TY - JOUR ID - 55354 TI - مقایسه دقت برآورد ارزش‌ اصلاحی ژنومی برای صفات تولید در گاوهای هلشتاین ایران با روش‌های پارامتری و ناپارامتری JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - محمدی, یحیی AU - شریعتی, محمد مهدی AU - زره داران, سعید AU - رزم کبیر, محمد AU - صیادنژاد, محمدباقر AU - زندی, محمدباقر AD - دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران AD - استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران AD - استاد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران AD - استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان، ایران AD - مرکز اصلاح نژآد و بهبود تولیدات دامی کشور Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 18 IS - 1 SP - 1 EP - 11 KW - انتخاب ژنومی KW - دقت انتخاب KW - روش‌های پارامتری و ناپارامتری KW - نشانگرهای مولکولی DO - 10.22059/jap.2016.55354 N2 - انتخاب ژنومی ابزاری جدید برای برآورد ارزش‌های اصلاحی صفات کمّی با استفاده از نشانگرهای مولکولی است. معیار کارایی انتخاب ژنومی، دقت پیش‌بینی ارزش‌های اصلاحی ژنومی است. در تحقیق حاضر، دقت پیش‌بینی‌ ژنومی روش‌های پارامتری و ناپارامتری در 345 گاو هلشتاین محاسبه شد. صفات مطالعه‌شده مقدار شیر، میزان چربی، میزان پروتئین، و سلول‏های سوماتیک شیر بود. دو روش پارامتری بهترین پیش‌بینی نا‌اریب خطی ژنومیک (GBLUP) و بیز B و دو روش ناپارامتری فضای هیلبرت با هستۀ بازآفرین (RKHS) و شبکه‌های عصبی (NN) برای برآورد تأثیرات نشانگرها و پیش‏بینی و دقت ارزش‏های اصلاحی ژنومی استفاده شد. دقت پیش‌بینی ژنومی در دامنۀ 39/0 (برای سلول‏های سوماتیک) تا 73/0 (برای تولید چربی) محاسبه شد. بیز B و دو روش ناپارامتری در مقایسه با روش GBLUP دچار کوچک‌کردن بیشتر پیش‌بینی‌ها شده بودند (منحنی ضریب رگرسیون ارزش اصلاحی ژنومی بر ارزش اصلاحی کلاسیک بیشتر از یک به‏دست آمد). درمقایسه با همۀ روش‌ها دقت بیز B بیشتر شد. میانگین مربعات خطای پیش‌بینی برای روش GBLUP به نسبت دیگر روش‌ها برای صفات مطالعه‌شده کمتر برآورد شد. مدل‌ رگرسیون بیز B برای انتخاب ژنومی در این جمعیت مطلوب بود، ولی برای بهبود دقت با این روش نیاز به کاهش آب‌رفتگی پیش‌بینی در این روش است. UR - https://jap.ut.ac.ir/article_55354.html L1 - https://jap.ut.ac.ir/article_55354_93d0b9fcd5a6e6d7220566c0cbeea6eb.pdf ER -