TY - JOUR ID - 72326 TI - اثر اسانس گیاهان دارویی نعناع، آویشن و ترخون بر عملکرد و تیتر آنتی‌بادی در جوجه‌های گوشتی JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - رضوانی, محمدرضا AU - عرب, مسعود AU - کمی, اغل بخت AD - دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، تخصص: تغذیه دام AD - استادیار،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزیف دانشگاه شیراز، تخصص: تغذیه دام AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، تخصص: تغذیه دام Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 21 IS - 3 SP - 359 EP - 369 KW - آویشن KW - اسانس KW - ترخون KW - تیتر آنتی‌بادی KW - جوجه گوشتی KW - عملکرد KW - نعناع DO - 10.22059/jap.2019.244442.623234 N2 - اثر اسانس گیاهان دارویی نعناع، آویشن و ترخون بر عملکرد و تیتر آنتی‌بادی با استفاده از 240 قطعه جوجه‌ی گوشتی سویه‌ی کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار، پنج تکرار و شش قطعه جوجه‌ی گوشتی در هر تکرار بررسی شد. تیمارها شامل: جیره‌ شاهد، جیره حاوی 200 میلی‌گرم در کیلوگرم آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین، و جیره‌های حاوی 150 و200 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس نعناع، آویشن و ترخون بودند. در دوره سنی 21 تا 42 و یک تا 42 روزگی، افزایش وزن روزانه در جوجه‌های تغذیه‌شده با جیره حاوی آنتی‌بیوتیک و 200 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس آویشن بیشتر از پرندگان شاهد بود. در دوره سنی 21 تا 42 روزگی، پرندگانی که 200 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس نعناع و یا جیره حاوی آنتی‌بیوتیک دریافت کردند ضریب تبدیل خوراک بهتری داشتند. بیشترین وزن ایلئوم، تیتر آنتی بادی برونشیت وگامبرو در 42 روزگی بترتیب مربوط به تیمار 150 میلی گرم درکیلوگرم اسانس ترخون، 200 و 150 میلی گرم در کیلوگرم اسانس نعناع بود. به نظر می‌رسد که اسانس نعناع و آویشن در سطح 200 میلی‌گرم در کیلوگرم با داشتن عملکرد بهینه‏ تولید و تیتر آنتی بادی، جایگزین طبیعی مناسبی برای آنتی‌بیوتیک است. UR - https://jap.ut.ac.ir/article_72326.html L1 - https://jap.ut.ac.ir/article_72326_38e419ca2a75ffa4c2b932557dd12d3f.pdf ER -