TY - JOUR ID - 86898 TI - اثر مخمر ساکرومایسس سرویسیه بر عملکرد رشد، گوارش‌پذیری مواد مغذی، متابولیت‌های سرم و رفتار مصرف خوراک گوساله‌های شیرخوار سیمنتال JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - حسین آبادی, مصطفی AU - قورچی, تقی AU - توغداری, عبدالحکیم AD - دانش آموخته دکتری، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. AD - استاد، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. AD - استادیار، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 24 IS - 1 SP - 35 EP - 45 KW - عملکرد KW - قابلیت هضم KW - گوساله شیرخوار KW - متابولیت‌های خون KW - مخمر ساکرومایسس سرویسیه DO - 10.22059/jap.2022.86898 N2 - اثر مخمر ساکرومایسس سرویسیه بر عملکرد رشد، شاخص سلامتی، گوارش­پذیری مواد مغذی، متابولیت­های سرم و رفتار مصرف خوراک گوساله­های شیرخوار با استفاده از 18 رأس گوساله نر شیرخوار نژاد سیمنتال با سن حدوداً 20 روز و وزن بدن اولیه 4/2±47 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و شش تکرار بررسی شد. تیمارها شامل 1- گروه شاهد (بدون مخمر)، 2- تیمار حاوی 5/2 گرم مخمر ساکرومایسس سرویسیه در روز و 3- تیمار حاوی پنج گرم مخمر ساکرومایسس سرویسیه در روز بود. طول دوره آزمایشی 60 روز که شامل هفت روز دوره عادت­پذیری بود. مصرف ماده خشک و افزایش وزن روزانه اندازه‌گیری و ضریب تبدیل خوراک محاسبه شد. گوارش‌پذیری مواد مغذی و متابولیت‌های خون اندازه‌گیری شد. گوساله­هایی که پنج گرم مخمر  در روزدریافت کردند افزایش وزن بالاتر و ضریب تبدیل بهتری داشتند (05/0P<). میزان غلظت گلوکز، کلسترول، تری­گلیسیرید و نیتروژن اوره­ای خون تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. قابلیت هضم ماده­خشک در گوساله­هایی که پنج گرم مخمر مصرف کردند، بالاتر از گروه شاهد بود (05/0P<). با توجه به نتایج این پژوهش، استفاده از مخمر باعث بهبود افزایش وزن روزانه و بهبود ضریب تبدیل خوراک و نیز افزایش معنی­دار قابلیت هضم ماده­خشک می­شود، بنابراین می­توان از مخمر ساکرومایسس سرویسیه در جیره­های گوساله­های شیرخوار در سطح پنج گرم در روز استفاده نمود. UR - https://jap.ut.ac.ir/article_86898.html L1 - https://jap.ut.ac.ir/article_86898_782579988753bbf2785ad47f2591b1e1.pdf ER -