%0 Journal Article %T مطالعه پویش کل ژنومی صفات کیفی گوشت در جمعیت F2 حاصل از مرغ بومی آذربایجان غربی و سویه گوشتی آرین %J تولیدات دامی %I دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان %Z 2008-6776 %A جوانروح علی آباد, علی %A واعظ ترشیزی, رسول %A مسعودی, علی اکبر %A احسانی, علیرضا %D 2016 %\ 12/21/2016 %V 18 %N 4 %P 697-709 %! مطالعه پویش کل ژنومی صفات کیفی گوشت در جمعیت F2 حاصل از مرغ بومی آذربایجان غربی و سویه گوشتی آرین %K جمعیت نسل دوم %K ژن های کاندیدا %K صفات کیفیت گوشت %K مطالعه پویش کل ژنومی %K مرغ %R 10.22059/jap.2016.58461 %X در این تحقیق به منظور شناسایی جایگاه‌ها و ژن‌های مرتبط با صفات کیفیت گوشت، مطالعه پویش کل ژنوم (GWAS) با استفاده از یک تراشه SNP ژنوم مرغ (SNP Beadchip (Illumnia 60k Chicken در یک جمعیت F2 حاصل از تلاقی دوطرفه مرغ بومی آذربایجان غربی و لاین B سویه گوشتی آرین انجام شد. برای هر پرنده، صفات شامل: ظرفیت نگهداری آب، رنگ گوشت (روشنایی ، قرمزی و زردی)، میزان نیروی برشی و PH نهایی گوشت اندازه‌گیری شد. با استفاده از دو مدل خطی معمول (GLM) و مدل خطی مختلط فشرده (Compressed MLM) ارتباط هر یک SNP‌ها با صفات کیفیت گوشت بررسی شد. در مجموع تعداد 36 نشانگر SNP در سطح احتمال پیشنهادی و معنی‌داری برای صفات کیفیت گوشت شناسایی شد که تعداد 3 نشانگر SNP با روش Compressed MLM برای صفت فاکتور زردی گوشت و تعداد 18 نشانگر SNP با روش GLM برای صفات فاکتور زردی گوشت، pH نهایی گوشت، ظرفیت نگهداری آب و میزان نیروی برشی معنی‌دار شدند. ژن‌های کاندیدای شناسایی‌شده، عملکرد مولکولی مرتبط با صفات کیفیت گوشت داشتند و لذا می‌توان از این ژن‌های کاندیدا در برنامه‌های اصلاحی طیور مورد استفاده قرار‌داد. %U https://jap.ut.ac.ir/article_58461_0f56117e1e3552aaa828086bc134ad4e.pdf