از نویسندگان مسئول مکاتبات خواهشمند است صفحه زیر را پرینت گرفته و مقاله را دقیقا طبق بندهای مندرج در آن تنظیم کنند. تمامی موارد لازم در این صفحات به طور مفصل شرح داده شده است:

 

 راهنمای نویسندگان (بخش "اشکالات متداول" مدنظر گرفته شود.)

  فرآیند پذیرش مقالات 

 پرسش های متداول (FAQ)

 موارد درج شده در فرم ارزیابی مقالات

  

راهنمای نویسندگان مجله تولیدات دامی

 

به اطلاع نویسندگان و پژوهشگران گرامی می­رساند که تدوین و نگارش مقاله مطابق راهنمای نگارش مجله تولیدات دامی الزامی است. در غیر این صورت مقاله مورد بررسی قرار نخواهند گرفت.

 

 

راهنمای نویسندگان مجله تولیدات دامی

مجله تولیدات دامی مقالات پژوهشی اصیل(Original)  ، مروری (Review)   و متاآنالیز (Meta-analysis)، که مرتبط با اهداف مجله باشد را منتشر می کند.

  • مقالات اصیل (Original Article): که در اولویت چاپ در مجله است حداکثر 15 تصویر/جدول می­باشد. در این نوع مقالات، نبایستی به بیش از 25 منبع ارجاع داده شود.
  • مقالات مروری (Review Article): در این نوع مقالات بایستی نویسنده احاطه کامل بر موضوع مقاله داشته باشد و ضروری است که مقاله حداکثر 20 صفحه باشد. بایستی حداقل به ۳۰ منبع وحداکثر به 50 مقاله ارجاع داده ­شود. بایستی حداقل 5 منبع از فعالیت ­های پژوهشی خود نویسنده پیرامون موضوع مقاله باشد. مقالات متاآنالیز نیز در این  گروه قرار می گیرند.

لازم به ذکر است که تهیه و نگارش مقاله مطابق راهنمای نگارش مجله  تولیدات دامی الزامی است.  در غیر این صورت مقاله مورد بررسی قرار نخواهند گرفت.

الف- شرایط و نکات اولیه

  1. مسئولیت جمع آوری مقاله و ارائه آن را به دفتر مجله بر عهده  نویسنده مسئول است.
  2. نویسندگان باید با امضائ  فرم تعهد و ارسال آن همراه مقاله اصلی، اعلام نمایند در جریان متن نهایی این مقاله بوده و از ارسال مقاله به این مجله مطلع  می باشند.  همچنین مقاله به هیچ زبان دیگری و به هیچ مجله دیگری ارسال نشده و به چاپ نرسیده است(در غیر این صورت طبق قانون مصوب نشریات، نویسنده یا نویسندگان به صورت مادام از نشر مطلب در مجله و مجلات تحت پوشش ناشر محروم و مقاله آنان نیز در صورت صلاح دید سردبیر حذف خواهند شد.)
  3. ارسال  تعهد نامه  به منزله پذیرش تمام ضوابط نشریه و نیز تفویض کلیه حقوق نویسندگان به ناشر است.
  4. نویسندگان باید همه وابستگی‌هایی را که ممکن است به عنوان احتمال ایجاد تعارض منافع در نظر گرفته شود را آشکار سازند و به مجله تعهد می دهند که مقاله تضاد منافع ندارد. نویسنده مسئول باید از جانب سایر نویسندگان این فرم را امضا و تایید نموده و اصالت محتوای آن را اعلام ‏‏نماید.   

فایل تعهدنامه را از اینجا دانلود نمایید. 

فایل فرم تعارض منافع را از اینجا دانلود نمایید.

فایل مشخصات نویسندگان را از اینجا دانلود نمایید.

در هنگام پر کردن فرم های بالا، موارد زیر در نظر گرفته شود:

 اطلاعات خواسته شده به طور کامل برای تمامی نویسندگان درج گردد. درج شماره تلفن همراه و نیز پست الکترونیکی تمامی افراد ضروری می باشد. در زمان ثبت نام مقاله و درج مشخصات نام و مشخصات تمامی نویسندگان (به ترتیب درج شده در تعهدنامه) در سامانه ثبت شود.

 برای درج مرتبه علمی، درج کلمه عضو هیات علمی کافی نیست. رتبه علمی مربی، استادیار، دانشیار و استاد درج گردد.

 امضای تمامی نویسندگان در این فرم الزامی است و امضا از طرف دیگران قابل پذیرش نیست. در صورت عدم دسترسی به دیگر اعضا امضای اسکن شده در فایل درج گردد.

  از درج ایمیل های غیرفعال (Expired) خودداری گردد.

  در صورتی که نویسنده مسئول و سایر نویسندگان اعضای هیئت علمی دانشگاهها یا مراکز پژوهشی هستند لازم است که ایمیل آکادمیک خود را برای مقاله استفاده نمایند.

 فایل تعهدنامه تکمیل شده به عنوان فایل تکمیلی/ اضافی بارگذاری شود تا قابل رویت برای داوران نباشد.

5. مقالات ارسالی باید نتیجه انجام یک طرح پژوهشی باشند. در غیر اینصورت،   Fast Reject‌ می شوند.

