اکبر یعقوبفر؛ رضوان یعقوب فر؛ احسان زارع بنادکوکی
چکیده
این آزمایش بهمنظور بررسی اثرات کربوهیدراتهای دیواره سلولی جیرههای غذایی مکملشده با آنزیم بر عملکرد و بیان ژنهای مؤثر در انتقال گلوکز (SGLT1 GLUT2)، پپتیدها (PepT1) و تولید موسین (MUC2) در روده باریک جوجه گوشتی انجام شد. در این مطالعه تعداد 1100 قطعه جوجه یکروزه مخلوط (جنس نر و ماده)، از سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 11 تیمار ...
بیشتر
این آزمایش بهمنظور بررسی اثرات کربوهیدراتهای دیواره سلولی جیرههای غذایی مکملشده با آنزیم بر عملکرد و بیان ژنهای مؤثر در انتقال گلوکز (SGLT1 GLUT2)، پپتیدها (PepT1) و تولید موسین (MUC2) در روده باریک جوجه گوشتی انجام شد. در این مطالعه تعداد 1100 قطعه جوجه یکروزه مخلوط (جنس نر و ماده)، از سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 11 تیمار و پنج تکرار (20 پرنده در هر تکرار) بهمدت 42 روز استفاده شد. جیرههای آزمایشی بهترتیب شامل جیره شاهد، جیرههای حاوی گندم، جو، سبوس گندم، سبوس برنج و جو بدون پوشینه با و بدون آنزیم بودند. نتایج نشان داد که اثر جیرههای غذایی حاوی گندم، جو و جو بدون پوشینه با آنزیم بر وزن زنده کل جوجههای گوشتی در سن 42 روزگی دارای اختلاف معنیدار بود (p<0/05). کربوهیدراتهای دیواره سلولی گندم، سبوس گندم و سبوس برنج در جیرههای غذایی باعث افزایش فعالیت آنزیم آمیلاز لوزالمعده (جو 3/02، گندم 5/99 واحد به ازای میلی گرم پروتئین بافت روده باریک) شدند (p<0/05). بیان ژنهای SGLT1 و MUC2 مورد مطالعه در پرندگانی که جیرههای بدون آنزیم دریافت کردند بیشتر از پرندگانی بود که با جیره شاهد تغذیه شدند (p<0/05). بیان ژنهای مذکور تنها در پرندگانی که جیرههای حاوی سبوس گندم و سبوس برنج مکملشده با آنزیم دریافت کردند بیشتر از پرندگان شاهد بود (p<0/05). مکمل سازی جیرههای غذایی حاوی کربوهیدراتهای دیواره سلولی با آنزیم بر بیان ژنهای انتقال گلوکز (SGLT1 و GLUT2)، انتقال پپتید (PepT1) و تولید موسین (MUC2) در ژژنوم روده باریک تأثیرگذار است.