%0 Journal Article %T اثرات اسانس کپسوله شده پونه بر جمعیت میکروبی و ریخت شناسی دستگاه گوارش جوجه گوشتی %J تولیدات دامی %I دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان %Z 2008-6776 %A قاسملو, وحید %A حسینی, سید عبداله %A لطف الهیان, هوشنگ %A میمندی پور, امیر %D 2017 %\ 07/23/2017 %V 19 %N 2 %P 467-478 %! اثرات اسانس کپسوله شده پونه بر جمعیت میکروبی و ریخت شناسی دستگاه گوارش جوجه گوشتی %K اسانس پونه کپسوله شده %K آنتی‌بیوتیک %K جوجه گوشتی %K مورفولوژی روده %K میکرو ‌فلور %R 10.22059/jap.2017.62175 %X این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات اسانس کپسوله شده‌ پونه بر جمعیت میکروبی، مورفولوژی و طول و وزن قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش جوجه‌های گوشتی آرین انجام شد. تعداد 625 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار از سن یک تا 42 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمار‌ها شامل: 1- تیمار شاهد بدون افزودنی، 2- تیمار شاهد + پروبیوتیک (1/0 گرم در کیلوگرم پروتکسین)، 3- تیمار شاهد + آنتی‌بیوتیک (15/0 گرم در کیلوگرم آویلامایسین)، 4- تیمار شاهد + اسانس پونه (2/0 گرم در کیلوگرم) و 5- تیمار شاهد + اسانس پونه‌ کپسوله شده (1 گرم در کیلوگرم) بودند. نتایج نشان داد صفات عملکردی جوجه‌ها در پایان 42 روزگی تحت تأثیر تیمار‌های آزمایشی قرار نگرفت. بیشترین جمعیت لاکتوباسیل‌ها در تیمار پونه کپسوله شده مشاهده شد (05/0PP)، طول و وزن سایر قسمت‌های دستگاه گوارش تحت تأثیر تیمار‌های آزمایشی قرار نگرفت. بالاترین مقدار طول دئودنوم در تیمار شاهد و کمترین در تیمار پروبیوتیک بود (05/0>P). وزن دئودنوم، طول ژژنوم، وزن ژژنوم و طول ایلئوم تحت تأثیر تیمار‌های آزمایشی قرار نگرفت. بالاترین مقدار وزن ایلئوم در تیمار شاهد و کمترین در تیمار آنتی‌بیوتیک دیده شد (05/0>P). با توجه به نتایج حاصل، به نظر می‌رسد فرم کپسوله شده اسانس تأثیر مطلوبی بر سلامت دستگاه گوارش دارد. %U https://jap.ut.ac.ir/article_62175_7b2cd084258333db51c3f0a763b16f0c.pdf