6. رعایت اصول نگارش در تهیه مقاله الزامی است. موارد مهم در ذیل  آورده شده است:

  • متن بخش های مختلف مقاله(مقدمه، روش پژوهش، یافته ها و  بحث باید با پاراگراف بندی مناسب تدوین شود. پاراگرافهای کمتر از 4 خط و بیشتر از 10 خط پسندیده نیست.
  • سطر اول در پاراگراف اول هر بخش تورفتگی نداشته باشد. اما پاراگراف دوم به بعد نیم‌سانتی‌متر تورفتگی برای سطر اول در نظر گرفته شود.
  • لیست‌های عددی یا بولتی (توپی خالی) نیم‌سانتی‌متر قبل از متن تورفتگی بخورد، و سطر دوم هر سطر هم توفتگی سطر دوم بخورد.
  • برای شماره‌گذاری از عدد و نقطه استفاده شود.
  • قبل از نقطه، ویرگول، نقطه ویرگول، دونقطه، علامت سؤال، علامت تعجب و ... نیازی به فاصله نیست؛ اما بعد از این علائم باید یک فاصله گذاشته شود.
  • هنگام استفاده از پرانتز قبل از باز شدن پرانتز و بعد از بسته شدن پرانتز از فاصله استفاده کنید، کلمه داخل پرانتز بدون فاصله به پرانتز می‎چسبد.
  • برای نوشتن کلمات مرکب یا بعضی افعال و واژگان مشابه از نیم‏فاصله استفاده شود (برای مثال انسان‎ها، می‎رود، تصمیم‎گیری، اندازه‎گیری، بهره‎مند، منطقه‎ای، همان‎گونه و...) [برای مثال می خواهم (غلط) می‎خواهم (درست)] برای ایجاد نیم­فاصله در نرم‏افزار WORD الزماً و حتماً از (ctrl + shift + 2) استفاده کنید.
  • براساس دستورالعمل جدید فرهنگستان زبان و ادب فارسی از به کار بردن (ه‎ی) خودداری فرمایید و در موارد لازم از همزه (ۀ) استفاده شود.

7. ملاحظات اخلاقی شامل اخلاق در پژوهش، حامی مالی، تعارض منافع، مشارکت نویسندگان و سپاسگزاری باید در انتهای مقاله و قبل از بخش منابع آورده شود. لازم به ذکر است که بندهای مربوط به ملاحظات اخلاقی هنگام ارسال مقاله در فایل مشخصات نویسندگان اورده شود.  بعد از پذیرش مقاله  و در مرحله بازنگری برای ویراستاری فنی از سوی نویسنده به متن مقاله اصلی بعد از نتیجه گیری درج شوند.  در قسمت سپاسگزاری، بایستی که  ذکر شود که مقاله ارسالی حاصل طرح تحقیقاتی یا پایان نامه بوده و شماره ثبت، تاریخ ثبت، محل ثبت و تأمین کننده منابع مالی ( در صورت وجود) ذکر گردد. لطفا به فایل الگوی مشخصات نویسندگان در سایت مجله مراجعه شود.

8. با توجه به بند ۷ ماده ۴ اساسنامه کمیسیون نشریات، نتیجه  مطالعات کارازمایی بالینی با استفاده از دام، طیور و یا هر حیوان آزمایشی دیگر، در صورتی در نشریه قابل چاپ است که قبل از شروع تحقیق و انجام آزمایشات، در مرکز ثبت کار آزمایی بالینی ایران (IRCT) به نشانی www.irct.ir  ثبت شده باشد. همچنین در صورتی که انجام مطالعه نیازمند مجوز خاصی بوده، باید در این قسمت ذکر شود.

9. مقالات ارسالی در ابتدا توسط هیئت تحریریه  و دبیران تخصصی   بررسی شده و در صورت احراز شرایط لازم از نظر محتوا و ساختار  و رعایت ضوابط نشریه، برای حداقل سه داور متخصص ارسال می‌شود. اگر مقاله از نظر داوران قابل چاپ باشد نظرات و اصلاحات ایشان پس از بررسی هیئت تحریریه به نویسنده مسئول ارائه خواهد شد.

10. نویسنده به مدت حداکثر ۲ هفته وقت خواهد داشت نسخه اصلاح شده را ارسال نماید.

11. استفاده از مندرجات مجله با ذکر کامل مأخذ آزاد است.

 

ب- راهنمای تدوین مقالات (کلیات)

  1. کلیه بخش ­های مقاله با حاشیه دو سانتی­متر حاشیه در چهار طرف و به صورت تک ستونی، با نرم ­افزار Microsoft Word تهیه گردد.
  2. تعداد صفحات قابل قبول حداکثر 15 صفحه می­باشد.
  3. عنوان همۀ بخش‌ها با قلم  B Titrو اندازه 12 و عنوان زیربخش‌ها با قلم B Titr و اندازه 11 تایپ شوند. عنوان هر بخش یا زیربخش، با یک سطر خالی فاصله از انتهای متن بخش قبلی تایپ شود.
  4. در متن مقاله عنوان های اصلی و فرعی شماره گذاری شوند (چکیده نیاز به شماره گذاری ندارد). به فایل الگوی نگارش مقاله در سایت مجله مراجعه شود.
  5. متن اصلی مقاله به ‎صورت تک ‎ستونی با قلم (فونت) B Mitra و اندازۀ 13 تک فاصله (Single Space) طراز شده (Justify) و قلم انگلیسی Times New Roman 11 تک فاصله (Single Space) تهیه شود.
  6. در نگارش مقاله توصیه می ­شود که تا حد امکان از به ­کار بردن واژه ­های بیگانه و ناآشنا پرهیز شود. استفاده از واژه ­های مصوب فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران که در مجموعه کتاب­ های 'فرهنگ کشاورزی و منابع طبیعی' چاپ دانشگاه تهران گردآوری شده، توصیه می­ گردد.
  7. اسامی و واژه­ های علمی، مکان­ ها، مواد و سایر اصطلاحات خارجی را در متن مقاله به زبان فارسی نوشته شود. از زیرنویس یا پاورقی در مقاله استفاده نشود. اگر کلمه ای جدید  و غریبی هست در داخل متن جلوی کلمه اصلی داخل پرانتز آورده شود.
  8. در متن مقاله، اعداد صفر تا نه به حروف و اعداد 10 به بالا به عدد نوشته شود (به استثنای شماره جداول و شکل ها، شماره روابط، اعداد داخل جدول­ ها).
  9. در متن مقاله، به جای علامت %  از کلمه درصد استفاده شود (در جدول­ ها و شکل­ ها هم رعایت شود). مانند : 25‎ درصد
  10. فرمت جدول­ها از نوع راست به چپ {فرمت جدول های فارسی} باشد.
  11. کادر اطراف شکل ها حذف شود. در داخل شکل ها، خطوطی که به صورت افقی نمایش داده می شود، نامرئی باشند.
  12. نمودارهای رسم شده در نرم­ افزارهایی از قبیل اکسل (Excel) به­ صورت عکس نباشند.
  13. شماره روابط و مدل های آماری در داخل پرانتز نشان داده شوند. حتما در داخل متن به این شماره ها ارجاع داده شود. اجزاء رابطه نیز به صورت یک پاراگراف بعد از رابطه معرفی گردد. به مثال  زیر توجه نمائید:

درصد تجزیه پذیری کاه گندم با استفاده از رابطه 1 محاسبه شد.

