TY - JOUR ID - 52785 TI - بررسی عملکرد، صفات لاشه و شاخص‏های اقتصادی آمیخته‏ های نژاد زل JO - تولیدات دامی JA - JAP LA - fa SN - 2008-6776 AU - غلامی, حسین AU - کیانزاد, محمدرضا AD - استادیار بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی دام و طیور، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور، کرج AD - استادیار بخش تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور، کرج Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 16 IS - 2 SP - 137 EP - 145 KW - پرورش خالص KW - تولید گوشت KW - دورگ‌گیری KW - گوسفند زل KW - گوسفند شال DO - 10.22059/jap.2014.52785 N2 - برای انجام پژوهش حاضر، از تعداد 200 راس میش نژاد زل دو تا چهارساله، به‌صورت پرورش خالص زل و تلاقی استفاده شد. 30 راس برۀ نر و 30 راس برۀ ماده (خالص و آمیخته) حاصل از میش‏ها، در گروه‏های مجزا برای سه دورۀ 75، 100، و 125 روزه پروار شدند. در انتهای هر دورۀ پروار، 10 راس بره از هر جنس ذبح و لاشه آنها تفکیک شد. تفاوتی بین بره‏های خالص زل و تلاقی شال×زل و همچنین بین بره‏های نر و ماده، از نظر بازده لاشه، درصد گوشت لخم، و درصد استخوان در دوره‏های متفاوت پروار، مشاهده نشد. در هر سه دورۀ پروار، درصد چربی لاشه در بره‏های نر زل و مادۀ شال×زل کمتر از سایر گروه‏ها بود (05/0P<). وزن شیرگیری بره‏های آمیخته و وزن آنها در انتهای دورۀ پروار به‌ترتیب 22 و 26 درصد بیشتر از بره‏های خالص زل بود (05/0P<). در شرایط پرورش صنعتی این آزمایش، با تیمار بره‏های زل خالص، 5382 کیلوگرم و در تیمار بره‏های آمیخته (شال×زل) 6774 کیلوگرم وزن زنده تولید شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که پرورش بره‏های نژاد خالص زل و یا آمیخته‏های آن در شرایط صنعتی (متمرکز) اقتصادی و به سود دامدار خواهد بود. UR - https://jap.ut.ac.ir/article_52785.html L1 - https://jap.ut.ac.ir/article_52785_21a4ef796431bcfa567cc3d339d2644f.pdf ER -