TY - JOUR ID - 54019 TI - تعیین سهم عوامل هزینه‌ای موثر بر قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ گوشتی با روش تصمیم گیری چند شاخصه در استان تهران JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - حسینی, سید عبداله AU - کوچک زاده ملاری, مرتضی AU - سیدآبادی, حمیدرضا AD - استادیار، بخش تحقیقات تغذیه، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور AD - کارشناس ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار AD - محقق، بخش تحقیقات بیوتکنولوژی، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 17 IS - 1 SP - 51 EP - 58 KW - تصمیم‌‌گیری چندشاخصه KW - سهم عوامل هزینه‌ای KW - قیمت تمام ‌شده KW - مرغ گوشتی DO - 10.22059/jap.2015.54019 N2 - این مطالعه برای تعیین سهم عوامل هزینه‏ای مؤثر بر قیمت تمام‌شدۀ هر کیلوگرم مرغ با روش تصمیم‏گیری چندشاخصه در استان تهران انجام گرفت. مزارع براساس هزینۀ تولید هر کیلوگرم مرغ زنده، به سه گروه هزینۀ کمتر از 35000، بین 35000 تا 40000، و بیشتر از 40000 ریال طبقه‌‌بندی و اطلاعات موردنظر ازطریق پرسش‌نامه جمع‌‌آوری شد. هزینه‌‏های واکسن، آزمایشگاه، سوخت، حمل‏ونقل، جوجه، خوراک، آب، افزودنی‏ها، بیمه، بستر، و پرسنلی از عوامل ایجاد اختلاف قیمت بین سه گروه بررسی شد. سهم عوامل هزینه‏ای مؤثر بر ایجاد اختلاف قیمت هر کیلوگرم بین سه گروه با روش تصمیم‌‌گیری چندشاخصه تعیین شد. تفاوتی ازنظر وزن زنده و ضریب تبدیل خوراک بین سه گروه بررسی‌شده، مشاهده نشد. هزینه‏های آب و افزودنی‏های آن، پرسنلی، واکسن، و سوخت سهم فراوانی بر اختلاف قیمت محصول تولیدی در بین سه گروه بررسی‌شده داشتند، درحالی‏که هزینۀ خوراک و بیمه کمترین سهم را به خود اختصاص دادند. گروه با هزینۀ تولید بالاتر از 4000 تومان کمترین بهروری را از منابع هزینه‏ای داشت. براساس نتایج تحقیق حاضر، برای کاهش هزینه‏های تولید در مزارع مرغداری باید به تمامی عوامل هزینه‏ای توجه شود. به‌عنوان مثال، در این تحقیق هزینۀ خوراک و بیمه با وجود بیشترین و کمترین سهم در کل هزینه‏های تولید، تأثیر اندکی در ایجاد تفاوت بین گروه‏های گوناگون بررسی‌شده داشت. UR - https://jap.ut.ac.ir/article_54019.html L1 - https://jap.ut.ac.ir/article_54019_9eca69fc3520315b278bfeed94be89ff.pdf ER -