Pt = a + b (1 - e-ct)                                                         (رابطه 1)

 که در این رابطه،  Pt، پتانسیل تجزیه پذیری  پس از زمان t؛ a، بخش محلول؛ b، بخش قابل تجزیه که آهسته تجزیه می گردد ؛ e، عدد نپرین؛ c، نرخ تجزیه پذیری و t، مدت زمان انکوباسیون کیسه ها در شکمبه است.

 

 

  1. در چکیده فارسی، متن مقاله، جدول­ ها و شکل ­ها، تاریخ­ ها به شمسی و فقط در چکیده انگلیسی به میلادی ارائه گردد.

  ج- بخش ­های مختلف مقاله

بخش های  مختلف مقاله به ­ترتیب شامل: عنوان انگلیسی، نام و مشخصات نویسندگان به انگلیسی، چکیده انگلیسی، کلیدواژه های انگلیسی، عنوان فارسی، نام و مشخصات نویسندگان به فارسی، چکیده فارسی، کلیدواژه های فارسی، مقدمه، روش پژوهش، یافته های پژوهش، بحث، نتیجه گیری، ملاحظات اخلاقی[اخلاق پژوهش، مشارکت نویسندگان، حامی مالی( در صورت وجود)، تعارض منافع، سپاسگزاری (اجباری)] و منابع می­باشد.

نام و مشخصات نویسندگان و موارد مربوط به ملاحظات اخلاقی (به جز اخلاق پژوهش و تعارض منافع) لازم نیست در مقاله اولیه آورده شود. موارد مذکور باید بعد از پذیرش مقاله و در مرحله بازنگری برای ویراستاری فنی، از سوی نویسنده به متن مقاله اصلی و در جای مناسب اضافه شود.  به فرمت نگارش نام و مشخصات نویسندگان در انتهای همین راهنما اشاره شده است.

 عنوان مقاله

  • عنوان مقاله بایستی کوتاه و از محتوای مقاله برگرفته شده باشد تا برای خواننده قابل درک باشد. عنوان مقاله نباید بیش از 25 کلمه باشد.
  • عنوان انگلیسی باید با قلم Times New Roman فونت 14 پر رنگ ( Times New Roman, 14 Bold) و کلمات اصلی آن با حروف بزرگ(Capital) شروع شود.
  • عنوان فارسی مقاله با قلم B Titr فونت 14 پررنگ (B Titr 14 Bold) تهیه شود.
  • در عنوان مقاله از کلمات اختصاری و نام علمی استفاده نشود.

 

چکیده (صفحه اول)

  • چکیده انگلیسی و فارسی به شکل مبسوط به ترتیب در ابتدای مقاله آورده شود. چکیده ها باید دارای 400 - 600 واژه بوده و شامل بخش‌های هدف، روش پژوهش، یافته‌ها و نتیجه‌گیری باشد.
  • در متن چکیده از بیان مقدمه، کلی‌گویی، و کلیات خودداری و مستقیم به مسئله‎ مورد مطالعه و اهداف آن، روش‎پژوهش و یافته های پژوهش به طور کوتاه اشاره شود.
  • هرکدام از بخش‎های چکیده در سطر جداگانه‎ای آورده ‎شوند.
  • در چکیده ها به‌جز در موارد مقیاس‌های استاندارد از کلمات اختصاری و نام علمی استفاده نشود.
  • در چکیده ها، از اشاره به منابع و مآخذ و استفاده از پاورقی و اختصار در آن خودداری شود.

کلیدواژه ها ( کلمات کلیدی)

  • در زیر چکیده ها، حداقل 3 و حداکثر 5 کلیدواژه به ترتیب حروف الفبا آورده شود و با کاما (،) از هم جدا گردند.
  • در انتخاب کلمات دقت کنید تاکلمات کاربردی،کلیدی و معرف موضوع پژوهش باشند و از انتخاب واژه های متداول و تکراری که دامنه جستجوی مقاله را (پس از انتشار) محدود می کند، خودداری نمایید.
  • کلماتی که در عنوان مقاله آمده است، نباید مجدداً به عنوان کلمات کلیدی انتخاب شوند تا دامنه جستجوی مقاله (پس از انتشار) محدود نشود.
  • کلیدواژه‌های انگلیسی نیز به تعداد کلیدواژه‌های فارسی و ترجمۀ دقیق همان واژگان باشد.
  • تا حد امکان برای رعایت یکدستی از اصطلاحنامه‌های تخصصی (اریک، یونسکو، اگرووک، ...) استفاده گردد.

 تذکر: در فایل اصلی مقاله، از آوردن نام و مشخصات نویسندگان در زیر عناوین فارسی و انگلیسی، خودداری شود. نام  و مشخصات نویسندگان در فایل جداگانه تهیه و هنگام ارسال مقاله در سامانه بارگذاری می شود. بعد از پذیرش مقاله و هنگام اعمال نظرات ویراستار فنی، طبق درخواست سردبیر،  اطلاعات این فایل باید از سوی نویسنده به فایل اصلی مقاله منتقل گردد.

