TY - JOUR ID - 87359 TI - مطالعه ی کل ژنوم بلدرچین ژاپنی با استفاده از رویکرد تک مرحله ای صفات مرتبط با بازده مصرف خوراک JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - محمدی, حسین AU - خلت آبادی فراهانی, امیر حسین AU - مرادی, محمد حسین AD - استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و محیط زیست، دانشگاه اراک. AD - دانشیار،گروه علومدامی،دانشکده کشاورزی و محیط زیست،دانشگاه اراک،اراک،ایران. Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 24 IS - 2 SP - 117 EP - 126 KW - بلدرچین ژاپنی KW - رویکرد تک‌مرحله‌ای KW - ژن کاندیدا KW - ضریب تبدیل خوراک KW - وزن بدن DO - 10.22059/jap.2022.334405.623659 N2 - هدف از این مطالعه بررسی معماری ژنتیکی، شناسایی مناطق ژنومی و ژن­های کاندیدای مرتبط با صفات افزایش وزن بدن، میزان خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در بلدرچین ژاپنی بود. برای شناسایی پنجره­های ژنومی اصلی، از روش مطالعه پویش کل ژنومی تک‌مرحله­ای و از اطلاعات ژنومی 920 قطعه بلدرچین ژاپنی استفاده شد. آنالیز پویش ژنومی به­وسیله نرم­افزارهای خانواده BLUPF90 انجام شد. نتایج براساس مقدار واریانس ژنتیکی افزایشی کنترل‌شده در قالب پنجره­های به­طور میانگین 1/5 مگابازی از SNP­­های مجاور ارائه شد. پنجره­هایی که بیش از ­یک درصد واریانس را کنترل می­کردند به‌عنوان مناطق ژنومی مؤثر و برای یافتن ژن­های کاندیدا استفاده شدند. تعداد 13 پنجره ژنومی معنی­دار روی هشت کروموزوم، 23­ درصد کل واریانس ژنتیکی صفت افزایش وزن بدن را توجیه می­کردند و حاوی ژن­های کاندیدای SMYD1، ADGRG6وCFL2بودند. بیش‌ترین واریانس مربوط به پنجره­ای روی کروموزوم شماره دو بود. تعداد 20 پنجره روی هشت کروموزوم و شامل ژن­های کاندیدای ACSL1،­PPA2 ­، FGF2 و RBL2مرتبط با میزان خوراک مصرفی بودند. این پنجره­ها 38­ درصد واریانس ژنتیکی را کنترل می­کردند و مهم­ترین پنجره روی کروموزوم شماره چهار بود. هم‌چنین برای ضریب تبدیل خوراک تعداد 12 منطقه ژنومی روی هفت کروموزوم، 23/7درصد از واریانس ژنتیکی را توجیه می­کردند و حاوی ژن­های کاندیدای ATRNL1­و PTPN4بود. نتایج نشان داد چهار منطقه ژنومی اثر پلیوتروپی دارند. باتوجه به شناسایی مناطق ژنومی جدیدونقش کلیدی ژن­های ذکرشده مرتبط با مصرف خوراک می­توان کارایی روش تک‌مرحله‌ای برای پویش ژنومی صفات بازده مصرف خوراک را تأییدکرد. UR - https://jap.ut.ac.ir/article_87359.html L1 - https://jap.ut.ac.ir/article_87359_45beefc27bc47fa6f7ac06789dc247df.pdf ER -