TY - JOUR ID - 67016 TI - تأثیر نانوامولسیون اسانس‌ میخک بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه گندم JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - نوری, معصومه AU - قربانی, محمدرضا AU - طاطار, احمد AU - مهرنیا, محمد امین AD - گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان AD - هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان- تخصص تغذیه طیور AD - هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان AD - گروه صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 20 IS - 2 SP - 315 EP - 327 KW - جوجه‌های گوشتی KW - عملکرد KW - فلور میکروبی سکوم KW - گندم KW - نانوامولسیون اسانس میخک DO - 10.22059/jap.2018.254359.623268 N2 - به‌منظور بررسی اثرات نانوامولسیون اسانس میخک در جیره­های بر پایه گندم بر عملکرد جوجه­های گوشتی، آزمایش حاضر با استفاده از 280 قطعه جوجه گوشتی (راس 308، مخلوط دو جنس) در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار و چهار تکرار انجام شد.تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد، 2) شاهد به همراه آنزیم، 3) شاهد به همراه 200 میلی­گرم بر کیلوگرم اسانس میخک و 4 تا 7 به‌ترتیب شاهد به‌همراه 200، 150، 100 و 50 میلی­گرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس میخک بودند. نتایج آزمایش نشان داد که در کل دوره پرورش، مصرف خوراک و افزایش وزن گروه دریافت‌کننده 200 میلی­گرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس میخک نسبت به تیمارهای شاهد و آنزیم کاهش یافت (05/0≥P). در کل دوره آزمایش، ضریب تبدیل خوراک تیمارهای حاوی اسانس میخک و 50 میلی­گرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس میخک نسبت به گروه شاهد بهتر بود (05/0≥P). غلظت تری­گلیسرید سرم در تیمارهای حاوی نانوامولسیون اسانس میخک نسبت به تیمار حاوی آنزیم کاهش یافت (05/0≥P). وزن نسبی بورس فابریسیوس در تیمارهای حاوی اسانس و 200 میلی­گرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس میخک در مقایسه با شاهد افزایش یافت (05/0≥P). استفاده از اسانس و سطوح 200، 150 و 100 میلی­گرم بر کیلوگرم نانوامولسیون اسانس میخک در جیره جوجه­های گوشتی باعث کاهش جمعیت باکتری­های اشریشیاکلای محتویات سکوم شد (05/0≥P). به‌طورکلی نتایج آزمایش حاضر نشان داد که استفاده از نانوامولسیون اسانس میخک در جیره جوجه­های گوشتی بر پایه گندم ممکن است باعث کاهش جمعیت باکتری­های اشریشیاکلای محتویات سکوم گردد. UR - https://jap.ut.ac.ir/article_67016.html L1 - https://jap.ut.ac.ir/article_67016_2772a910872464c9a7714c7d814864c6.pdf ER -