بررسی ترکیب شیمیای و فراسنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای کاه گندم و باگاس نیشکر عمل آور عمل آوری شده با اوره

منصور دهقانی؛ احمد افضل‌ زاده؛ محمدعلی نوروزیان

دوره 23، شماره 2 ، تیر 1400، ، صفحه 191-200

چکیده
  مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر فرآوری کاه گندم و باگاس نیشکر با اوره بر ترکیب شیمیایی، زمان تأخیر و فراسنجه‌های تجزیه پذیری ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) به روش کیسه‌های نایلونی انجام شد. ترکیب شیمیایی و فراسنجه‌های تجزیه پذیری نمونه‌های فرآوری نشده و عمل‌آوری شده با پنج درصد اوره با استفاده از سه راس گاو شیرده (با میانگین ...  بیشتر

بررسی ساخت و اثرات کاربرد یک ترکیب نیتروژنه آهسته رهش غیرپروتئینی برای استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان

علیرضا طالبیان مسعودی؛ محمد مهدی معینی؛ منوچهر سوری؛ هرمز منصوری؛ معصومه عبدلی

دوره 18، شماره 3 ، آبان 1395، ، صفحه 399-411

چکیده
  امکان ساخت و اثرات استفاده از یک ترکیب آهسته رهش نیتروژن‌دار غیرپروتئینی در تغذیه دام­های نشخوارکننده در یک آزمایش دو مرحله‌ای بررسی شد. در مرحله اول، ساخت ترکیب آهسته رهش با استفاده از متصل نمودن زنجیره کربنی  شاخه­دار به ملکول اوره و کاهش درجه حل­پذیری آن انجام شد و نمونه‌های ساخته شده از نظر ساختمان شیمیایی، خصوصیات فیزیکی ...  بیشتر

تأثیرپذیری هضم الیاف، رفتار تغذیه‌ای و الگوی تغییرات اسیدهای چرب فرار شکمبه از دفعات تغذیه منابع گوناگون پروتئین

مصطفی حاجی لو؛ حمید رضا میرزایی الموتی؛ مهدی گنج خانلو؛ حمید امانلو

دوره 17، شماره 2 ، مهر 1394، ، صفحه 347-358

چکیده
  در تحقیق حاضر، از چهار رأس گاو هلشتاین دارای فیستولۀ شکمبه در طرح مربع لاتین با چهار دورۀ‏ 21روزه (شامل دو هفته دورۀ عادت‏پذیری به جیره‌ها و یک هفته جمع‏آوری داده‌ها) استفاده شد. تیمارها شامل 1. تغذیه با جیرۀ کاملاً مخلوط یک‌بار در وعدۀ صبح، 2. تغذیه با بخشی از سویا در وعدۀ عصر، 3. تغذیه با بخشی از اوره در وعدۀ عصر، و 4. تغذیه با بخشی ...  بیشتر

اثر محلول اوره - ملاس بر میزان مواد مغذی پس چر زراعت جو و عملکرد گوسفند داشتی

حسن فضائلی؛ اسماعیل اسماعیلی راد؛ محمد بابایی

دوره 13، شماره 2 ، اسفند 1390، ، صفحه 11-18

چکیده
  این پژوهش برای بررسی امکان بهبود ارزش غذایی پس چر مزرعه جو طی دو سال متوالی انجام گرفت. در سال 1378، پس از برداشت محصول 27 کرت آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل، با نه تیمار (محلول حاوی صفر، 5/2 و پنج درصد اوره هر کدام با صفر، سه و شش درصد ملاس) در نظر گرفته شد. در پنج مرحله زمانی قبل و بعد از محلول پاشی از هر کرت نمونه برداری ...  بیشتر