TY - JOUR ID - 62187 TI - بررسی اثر نوع مکمل ‌چربی و نوع افزودنی محرک رشد در جیره بر عملکرد تولیدی مرغ‌های تخم‌گذار و خصوصیات کیفی تخم‌مرغ در مراحل پایانی تولید JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - یاوری, مونا AU - شریعتمداری, فرید AU - شرفی, محسن AD - دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس AD - گروه غلوم طیور دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسکشاورزی AD - گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی داشنگاه تربیت مدرس Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 19 IS - 2 SP - 479 EP - 491 KW - اسید چرب KW - آنتی‌بیوتیک KW - پروبیوتیک KW - روغن سوخته KW - کیفیت تخم‌مرغ DO - 10.22059/jap.2017.62187 N2 - به منظور بررسی اثر نوع مکمل چربی و نوع افزودنی محرک رشد در جیره مرغ­های تخم­گذار، بر عملکرد تولیدی و خصوصیات کیفی تخم­مرغ از تعداد 108 قطعه مرغ تخم­گذارهای لاین سویه 36-W با سن 96 هفته در یک آزمایش فاکتوریل (3×2) با دو منبع چربی (روغن گیاهی و پودر چربی) و سه حالت افزودنی محرک رشد (بدون افزودنی، پروبیوتیک و آنتی­بیوتیک) در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 12 هفته استفاده شد. پرندگان به طور تصادفی در شش تیمار و با شش تکرار(تعداد سه پرنده در هر تکرار) توزیع شدند. نتایج به­دست آمده نشان داد که هیچ یک از متغیرهای عملکردی (درصد تولید، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک، توده تخم مرغ تولیدی و متوسط وزن تخم مرغ) تحت تأثیر نوع مکمل چربی قرار نگرفتند (05/0