1- بصیرت ا، بانان خجسته س م، انصاری ث، شیخزاده ف، دهقان غ، حاتمی ح و رحیمی ع (1394) تأثیر عصاره اتانولی روزاکنینا بر روی هیستولوژی و فعالیت آنزیمهای کبدی در رتهای نر. همایش ملی گیاهان داروئی و داروهای گیاهی. دانشگاه شهید بهشتی.
2- باکفایت س (1389) تعیین تأثیر عصاره آبی برگ پسته کوهی (بنه) بر سطح قند خون و شاخصهای آنتیاکسیدان رتهای مبتلا به دیابت. پایاننامه دکتری. دانشگاه علوم پزشکی بیرجند.
3- جایمند ک، رضایی م ب و دهقانی شورکی ی (1380) بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس پوست میوه و برگ بنه Pistaciaatlantica subsp.. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، (7): 141-129.
4- حیدریان ا، حاجی حسینی ر، جعفری دهکردی ع و امیدی ح (1387) تأثیر پودر پسته وحشی (بنه) بر فعالیت آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز کبد و میزان چربیها و لیپوپروتئینهای سرم موش صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی، ایلام،16 (1): 55-47.
5- شریعتمداری ف و محیطی اصل م (1387) افزودنیهای خوراک دام، طیور و آبزیان. انتشارات دانشگاه تربیت مدرس. 230-229.
6- شیبانی ح، صالحی م، جنابی ر و حسنزاده م (1387) بررسی اثر افزایش مقادیر مختلف پودر مرزه به جیره بر عملکرد گله و بازدهی غذا در جوجههای گوشتی. نخستین همایش ملی صنعت دام و طیور. گرگان. 6-1.
7- مظفریان و (1383) درختان و درختچههای ایران.چاپ اول. انتشارات فرهنگ معاصر. 22 -21.
8- نظیفی س، صائب م، یاوری م جلالی ج (1384) بررسی تأثیر پودر پسته وحشی (بنه) بر چربیها و لیپوپروتئینهای سرم خون خرگوشهای نر. مجله غدد درونریز و متابولیسم ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. 7(1): 73-68.
9- نوبخت ع و اقدم شهریار ح (1389) اثرات مخلوط گیاهان دارویی پنیرک، خارشتر و نعناع بر عملکرد، کیفیت لاشه و متابولیتهای خونی در جوجههای گوشتی. فصل نامه تخصصی علوم دامی، (3): 63-53.
10- Adhvaryu MR, Reddy N and Parabia MH )2007( Effects of four Indian medicinal herbs on Isoniazid, Rifampicin and Pyrazinamide-induced hepatic injury and immunosuppression in guinea pigs. World Journal of Gastroenterology 13(23): 3199.
11- Bakalli RI, Pesti GM and Konjufca VH) 1997( Modulation of cholesterol levels in broiler meat by dietary garlic and copper. Poultry Science 76(9): 1264-1271.
12- EbrahimNezhad Y, Shivazad M, Nazeradl K and Moradi Share Babak M) 2007( Influence of citric acid and microbial phytase on performance and phytate utilization in broiler chicks fed a corn-soybean meal diet. Journal of the faculty of veterinary madicine. Tehran, 61: 407-413.
13- Gourine N, Yousfi M, Bombarda I, Nadjemi B and Gaydou E) 2010( Seasonal variation of chemical composition and antioxidant activity of essential oil from pistaciaatlanticadesf leaves. Journal of the American Oil Chemists Society 87(2): 157-166.
14- Grashorn SC )2010( Use of phytobiotics in broiler nutrition an alternative to infeedantibiotics. Journal of Animal and Feed Sciences 19: 338- 347.
15- Hallywell B )1987( Oxidants and human diseases. Some new concepts. Faseb Journal 1: 441-445.
16- Javed M, Durrani FR, HafeezA, Khan RU and Ahmad I )2009( Effect of aqueous extract of plant mixture on carcass quality of broiler chicks. ARPN Journal of Agricultural and Biological Science 4(1): 37-40.
17- Kanchana G and Jeyanthi GP )2010( Influence of vitamin E and selenium supplementation on the growth performance and antibody response of layer chick. International Journal Pharmacology and Biochemistry Science 1(2): 202.
18- Konjufca VH, Pesti GM and Bakalli RI )1997( Modulation of cholesterol levels in broiler meat by dietery garlic and copper. The Journal of Poultry Science 76(9): 1264-1271.
19- Lee K, Everts W, Kappert H, Frehner HJ, Losa MR and Beynen AC (2003) Effects of dietry essential oil component on growth performance, digestive enzymes and lipid metabolism in female broiler chicken. British Poultry Science 44: 450-457.
20- Mandrekar P and Szabo G )2009( Signalling pathways in alcohol-induced liver inflammation. Journal of Hepatology 50(6): 1258-1266.
21- Mohamadi R, Farokhi F, Najati V, and AsriRezaei S )1392( Assessment of the Amount of Hepatohistopatological and Enzymatic Changes after Chronic Lead Intoxication In Utero and Throughout Life in Rat. Qom Univercity Medical Science Journal 7(1): 83-90.
22- Mulder RWAW, Havenaar R and Huisint Veld JHJ )1997( Intervention strategies: the use of probiotics and competetive exclusion microfloras against contamination with pathogens in pigs and poultry. In: Probiotics 2. Applications and practical aspects. Springer Netherlands, London, United Kingdown. 187-207.
23- National Research Council )1994( Nutrient requirements of poultry. National Academy Press. Washington D. C., U.S.A.
24- Sarica S, Ciftci A, Demir E, Kilinc K and Yildirim Y )2005( Use of an antibiotic growth promoter and two herbal natural feed additives with and without exogenous enzymes in wheat based broiler diets. South African ajaournal of Animal Science 35(1): 61-72.
25- SAS Institute (2005) SAS/STAT Users Guide. Version8, SAS InstituteInc, Cary, North Carolina, USA.
26- Takahashi K, Mashiko T and AkibaY )2000( Effect of dietary concentration of xylitol on growth in male broiler chicks during immunological stress. Poultry Science 79: 743-747.
27- Thakar NM, Chairmam DM, McElroy AR, Novak CL and Link RL )2004( Pharmacological screening of some medicinal plants as antimicrobial and feed additives. Msc Thesis. Department of Animal Science. Virginia Polytechnic Institute and State University, Blacksburg, Virgina USA. P73.
28- Toghyani M, Tohidi M, Gheisari AA and Tabeidian SA (2010) Performance, immunity, serum biochemical and hematological parameters in broiler chicks fed dietary thyme as alternative for an antibiotic growth promoter. African Journal of Biotechnology 9(40): 6819-6825.
29- Tohidi M, Khayami M, Nejati V and Meftahizade H )2011( Evaluation ofantibacterial activity and wound healing of Pistacia atlantica and Pistaciakhinjitk. Journal of Medicinal Plants Research 5(17):4310-4314.
30- Tollba A, Shabaan S and Abdel-Mageed M )2010( Effect of using aromatic herbal extract and blended with organic acids on productive and physiological performance of poultry 2-the growth during cold winter stress. Poultry Science 30: 229-248.
31- Windisch W, Schedle K, Pltizner C and Kroismyr A )2008( Use of phytogenic products as feed additive for swine and poultry. Journal of Animal Science 86)14(: 140-148.