 مقدمه

  • مقدمهحداکثر در یک صفحه ارائه گردد.
  • در مقدمه به بیان مسئله، اهداف و ضرورت‎های پژوهش اشاره شود (در مقدمه باید بیان شود این پژوهش چیست و چرا انجام می‎شود؟)
  • در مقدمه به فعالیت های انجام شده قبلی (پیشینۀ پژوهش ) اشاره شود. در مرور منابع باید به پیشینۀ نظری (تئوری‎ها، دیدگاه‎ها و رویکردهای موجود در مورد مسئله)؛ پیشینۀ تجربی (پژوهش‎های پیشین و روش‎شناسی‎های آنها در مورد مسئله؛  و مدل مفهومی (در صورت کمی بودن پژوهش و داشتن مدل) اشاره  شود.
  • اهداف، سؤال‎ها و فرضیه‎های پژوهش در انتهای بیان مسئله توضیح داده شوند.

تذکر: لازم به ذکر است که نیازی به آوردن تیترهای فرعی در بخش مقدمه نیست و با پاراگراف بندی مناسب می توان موارد ذکر شده در بالا را به طور مشخصی تفکیک نمود.

 روش پژوهش

  • نحوه انجام پژوهش (شامل مواد و وسایل مورد استفاده، روش­های ارزیابی، طرح آماری و نحوه تجزیه آماری داده­ ها) توضیح داده شود.
  • این بخش نیاز به توضیحات مفصل ندارد ولی به نحوی تدوین شود که برای خوانندگان قابل بهره برداری باشد.
  • در صورتی که روش انجام آزمایشی بسیار طولانی است می توان با ارائه منبع مناسب، خواننده را به منبع اصلی ارجاع داد.
  • در صورت استفاده از دستگاه ها وتجهیزات و مواد آزمایشگاهی، بایستی مدل دستگاه یا نام تجاری محصولاتُ نام شرکت سازنده و کشور در داخل پرانتز (مدل ...،کشور ....) آورده شود. (نام شرکت های داخلی، به فارسی و در مورد شرکت های خارجی، به انگلیسی آورده شود).
  • شماره نسخه نرم افزار های مورد استفاده در پژوهش، داخل پرانتز درج گردد {مثلا نرم افزار SAS (نسخه 1/9)}.

 

  • در صورت لزوم و برای سهولت استفاده می توان در این بخش با استفاده از عنوان های فرعی روش های آزمایشی مورد استفاده در مقاله را تفکیک نمود. عناوین فرعی نیاز به شماره گذاری دارند به نحوی که اولین شماره مربوط به شماره عنوان اصلی و شماره ای بعدی بیانگر ترتیب عناوین فرعی است( به عنوان مثال: 2-1. عملکرد رشد؛ 2- 2. صفات خونی؛ 2-3. روش آماری  و ...........)

یافته های پژوهش

  • یافته های پژوهش را می­توان به صورت جدول و یا شکل ارائه کرد و فقط گزارش و تحلیل نتایج را در متن آورد.
  • پس از گزارش داده های هر جدول و یا شکل، ضمن ارجاع به شماره آنها، جدول و یا شکل مربوطه، بلافاصله آورده شود.
  • نباید تناقضی در داده های ارائه شده در جداول و یا شکل ها و گزارش آنها در متن وجود داشته باشد.
  • در صورت لزوم و برای سهولت استفاده خوانندگان، می توان با استفاده از عناوین فرعی( ترجیحا در تطابق با عناوین فرعی مورد استفاده در روش پژوهش) یافته های پژوهش را تفکیک نمود. عناوین فرعی نیاز به شماره گذاری دارند به نحوی که اولین شماره مربوط به شماره عنوان اصلی و شماره ای بعدی بیانگر ترتیب عناوین فرعی است( به عنوان مثال: 3-1. عملکرد رشد؛   3- 2. صفات خونی؛ 3-3. تغییرات بیان ژنهای مورد مطالعه  و ...........)
  • جداول و شکل ها باید با شماره و عنوان، در داخل متن (پس از جایی که به آنها اشاره شده) در موقعیت وسط­چین نسبت به دو طرف کاغذ درج شوند. محل و نوع قلم برای درج عنوان، زیرنویس ها و محتویات جداول و شکل ها در ذیل آمده است:
  • عنوان جدول: بالا و وسط جدول (10 Bold B Mitra)
  • عنوان ستون­های جدول‌ها: وسط‎چین (10 bold B Mitra)
  • متون فارسی در داخل جدول: به‎صورت راست­چین یا وسط‎چین بسته به مقدار متن داخل جدول (10 B Mitra)
  • متون لاتین در داخل جدول: به‎صورت چپ­چین (Times New Roman 8)
  • اعداد در جدول‌ها: فارسی و وسط چین تایپ شوند(10 B Mitra)
  • عنوان شکل: زیر  و  وسط شکل  (10 Bold  B Mitra)
  • توضیحات شکل ها: زیر  عنوان.  فارسی (10 B Mitra)  و  لاتین (Times New Roman 8)

 

  • عنوان باید تا حد ممکن واضح و بیان­گر محتوای جدول و شکل مربوطه باشد.
  • برای نوشتن عنوان 'جدول' (یا 'شکل') باید پس از ذکر کلمه 'جدول' (یا 'شکل')، شماره آن و سپس یک نقطه (.) و بعد از آن عنوان جدول (یا شکل)، نوشته شود. به مثال زیر توجه فرمائید:

              جدول1. اثر سطوح اسید آمینه آرژنین در جیره­ خروس مسن مادر گوشتی بر فراسنجه­های کیفی اسپرم

              شکل1. اثر سطوح اسید آمینه آرژنین در جیره­ خروس مسن مادر گوشتی بر فراسنجه­های کیفی اسپرم

