده از هسته خرمای عمل‏آوری شده با روش‏های مختلف در جیره بر عملکرد جوجه‏های گوشتی

محمدرضا قربانی؛ طاهره محمدآبادی؛ حدیث میرزایی

دوره 22، شماره 3 ، پاییز 1399، ، صفحه 417-429

چکیده
  هدف از این پژوهش بررسی تأثیر استفاده از هسته خرمای عمل‏آوری‌شده در جیره بر عملکرد جوجه‏های گوشتی بود. در این آزمایش از 280 قطعه جوجه‌گوشتی، در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار و چهار تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- شاهد (جیره بدون هسته خرما)؛ 2- جیره حاوی 10 درصد هسته خرمای خام و سه تا هفت - به‌ترتیب 10 درصد هسته خرما که ...  بیشتر

2. اثرات فرآوری کاه کنجد با فشار بخار پایین و مواد شیمیایی بر هضم‌پذیری و تخمیر، جمعیت پروتوزوا، رفتار نشخوار و برخی فراسنجه های خونی گوسفند عربی

حمید بانشی؛ طاهره محمدآبادی؛ خلیل میرزاده؛ مرتضی چاجی؛ محمود قاسمی نژاد

دوره 19، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 765-776

چکیده
  این پژوهش به منظور بررسی اثرات عمل‌آوری کاه کنجد با بخار آب تحت فشار پایین، اسید سولفوریک و مخلوط آنزیمی بر هضم‌پذیری و تخمیر شکمبه ای، جمعیت پروتوزوا، رفتار نشخوار و برخی فراسنجه های خونی گوسفند عربی انجام شد. 12 رأس گوسفند با جیره های شاهد (بدون کاه کنجد)، جیره حاوی کاه کنجد عمل‌آوری شده با 4/2 درصد اسید و بخار در دمای 130 درجه به مدت ...  بیشتر

3. بررسی تأثیر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم، تخمیر شکمبه‏ای، رفتار نشخوار و فراسنجه‏‏های ‏خونی گوسفند عربی و بز نجدی

علی کیانی؛ طاهره محمدآبادی؛ خلیل میرزاده؛ مرتضی چاجی؛ محمد بوجارپور

دوره 19، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 789-802

چکیده
  در این آزمایش، تأثیر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم و تخمیر شکمبه‌ای و برخی فراسنجه‌های خونی در گوسفند عربی و بز نجدی بررسی شد. در این تحقیق، مغز میوه بلوط (63 درصد) ‏در تغذیه ‏شش راس گوسفند عربی و شش راس‏بزنجدی با متوسط وزن زنده 3±50 کیلوگرم برای مدت 28 روز استفاده شد و قابلیت هضم و تخمیر، رفتار نشخوار و برخی فراسنجه‌های خونی اندازه‌گیری ...  بیشتر

4. تأثیر سطوح مختلف برگ پسته وحشی ‌(بنه)، بر آنزیم‌های کبدی، فراسنجه‏های خونی و شاخص‏های عملکردی جوجه‌های گوشتی

پرویز اردونی؛ خلیل مبرزاده؛ طاهره محمدآبادی؛ محمد بوجارپور

دوره 19، شماره 3 ، پاییز 1396، ، صفحه 601-612

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف برگ پسته وحشی بر آنزیم‌های کبدی، فراسنجه‌های خونی و شاخص‏های عملکردی جوجه‌های گوشتی، از 192 قطعه جوجه یک‌روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و 12 قطعه جوجه ‌(از هر دو جنس) در هر تکراراستفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره‌های حاوی سطوح صفر (شاهد)، یک، دو و سه درصد برگ ...  بیشتر

5. بررسی هضم و تخمیر جیره‌های حاوی بخش‌های متفاوت درخت سوبابل

شهین نسیمی اصفهانی؛ مرتضی چاجی؛ طاهره محمدآبادی؛ محمد بوجارپور

دوره 18، شماره 1 ، بهار 1395، ، صفحه 39-49

چکیده
  قابلیت هضم و فراسنجه‌های تخمیری جیره‌های حاوی برگ، غلاف، و دانۀ درخت سوبابل (با نام علمی Leucaena leucocephala) در گوسفند با روش‌‌‌‌های هضم دومرحله‌ای و تولید گاز تعیین شد. جیره‌های آزمایشی شامل صفر (شاهد)، 25، 50، 75، و 100درصد برگ، غلاف، و دانۀ سوبابل بودند که جایگزین علوفۀ یونجه در جیرۀ گوسفندان شدند. در مقایسه با جیرۀ شاهد، جیرۀ حاوی 50درصد ...  بیشتر

6. بررسی اثر پنیرک (Malva Sylvestris) بر تجزیه‌پذیری و فراسنجه‌های تخمیر علوفه آتریپلکس در شرایط آزمایشگاهی

ایران خدادادی؛ طاهره محمدآبادی؛ مرتضی چاجی؛ محسن ساری

دوره 16، شماره 2 ، پاییز 1393، ، صفحه 123-135

چکیده
  این آزمایش برای بررسی اثر سطوح گوناگون پنیرک (صفر، 20، 40، و 60 میلی‏گرم در کیلوگرم علوفۀ آتریپلکس) بر تجزیه‌پذیری و فراسنجه‌های تخمیر علوفۀ آتریپلکس در شتر تک‌کوهانه انجام گرفت. فراسنجه‌های تخمیر با تکنیک تولید گاز و قابلیت هضم آزمایشگاهی با روش هضم دومرحله‌ای به‌کمک دو نفر شتر تک‌کوهانۀ مادۀ دوساله دارای فیستولای شکمبه اندازه‌گیری ...  بیشتر

7. بررسی هضم‏ پذیری و تخمیر جیره‏ های حاوی بخش‏های گوناگون درخت برهان (Albizia lebbeck) در شرایط آزمایشگاهی

زینب یوسفی؛ طاهره محمدآبادی؛ مرتضی چاجی؛ محمد بوجارپور

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1393، ، صفحه 31-41

چکیده
  این آزمایش به‌منظور بررسی هضم‏پذیری و فراسنجه‏های تخمیر جیره‏های حاوی برگ، غلاف با دانه، و گل درخت برهان در گوسفند با روش‏های هضم دومرحله‏ای و تولید گاز انجام شد. جیره‏های آزمایشی شامل سطوح صفر، 25، 50، 75، و 100 درصد برگ، غلاف، و گل برهان بودند. نتایج نشان داد بیشترین قابلیت تولید گاز مربوط به جیرۀ حاوی 50 درصد برگ بود (05/0P<). ...  بیشتر