TY - JOUR ID - 54328 TI - تأثیر شکل فیزیکی جیره غذایی بر عملکرد گوساله‌های نر پرواری هلشتاین JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - فضائلی, حسن AU - آقاشاهی, علیرضا AU - تیموری, عبدالرضا AU - خاکی, محمد AD - استاد، بخش پژوهش‏های تغذیۀ دام و طیور، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران AD - دانشیار، بخش پژوهش‏های تغذیۀ دام و طیور، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران AD - مربی پژوهشیار، بخش پژوهش‏های مدیریت پرورش دام، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 18 IS - 1 SP - 51 EP - 60 KW - شکل فیزیکی خوراک KW - عملکرد KW - گوساله پرواری DO - 10.22059/jap.2016.54328 N2 - به‌منظور بررسی اثر شکل فیزیکی جیره بر عملکرد پرواری گوساله‏های نر هلشتاین، آزمایشی در مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور در سال 1390 انجام گرفت. جیرۀ غذایی به ‌دو صورت مخلوط کامل ‌(شاهد) و مخلوط فشرده‌شده به‌ شکل بلوک (آزمایشی) تهیه شد و در طرحی آزمایشی بلوک‏های کامل تصادفی با دو تیمار و چهار بلوک (وزن زندۀ دام‌ها)، به‌مدت پنج ماه در تغذیۀ گوساله‏های نر هلشتاین آزمایش شد. در طول دورۀ آزمایش، گوساله‏ها در حد اشتها تغذیه شدند و میزان مادۀ خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه، و ضریب تبدیل غذا تعیین شد. میانگین مادۀ خشک مصرفی درطول دورۀ آزمایش برای جیرۀ شاهد 1/8 و جیرۀ آزمایشی 4/8 کیلوگرم بود (05/0P<). میانگین وزن اولیۀ گوساله‏های هر دو تیمار مشابه و به ترتیب 226 و 221 کیلوگرم و در پایان دورۀ آزمایش به ترتیب 361 و 373 کیلوگرم بود (05/0P<). میانگین افزایش وزن روزانۀ گوساله‏های دریافت‏کنندۀ جیرۀ شاهد 901 و گوساله‏های دریافت‏کنندۀ جیرۀ آزمایشی 1016 گرم بود (05/0P<). ضریب تبدیل غذا در گروه شاهد 0/9 و گوساله‏های جیرۀ آزمایشی 3/8 بود (05/0P<). نتایج نشان داد که استفاده از جیرۀ غذایی به‌صورت مخلوط کامل فشرده‌شده، سبب بهبود افزایش وزن، مصرف مادۀ خشک، و ضریب تبدیل غذا در گوساله پرواری می‏شود. UR - https://jap.ut.ac.ir/article_54328.html L1 - https://jap.ut.ac.ir/article_54328_0093cb98bbef97608a1dc4022feabb84.pdf ER -