  • طراحی جداول به گونه­ای باشد که خواننده بدون مراجعه به متن بتواند کلیه اطلاعات مورد نیاز برای درک جدول را مشاهده نماید.
  • داخل متن جدولخطوط عمودی و افقی نباشد. تنها سه خط افقی تیره در بالا و زیر جدول و زیر عناوین ستون های جدول کفایت می کند.
  • تاریخ­های مورد اشاره در متن جدول­ها (یا شکل­ها)، به شمسی درج گردد.
  • در شکل­ها و جدول­ها، اعداد و مطالب و واحدها به فارسی درج گردند.
  • برای بیان توضیح­ های اضافی درخصوص هر جدول و یا مطالب داخل آن، باید از شماره 1و 2 و ... به شکل بالا نویس(superscript) در متن جدول استفاده نمود و با نشان دادن آن­ها در زیر جدول، اطلاعات لازم را در اختیار خواننده قرار داد.
  • اعداد ارائه شده در جداول جهت سهولت در مقایسه، بسته به نوع صفت، تا یک و یا دو رقم اعشار گرد شوند.
  • پیش از ارسال مقاله،حتما به کیفیتو وضوح شکل ها و عکس ها توجه شود. شکل ها واضح، کاملا واضح و با کیفیت بوده تا در نسخه های چاپی و الکترونیکی خوانا باشند.

بحث

  • ترجیحا بحث جدا آورده شود. با اینحال می تواند با بخش یافته های پژوهش ادغام شود.
  • در بحث مقایسه یافته‏های خود با پژوهش‏های پیشین الزامی و اجباری است.
  • در این بخش نیاز به استفاده از عناوین فرعی نیست. با پاراگراف بندی مناسب بحث مربوط به یافته های حاصل از آزمایشات مختلف، تفکیک شود.
  • بحث باید به صورت زیر تدوین و تهیه شود:
  • ابتدا به نتایج کلی حاصل برای صفات مورد مطالعه درپژوهش، به تفکیک اشاره شود (در صورت ادغام با بخش یافته های پژوهش، به این مورد نیاز نیست).
  • دلائل علمی و مستند برای نتایج حاصل  آورده شود.
  • نتایج حاصل از آزمایش با نتایج سایر پژوهش‌ها مقایسه شود.
  • تا حد ممکن بایستی موارد اتفاق نظر و یا اختلاف نتایج این پژوهش با پژوهش­های دیگر در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد.

 

نتیجه‌گیری

  • جمع‌بندی و نتیجه‌گیری پس از متن اصلی مقاله الزامی است.
  • کاربردهای یافته های پژوهش و استنتاج اساسی از آن، در قالب یک نتیجه­گیری کلی و کاربردی در یک پاراگراف ارائه شود. لذا از تکرار نتایج در این بخش خودداری شود.
  • در صورت داشتن پیشنهاد، می‎توان آنها را در انتهای نتیجه‎گیری قرار داد.

ملاحظات اخلاقی

  • در صورتی که نوع پژوهش با حیوان و پرنده مستلزم اخذ کد اخلاق از کمیته اخلاق دانشکده / دنشگاه می باشد، کد مذکور بایستی اخذ و در قالب جمله زیردر مقاله اورده شود:

«این پژوهش کد اخلاق را به شماره ...................................... از کمیته اخلاق دانشکده/دانشگاه ......... دریافت کرده است.»

 

  • در صورتی که پژوهش به کد اخلاق نیاز ندارد اوردن جمله زیر در این بخش کفایت می نماید:

«نویسندگان اصول اخلاقی را در انجام و انتشار این پژوهش علمی رعایت نموده‌اند و این موضوع مورد تأیید همه آنهاست.»

 

مشارکت نویسندگان

  • اشاره به نقش ومشارکت نویسندگان در تهیه و نگارش مقاله الزامی است. از الگوهای زیر می توان برای تشریح نقش نویسندگان استفاده نمود:
  • جمع‌آوری داده‌ها: ..............،..........؛ تهیه گزارش پژوهش: ................؛ تحلیل داده‌ها: ................

 

       برای بیان مشارکت نویسندگان در مقاله مستخرج از پایان‌نامه و رساله تقریباً به شکل زیر عمل شود:

  • نویسنده اول: تهیه و آماده‌سازی نمونه‌ها، انجام آزمایش و گردآوری داده‌ها، انجام محاسبات، تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها، تحلیل و تفسیر اطلاعات و نتایج، تهیه پیشنویس مقاله
  • نویسنده دوم: استاد راهنمای پایان‌نامه، طراحی پژوهش، نظارت بر مراحل انجام پژوهش، بررسی و کنترل نتایج، اصلاح، بازبینی و نهایی‌سازی مقاله
  • نویسنده سوم: استاد مشاور پایان‌نامه، مشارکت در طراحی پژوهش، نظارت بر پژوهش، مطالعه و بازبینی مقاله
  • نویسنده چهارم: استاد مشاور پایان‌نامه، مشارکت در طراحی پژوهش، نظارت بر پژوهش، مطالعه و بازبینی مقاله

تعارض منافع

  • در صورت وجود تعارض منافع بین نویسندگان، حامیان مالی و یا سایر مراکز دانشگاهی و پژوهشی، باید در این بخش به آن اشاره شود. در غیر اینصورت جمله ذیل در این بخش اورده شود:

« بنا بر اظهار نویسندگان این مقاله تعارض منافع ندارد.»

حامی مالی

  • در صورت جذب هرگونه حمایت مالی از سازمانها، مراکز علمی ئژوهشی و شرکت های خصوصی و دولتی برای اجرای پژوهش، لازم است که موارد در این بخش از سوی نویسنده(گان)  آورده شود. از جملات زیر می توان به همین منظور استفاده نمود:
  • پژوهش حاضر با حمایت مالی معاونت پژوهشی دانشگاه ........................... انجام شد.
  • حمایت مالی از این پژوهش از طرف دانشگاه ...................، دانشکده ............ در قالب پژوهانۀ پایان‌نامه دانشجویی نویسنده اول و همچنین پژوهانۀ برای سایر نویسندگان انجام شده است.

