TY - JOUR ID - 78548 TI - اثر جیره حاوی کربوهیدرات‌های غیر الیافی زیاد بر بیان برخی از ژن‌های مرتبط با التهاب در گاوهای شیرده جرسی JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - تأسلی, گلناز AU - کفیل زاده, فرخ AU - قدیمی, داراب AU - لور, وان AU - بالو, مایکل AD - استادیار، هیأت علمی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری. AD - استاد،دانشگاه رازی کرمانشاه - دانشکده کشاورزی - گروه علوم دامی AD - استادیار،گروه میکروبشناسی و بیوتکنولوژی، موسسه مکس رابنر، کیل، آلمان. AD - استاد،گروه علوم دامی دانشگاه ایلینوی. آمریکا AD - دانشیار،گروه علوم دامی و صنایع غذایی دانشگاه تگزاس- تک. تگزاس. آمریکا Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 22 IS - 4 SP - 529 EP - 536 KW - التهاب KW - تغذیه KW - ژن KW - سایتوکاین KW - کربوهیدرات‌ KW - گاو شیری DO - 10.22059/jap.2020.303992.623536 N2 - هدف از این پژوهش مطالعه اثر جیره حاوی کربوهیدرات‌های غیرالیافی زیاد (40/7 درصد) بر بیان برخی از ژن‌های مرتبط با التهاب و سیستم ایمنی ذاتی در گاوهای شیرده جرسی بود. برای انجام آزمایش از هفت رأس گاو چند شکم‌زا (0/5±2/5) جرسی با میانگین روزهای شیردهی 3±71 و میانگین تولید شیر 6/6 ± 28 کیلوگرم استفاده شد. گاو در دو هفته اول آزمایش جیره شاهد( حاوی 34 درصد کربوهیدرات غیرالیافی ) و در هفته سوم، جیره حاوی کربوهیدرات غیرالیافی زیاد( 40/7 درصد کربوهیدرات غیرالیافی) دریافت کردند. نمونه‌های خون در روز صفر (انتهای روز 14، که گاوها جیره شاهد دریافت کرده بودند) و روزهای چهارم و هفتم (پس از تغییر جیره) تهیه شد. بیان نسبی هفت ژن‌ مرتبط با سیستم ایمنی شامل ژن‌های TNF-α، IL1β،TLR2 ، SELL، CD74، MNDA و TGFβ اندازه‌گیری شد. بر اساس نتایج حاصل، مصرف جیره حاوی کربوهیدرات‌های غیرالیافی زیاد موجب القاء التهاب و تأثیر بر سیستم ایمنی ذاتی می شود. UR - https://jap.ut.ac.ir/article_78548.html L1 - https://jap.ut.ac.ir/article_78548_48bce3a36c53b0e290040a3a83c7b6de.pdf ER -