TY - JOUR ID - 55201 TI - تأثیر استفاده از پودر پوست میوه انار در جیره‌های ‏حاوی چربی بر عملکرد جوجه‏های گوشتی JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - رضوانی, محمدرضا AU - رحیمی, شهرام AU - دادپسند, محمد AD - استادیار، بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز،‏ ایران AD - دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز،‏ ایران AD - دانشیار، بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز،‏ ایران Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 18 IS - 2 SP - 335 EP - 346 KW - پودر پوست میوه انار KW - تیتر آنتی‌بادی KW - چربی KW - عملکرد KW - فلور میکروبی KW - گوارش‌پذیری DO - 10.22059/jap.2016.55201 N2 - اثر آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی پودر پوست میوه انار با استفاده از 160 قطعه جوجه گوشتی 11 روزه سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2 × 2 با دو سطح پودر پوست میوه انار (صفر و دو درصد جیره) و دو سطح روغن سویا در جیره (صفر و شش درصد در دوره رشد و صفر و هشت درصد در دوره پایانی)،در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار و 10 پرنده در هر تکرار بررسی شد. پودر پوست میوه انار سبب بهبود تیتر آنتی‏بادی در 39 روزگی، افزایش گوارش‌‏پذیری چربی و افزایش جمعیت باکتری تولیدکننده اسید لاکتیک و کاهش جمعیت باکتری اشریشیاکولای در روده کور و ایلئوم شد (05/0 ≥ P). گوارش‌‏پذیری ماده خشک در جیره‌های حاوی روغن سویا کمتر بود و تغذیه این جیره‌ها موجب افزایش جمعیت باکتری‏های اسید لاکتیک و اشریشیاکولای در روده کور و ایلئوم شد (05/0 ≥ P). براساس نتایج حاصل، افزودن پودر پوست میوه انار به جیره‌های دارای چربی در مقایسه با جیره کنترل، بدون تأثیر منفی بر عملکرد رشد، موجب بهبود فعالیت سیستم ایمنی، افزایش جمعیت باکتری‏های مفید و کاهش جمعیت باکتری‌های مضر دستگاه گوارش جوجه‏های گوشتی می‌شود. UR - https://jap.ut.ac.ir/article_55201.html L1 - https://jap.ut.ac.ir/article_55201_fbf70153f2e2243397189568fef1abee.pdf ER -