سپاسگزاری

  • مقاله بایستی تشکر و قدردانی داشته باشد. نویسنده(گان) باید از اشخاص، سازمان­ها و افراد حقیقی یا حقوقی که امکانات اجرای پژوهش مانند تأمین وسائل آزمایشگاهی، صحرایی و غیره را فراهم نموده­اند و یا در اجرای طرح کمک کرده­اند، تشکر و قدردانی نمایند. قدردانی از داوران و دیگر نویسندگان مقاله قابل پذیرش نیست. از  نمونه جملات زیر می توان به همین منظور استفاده کرد:
  • از معاونت محترم پژوهشی دانشگاه .................. / مرکز ...................... به خاطر حمایت مالی/ حمایت معنوی / همکاری در اجرای پژوهش حاضر سپاسگزاری می‌شود.
  • از آقای دکتر .............. / خانم دکتر ............... به خاطر بازبینی متن مقاله و ارائه نظرهای ساختاری تشکر و قدردانی می‌شود.
  • نگارندگان بر خود لازم/فرض می‌دانند از آقای دکتر ............. / خانم دکتر .................. به خاطر مطالعه متن مقاله حاضر و ارائه نظرهای ارزشمند سپاسگزاری نمایند.

تذکر: بخش های « مشارکت نویسندگان، حامی مالی و سپاسگزاری» در تهیه ویرایش اول مقاله درج نگردد و در صورت پذیرش مقاله، در زمان ویراستاری و صفحه آرایی به متن اضافه شود. 

منابع

1 فهرست منابع

  • کلیه منابع ارجاع داده شده در متن باید در این بخش آورده شوند.
  • تعداد منابع مورد استفاده از 25 عدد برای مقالات پژوهشی و 50 عدد برای مقالات مروری تجاوز ننماید.
  • منابع باید با قلم Times New Roman فونت 11 ((Times New Roman 11، تک فاصله (Single Space) طراز شده (Justify) قلم  تنظیم شوند.
  • آوردن Doi مقالاتی که به عنوان منبع استفاده شده اند و فعال سازی لینک اینترنتی آن الزامی است. مگر اینکه مقاله فاقد Doi باشد.
  • از منابع قدیمی استفاده نشود و منابع تا حد امکان از نتایج تحقیقات ده سال اخیر باشد
  • در فهرست منابع، منابع فارسی یکبار به زبان فارسی و یک بار به زبان انگلیسی اورده شوند. بنابراین تمام منابع فارسی به انگلیسی نیز ترجمه شوند و در جلوی آنها واژه in Persian دراخل پرانتز اورده شود. لطفاً برای ترجمه منابع فارسی از Google Translate یا برنامه های مشابه استفاده ننمائید. برای مقالات ( کنگره یا مجلات) به سامانه کنگره یا مجله ای که مقاله در ان منتشر شده است مراجعه نموده و عنوان انگلیسی مقاله را از قسمت چکیده انگلیسی آن مقاله بردارید.
  • منابع به ترتیب حروف الفبا آورده شوند.
  • برای منبع‎ دهی از روش استنادی انجمن روانشناسان آمریکا (APA) استفاده شود.
  • رعایت فرمت مجله در تدوین منابع رعایت گردد. به دستورالعمل زیر در تدوین منابع مختلف  توجه شود:

مقالات ♦     

نام خانوادگی نویسندۀ اول، حرف اول نام همان نویسنده.،  نام خانودگی نویسندۀ دوم، حرف نام همان نویسنده. و ...... (سال انتشار). عنوان مقاله. نام نشریه ، دوره (شماره)، صفحه ؟؟-؟؟؟..

 

     ♦ کتاب

نام خانوادگی نویسندۀ اول، حرف اول نام همان نویسنده.،  نام خانودگی نویسندۀ دوم ، حرف اول نام همان نویسنده. (سال انتشار). عنوان کتاب. شهر:  ناشر.

به نحوه رفرنس دهی مقالات  و کتاب ها در ذیل توجه نمایید: 

Paper:

تقوا، محمد؛ منصوری، علی؛ فیضی، کریم و اخگر، بهاره (1395). کشف تقلب در تراکنش‏های کارت‏های بانکی با استفاده از پردازش موازی ناهنجاری در بزرگ‌داده. مدیریت فناوری اطلاعات، 8(3)، 477-498.

 

Gayton, J. T. (2008). Academic libraries: “Social” or “communal?” The nature and future of academic libraries. Journal of Academic Librarianship, 34(1), 60-66.
https://doi.org/10.1016/j.acalib.2007.11.011

Kidd, M. T., & Tillman, P. B. (2016). Key principles concerning dietary amino acid responses in broilers. Animal Feed Science and Technology, 221, 314-322.
 https://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2016.05.012

Sharifi,  S. D., Dibamehr, A., Lotfollahyan, H. & Buharo, S. (2012). Effects of flavomycin and probiotic supplementations to diets containing different sources of fat on growth performance intestinal morphology apparent metabolizable energy and fat digestibility in broiler chickens. Poultry Science, 91(4): 918-927. https://doi.org/10.3382/ps.2011-01844

Mohammadi, V., Seyed Davood Sharifi, S. D.,  Sharafi, M., & Mohammadi-Sangcheshmeh, A. ( 2020). The effect of dietary supplementation of L-carnitine during pre-pubertal period on fresh and freeze-thawed semen quality of broiler breeder roosters. Journal of Animal Production, 22(2), 271-279. https://doi.org/10.22059/jap.2019.278700.623388 (in Persian).

 

Book:

Diaz-Rico, L. T. (2008). A course for teaching English learners. Boston, MA: Pearson

Seyed Javadein, S. R. (2004). Fundamentals of human resources management. Tehran, University of Tehran press (UTP). (in Persian)  

Book chapter:

Jaworski, C. A., &  Phatak, S. C. (1993). Canola seed yield in relation to harvest methods. In: Janick, J. & Simon, J. E. (Eds.), New crops. John Wiley, New York. pp. 300-301.

