تأثیر آنزیم های تجاری ناتافوس و سافیزیم در جیره های حاوی سبوس برنج بر عملکرد جوجه های گوشتی

محمدرضا عالمیان؛ علی اکبر خادم؛ سید داود شریفی

دوره 14، شماره 2 ، دی 1391، صفحه 1-10

چکیده
  این آزمایش به منظور تعیین اثرات آنزیم­های تجاری ناتافوس و سافیزیم در جیره­های غذایی حاوی سبوس برنج بر عملکرد جوجه­های گوشتی با استفاده از 200 قطعه جوجه از هیبرید تجاری رأس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار آزمایشی و چهار تکرار انجام شد. پنج جیره آزمایشی شامل جیره بر پایه ذرت و سویا (شاهد)، جیره حاوی سبوس برنج، جیره حاوی ...  بیشتر

تأثیر پسماند قارچ آسپرژیلوس نیجر بر قابلیت هضم یونجه و عملکرد بره های پرواری

علیرضا کرمپور؛ فردین هژبری؛ فرخ کفیل زاده

دوره 14، شماره 2 ، دی 1391، صفحه 11-20

چکیده
  تأثیر پسماند قارچ آسپرژیلوس نیجر پس از استحصال اسید سیتریک بر قابلیت هضم یونجه در ساعت­های مختلف انکوباسیون (24 و 48 ساعت) در شرایط برون­تنی بر عملکرد بره­های نر پرواری بررسی شد. در آزمایش قابلیت هضم، پسماند قارچ معادل پنج، 10، 15 و 20 درصد ماده خشک جایگزین یونجه شد. در آزمایش پروار از تعداد 20 رأس بره نر سنجابی سه ماهه با میانگین وزن ...  بیشتر

ارتباط چندشکلی ناحیه اگزون یک ژن IGF-I با برخی صفات زیست سنجی گوسفند نژاد مغانی

فاطمه پوربایرامیان؛ محمد قادرزاده؛ حافظعلی دلجو عیسی¬لو؛ پریسا بیابانی؛ محمد بهاءالدین شمس برهان؛ پیمان برنج فروش

دوره 14، شماره 2 ، دی 1391، صفحه 21-30

چکیده
  تحقیق حاضر با هدف مطالعه چندشکلی اگزون یک ژن IGF-I و ارتباط آن با صفات زیست­سنجی در گوسفند نژاد مغانی به روش PCR-SSCP انجام شد. در این تحقیق، از 100 رأس گوسفند نژاد مغانی مرکز اصلاح نژاد گوسفند جعفرآباد مغان واقع در استان اردبیل، با ونوجکت­های حاوی EDTA از سیاهرگ وداجی خون­گیری شد. استخراج DNA از خون با روش استخراج بهینه نمکی انجام و واکنش ...  بیشتر

تعیین ارزش تغذیه ای ضایعات نان و تأثیر مصرف آن بر عملکرد گوساله‌های نر سرابی

آرش حسن زاده سیدی؛ علی حسین خانی؛ مهدی مرادی

دوره 14، شماره 2 ، دی 1391، صفحه 31-41

چکیده
  در این تحقیق، ترکیب شیمیایی و خصوصیات هضمی ضایعات نان و تأثیر آن بر عملکرد گوساله­های نر سرابی بررسی شد. قابلیت هضم ماده خشک، ماده ‌آلی، چربی، پروتئین خام و دیواره سلولی ضایعات نان به­ترتیب 2/87، 5/84، 7/76، 2/62 و 9/82 درصد بود. فراسنجه‌های تجزیه­پذیری ضایعات نان شامل بخش با تجزیه­پذیری سریع‌، بخش با تجزیه­پذیری آهسته و سرعت ثابت ...  بیشتر

چندشکلی اگزون 10 ژن مربوط به گیرنده هورمون رشد (GHR) و ارتباط آن با صفات رشد در گوسفندان نژاد کرمانی با روش PCR-SSCP*

حسین مرادی شهربابک؛ اکبر اسدی؛ پرویز عزیزی؛ سعیده الهیان

دوره 14، شماره 2 ، دی 1391، صفحه 43-50

چکیده
  ژن مربوط به گیرنده هورمون رشد ژن هورمون بر روی کروموزوم 16 گوسفند قرار دارند. در این تحقیق، از سیاهرگ وداج تعداد 88 رأس گوسفند موجود در ایستگاه اصلاح نژاد گوسفند کرمانی (شهربابک) خون­گیری شد و DNA نمونه­ها با روش بهینه یافته نمکی استخراج شد و قطعه 155 جفت باز (شامل بخشی از اگزون 10 ژن گیرنده­ هورمون رشد) تکثیر شد. از تفاوت چندشکلی فضایی ...  بیشتر

تأثیر روش ذخیره کردن تفاله دانه انار بر ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای آن

فاطمه خسروی؛ محمد حسن فتحی نسری

دوره 14، شماره 2 ، دی 1391، صفحه 51-61

چکیده
  دانه انار (حاوی 5/47 درصد ماده خشک) به مدت 70 روز در سطل­های پلاستیکی سه کیلویی سیلو شد و سپس ترکیب شیمیایی، غلظت ترکیبات فنلی و فراسنجه­های تجزیه­پذیری شکمبه­ای ماده خشک و نیز تجزیه­پذیری شکمبه­ای و پس از شکمبه­ای ماده خشک دانه سیلو شده و نیز دانه خشک شده تعیین گردید. نتایج نشان داد سیلو کردن سبب کاهش معنی­دار میزان کل ترکیبات ...  بیشتر