TY - JOUR ID - 69978 TI - تاثیر سطوح مختلف تعادل الکترولیتی و کلسیم جیره بر عملکرد، ترکیب استخوان و ویژگی‌های لاشه بلدرچین‌های ژاپنی JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - سراوانی, منصور AU - شجاعیان, کمال AU - مهری, مهران AU - باقرزاده کاسمانی, فرزاد AD - گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل ، ایران AD - گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران AD - گروه علوم دامی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه زابل، زابل، ایران AD - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 21 IS - 1 SP - 139 EP - 150 KW - املاح معدنی استخوان KW - بلدرچین ژاپنی KW - تعادل اسید-باز KW - عملکرد KW - ویژگی‌های لاشه DO - 10.22059/jap.2019.268649.623332 N2 - به‌منظور مطالعه اثر سطوح مختلف تعادل الکترولیتی و کلسیم جیره بر عملکرد، ترکیب استخوان و ویژگی‌های لاشه بلدرچین ژاپنی، تعداد 720 قطعه جوجه بلدرچین در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 3×3 شامل سه سطح تعادل الکترولیتی (150، 250 و 350 میلی‌اکی‌والان در کیلوگرم) و سه سطح کلسیم (4/0، 8/0 و 6/1 درصد) در نه تیمار، پنج تکرار و 16 قطعه پرنده در هر تکرار از سن 14 تا 35 روزگی، مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پرندگان تغذیه‌شده با جیره حاوی 4/0 درصد کلسیم و تعادل الکترولیتی 250 میلی‌اکی‌والان در کیلوگرم، بیشترین مقدار مصرف خوراک را داشتند (05/0P<). تیمارهای آزمایشی بر ضریب تبدیل خوراک اثری نداشتند. در دو سطح 4/0 و 8/0 درصد کلسیم جیره، بیشترین مقدار کلسیم استخوان در تعادل الکترولیتی 150 میلی‌اکی‌والان در کیلوگرم مشاهده شد (05/0P<). کمترین وزن کلیه در تیمار حاوی 6/1 درصد کلسیم و تعادل الکترولیتی 150 میلی‌اکی‌والان در کیلوگرم و بیشترین وزن نسبی ران و سینه در تیمار حاوی 8/0 درصد کلسیم و تعادل الکترولیتی 150 میلی‌اکی‌والان در کیلوگرم، مشاهده شد (05/0P<). براساس نتایج پژوهش حاضر، اثر متقابل کلسیم و تعادل الکترولیتی جیره می‌تواند به‌‌عنوان یک محدودیت مهم در جیره­نویسی برای بلدرچین ژاپنی در حال رشد، در نظر گرفته شود. UR - https://jap.ut.ac.ir/article_69978.html L1 - https://jap.ut.ac.ir/article_69978_a1cb6d99edf7976dc14a47902e2cf3b6.pdf ER -