Congress:

Locascio, S. J., Fiskell,  J. G. A., & Everett, P. E. (2000). Advances in watermelon fertility. Proceeding 14th Tropical Region, American Society for Horticultural Sciences. 223-231.

Dissertation:

Reeder, J. D. (2001) Nitrogen transformations in revegetated coal spoils. Colombia State University, Fort Collins, Ph.D. Dissertation.

 

2- نحوه ارجاع منابع در متن

  • در داخل متن منابع فارسی به زبان فارسی و منابع انگلیسی باید به زبان انگلیسی نوشته شوند.
  • اگر منابع در انتهای جمله آورده می شود بسته به تعداد نویسندگان به شکل زیر عمل شود:
  • یک نویسنده: "(نام خانوادگی نویسنده، سال)."

         مثال:

  • در صورتی که نام نویسنده در انتهای جمله می آید به این شکل نوشته شود:

بیان ژن AKAP6 در سلول‌های ماهیچه‌ای اسکلتی باعث عضلانی‌ترشدن گوسفندان ایسلندی می‌شود (Guomundsdottir, 2015).

  • در صورتی که نام نویسنده در ابتدای جمله می آید به این شکل نوشته شود:

Guomundsdottir  در سال 2015، گزارش کرد که در سلول‌های ماهیچه‌ای اسکلتی باعث عضلانی‌ترشدن گوسفندان ایسلندی می‌شود.

  • دو نویسنده: "(نام خانوادگی نویسنده اول و نام خانوادگی نویسنده دوم، سال)."

       مثال:

  • در صورتی که نام نویسندگان در انتهای جمله می آید به این شکل نوشته شود:

گوانیدینواستیک‌اسید در متابولیسم انرژی سلولی از طریق بازسازی آدنوزین‌تری‌فسفات نقش دارد (Portocarero and Braun, 2021).

  • در صورتی که نام نویسندگان در ابتدای جمله می آید به این شکل نوشته شود:

Portocarero   و  Braun(2021)، بیان نمودند که گوانیدینواستیک‌اسید در متابولیسم انرژی سلولی از طریق بازسازی آدنوزین‌تری‌فسفات نقش دارد.

  • سه نویسنده و بیشتر: " (نام خانوادگی نویسنده اول و همکاران، سال)."

    مثال:

  • در صورتی که نام نویسندگان در انتهای جمله می آید به این شکل نوشته شود:

پژوهش‌های قبلی اثرات احتمالی غلظت پروتئین در جیره را بر رشد استخوان گزارش کردند (Cowieson et al., 2020).

  • در صورتی که نام نویسندگان در ابتدای جمله می آید به این شکل نوشته شود:

Cowieson و همکاران (2020)، اثرات احتمالی غلظت پروتئین در جیره را بر رشد استخوان گزارش کردند.

توجه: همین دستورالعمل ها برای ارجاع منابع فارسی در متن  هم استفاده شود.

 

د- چگونگی ارسال مقالات

  • در نشریه تولیدات دامی مقالات به صورت آن لاین دریافت (Online Submission)و داوری (Online Review) می شوند. بنابراین لازم است تا نویسنده مسئول ابتدا در سامانه ثبت نام نمایید و نام کاربری و رمز عبور دریافت کند. برای اطلاعات بیشتر به سامانه نشریه بخش " نحوه ارسال مقاله " مراجه شود.
  • نویسندگان در هنگام ارسال مقاله باید فقط چهار فایل به شرح ذیل را نیز در سامانه بارگذاری کنند:
  • فایل اصلی مقاله حاوی شکل ها و جدول ها (بدون نام نویسندگان)
  • فایل مشخصات نویسندگان
  • فایلفرم تعهد نویسندگان(به عنوان فایل تکمیلی/ اضافی)
  • فایلفرم تعارض منافع (به عنوان فایل تکمیلی/ اضافی)
  • نام فایلاصلی مقاله، چهار رقم آخر کد مقاله باشد. لذا نویسنده مسئول باید در اولین بازنگری مقاله نسبت به تغییر نام فایل اصلی مقاله به چهار رقم کد اختصاص یافته از سوی سامانه مجله به آن اقدام نماید.
  • نام فایلاصلی مقاله و سایر فایل های ارسالی نباید نام نویسنده/ نویسندگان و یا مشخصات آنها و یا عنوان فارسی مقاله باشد. نام فایل حتما باید به انگلیسی باشد.
  • فایل مشخصات نویسندگان باید حاوی موارد ذیل باشد و به فرمت مجله تهیه شود.
  • عنوان مقاله به انگلیسی( Times New Roman, 14 Bold)  و فارسی(B Titr 14 Bold). کلمات اصلی در عنوان انگلیسی با حروف بزرگ(Capital) شروع شود.
  • نام نویسندگان به انگلیسی (Times New Roman 9 bold) و فارسی(B Mitra 11 Bold) زیر عناوین انگلیسی و فارسی درج شود.
  • آوردن شماره ارکید نویسندگان(Orcid NO.) الزامی است و باید لینک مناسب به نام انگلیسی نویسنده پیوند شده باشد.
  • ادرس محل کار و ایمیل نویسندگان به فارسی(B Mitra 10). و انگلیسی(Times New Roman 9)  طبق فرمت مجله اورده شود. آوردن ایمیل آکادمیک برای نویسندگانی که عضو هیئت علمی مراکز اموزشی و پژوهشی هستند الزامی است.  برای راهنمایی به فرمت زیر توجه کنید:

Title in English

Author1, Author2*, and Author3

  1. Academic rank, Department of .........., Faculty of ............., University of ................., City, Country. E-mail: abcdef@ut.ac.ir
  2. Corresponding author, Academic rank, Department of ......, Faculty of ......., University of ....., City, Country. E-mail: abcdef@ut.ac.ir
  3. Academic rank, Department of .........., Faculty of ............., University of ................., City, Country. E-mail: abcdef@ut.ac.ir

