TY - JOUR ID - 77568 TI - اثر منابع مختلف روغن گیاهی بر عملکرد رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و ویژگی های لاشه جوجه‌های گوشتی JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - مولایی مقبلی, حمید AU - مظهری, مژگان AU - اسماعیلی پور, امیدعلی AU - دوماری, حسین AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران. AD - دانشیار، گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران. AD - استادیار، گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، کرمان، ایران. Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 22 IS - 4 SP - 633 EP - 644 KW - جوجه گوشتی KW - چربی بطنی KW - روغن کانولا KW - روغن کنجد KW - کلسترول DO - 10.22059/jap.2020.294111.623482 N2 - اثر منابع مختلف روغن گیاهی بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و شاخص‌های بیوشیمیایی خون جوجه‌های گوشتی، با استفاده از 160 قطعه جوجه گوشتی نر یک‌روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و 10 پرنده در هر تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1-جیره پایه و روغن سویا، 2-جیره پایه و روغن آفتابگردان، 3-جیره پایه و روغن کانولا و 4- جیره پایه و روغن کنجد بودند. اثر منبع روغن بر مصرف خوراک در دوره‌های مختلف پرورش معنی‌دار نبود. در دوره رشد، پایانی و کل دوره پرورش، جوجه‌های تغذیه شده با روغن کنجد و کانولا افزایش وزن بالاتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری را در مقایسه با جوجه‌های تغذیه شده با دیگر منابع روغن داشتند (p>0/05). هزینه خوراک مصرفی در جیره های حاوی روغن کنجد بالاتر از سایر جیره های آزمایشی بود و پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی روغن کنجد سود کم تری در مقایسه با پرنده های تغذیه شده با روغن سویا و کانولا داشتند(p>0/05). وز ننسبی لاشه، سینه و ران در جوجه های تغذیه شده با روغن کنجد و کانولا بیشتر بود(p>0/05). کلسترول سرم خون جوجه های تغذیه شده با روغن کنجد کمتر از سایر تیمارها بود(p>0/05). باتوجه به مشاهده عملکرد بهتر در جوجه های تغذیه شده با روغن کنجد و کانولا با در نظر گرفتن هزینه پایین تر و سود بالاتر جیره حاوی روغن کانولا در مقایسه با روغن کنجد مصرف آن در جیره جوجه های گوشتی توصیه می شود. UR - https://jap.ut.ac.ir/article_77568.html L1 - https://jap.ut.ac.ir/article_77568_dcb7b5574b2461befbe466c4988a9af3.pdf ER -