عنوان فارسی مقاله

نویسنده1 | نویسنده2* | نویسنده3  

  1. مرتبه علمی، گروه .......... ، دانشکده ......، دانشگاه .....، شهر ، کشور. رایانامه: abcdef@ut.ac.ir
  2. نویسنده مسئول، مرتبه علمی، گروه ............... ، دانشکده ..........، دانشگاه .............، شهر ، کشور. رایانامه: abcdef@ut.ac.ir
  3. مرتبه علمی، گروه ............... ، دانشکده ..........، دانشگاه .............، شهر ، کشور رایانامه: abcdef@ut.ac.ir
  • بعضی از موارد مرتبط با ملاحظات اخلاقی نظیر مشارکت نویسندگان، حامی/ حامیان مالی ( در صورت وجود) و سپاسگزاری( الزامی است) طبق فرمت مجله ( بند ج همین راهنما) در فایل مشخصات نویسندگان اورده شود.
  • اسامی و مشخصان نویسندگان (با همین فرمت) به اضافه موارد مربوط به ملاحظات اخلاقی باید بعد از پذیرش مقاله و در مرحله بازنگری برای اعمال نظرات ویراستاری فنی، از سوی نویسنده به متن مقاله  و در جای مناسب اضافه شوند. 
  • فایل الگو برای استفاده جهت تهیه فایل مشخصات نویسندگان در سامانه مجله قابل دسترس می باشد.

ه- هزینه داوری و انتشار

  • هزینه انتشار مقاله در مجله تولیدات دامی برابر آیین‌نامه «تعییـن هزینه پردازش مقـاله در نشـریات علمی دسترسی باز» به شـماره ابلاغ 162229 مـورخ 1400/02/01 و نامه شماره 40879 مورخ 1401/02/24 معاون محترم پژوهشی وزارت عتف ، برابر شش میلیون ریال(6000000 ریال) می باشد. مبلغ مذکور در دو مرحله به شرح ذیل از نویسندگان دریافت می گردد:
  • مبلغ 2 میلیون ریال به عنوان هزینه داوری و بررسی اولیه که بعد از تایید مقاله از سوی داوران دریافت می گردد.
  • مبلغ 4 میلیون ریال هزینه صفحه آرائی و انتشار که بعد از ویراستار فنی و قبل از انتشار رسمی مقاله اخذ می گردد.
  • واریز هزینه داوری و انتشار از طریق ایمیل به نویسنده اطلاع داده می شود.
  • واریز هزینه چاپ و انتشار مقاله به صورت اینترنتی امکانپذیر است. با توجه به فعال بودن شبکه شتاب در سامانه مجله، نویسندگان می توانند مستقیما هزینه های مذکور را از طریق سامانه مجله پرداخت نمایند.

 

ی. تذکرات مهم:

  • هیئت تحریریه در رد یا پذیرش مقالات آزاد است و از پس دادن مقاله و ملحقات آن معذور است.
  • مقالاتی که مطابق راهنمای تهیه مقاله این نشریه تهیه نشده باشند، برای داوری ارسال نخواهد شد.
  • مسئولیت کلیه مطالب و اطلاعاتدرج شده در مقاله و نیز رعایت حقوق مؤلفین و پژوهش­گران به عهده نویسنده(گان) مقاله می ­باشد.
  • اسامی نویسندگان به همان ترتیب که در زمان تشکیل پرونده درج گردیده، در زمان چاپ مقاله ارائه خواهد شد و هیچ تغییری در ترتیب و یا تعداد نویسندگان اعمال نمی­ گردد.
  • فرم تعهد نویسندگان باید توسط تمامی نویسنگان امضا گردد. امضای از طرف نویسن یا نویسندگان توسط نویسنده مسئول قابل قبول نمی باشد.
  • توصیه می شود به منظور بهبود کیفیت مقاله و رفع اشتباه­ های احتمالی (به عنوان مثال: مسائل آماری، نحوه ارائه و درج شکل ها و جدول ها و یا نگارش چکیده انگلیسی) از همکاران ذیصلاح خود تقاضا نمایند که آن را مطالعه نموده و کاستی­ های احتمالی را گوشزد کنند.
  • خلاصه نوع و اندازه قلم ­های مورد نیاز برای تدوین مقاله‌ در جدول 1 آورده شده است.

جدول 1. خلاصه نوع و اندازه قلم­ های مورد نیاز برای تدوین مقاله‌فارسی

عنوان

قلم (فونت)

اندازه

نوع قلم

عنوان مقاله

B Titr

14

پررنگ

نام و نام خانوادگی

B Mitra

11

پررنگ

آدرس سازمانی نویسندگان

B Mitra

10

نازک

آدرس پست الکترونیکی نویسندگان

Times New Roman

8

نازک، آبی رنگ

عنوان بخش‌ها

B Titr

12

پررنگ

عنوان زیر بخش‌ها

B Titr

11

پررنگ

متن چکیده

B Mitra

11

نازک

کلیدواژه‌ها

B Mitra

9

پررنگ ایتالیک

متن اصلی

B Mitra

13

نازک

زیر نویس فارسی

B Mitra

10

نازک

زیر نویس لاتین

Times New Roman

9

نازک

عنوان جدول‌ها و نمودارها

B Mitra

10

پررنگ

عنوان ستون­های جدول‌ها

B Mitra

10

پررنگ

متون فارسی درون جدول‌ها

B Mitra

10

نازک

متون لاتین درون جدول‌ها

Times New Roman

8

نازک

مراجع فارسی

B Mitra

12

نازک

مراجع لاتین

Times New Roman

11

نازک

 

    نشانی: پاکدشت، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، دفتر نشریات تخصصی، کدپستی: 3391653755

 

تلفن های معاونت پژوهش و فناوری: 36040904 - 36040746 - 021 (داخلی 105) 

 

پست الکترونیکی: abujournal@ut.ac.ir

 

آدرس سایت نشریه: http://jap.ut.ac.ir                                              سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران: http://journal.ut.ac.ir