%0 Journal Article %T اثر اسپرس و نسبت‌ علوفه به کنسانتره بر توازن نیتروژن، بیوهیدروژناسیون و ترکیب اسیدهای چرب شیر در میش‌های شیرده %J تولیدات دامی %I دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان %Z 2008-6776 %A یاراحمدی, بهروز %A چاجی, مرتضی %A بوجارپور, محمد %A میرزاده, خلیل %A رضایی, مرتضی %D 2016 %\ 10/22/2016 %V 18 %N 3 %P 447-459 %! اثر اسپرس و نسبت‌ علوفه به کنسانتره بر توازن نیتروژن، بیوهیدروژناسیون و ترکیب اسیدهای چرب شیر در میش‌های شیرده %K اسپرس %K بیوهیدروژناسیون %K ترکیب اسید چرب شیر %K میش شیرده %K نسبت‌ علوفه به کنسانتره %R 10.22059/jap.2016.55348 %X این آزمایش با هدف بررسی اثر علوفه اسپرس و نسبت‌های علوفه به کنسانتره بر مصرف خوراک، توازن­ نیتروژن، ترکیب اسیدهای چرب،بیوهیدروژناسیون شکمبه­ای و ترکیب اسیدهای چرب شیر با استفاده از هشترأس میش نژاد لری در قالب طرح مربع لاتین 4×4 تکرار شونده انجام شد. تیمارهای یک تا چهار به ترتیب با نسبت­های علوفه به کنسانتره 65:35(با و بدون اسپرس) و 35:65 (با و بدون اسپرس) تنظیم شد. مقدار ماده خشک مصرفی بین جیره‌های آزمایشی ­اختلاف معنی‌داری نداشت.ا بقای نیتروژن در میش­هایی­ که جیره بانسبت علوفه به کنسانتره 65:35(با اسپرس) و 35:65(با و بدون اسپرس) را دریافت کردند، بیشتر بود (05/0P<). جیره حاوی کنسانتره بالاشامل اسپرس (تیمار ­یک) بیشترین ­غلظت اسید  واسنیک­ همراه با غلظت ­کم تر­اسید استئاریک را در مایع شکمبه­ داشت(05/0P<). میزان بیوهیدروژناسیون ظاهری جیره حاوی کنسانتره بالا شامل اسپرس(تیمار­یک) نسبت به سایر تیمارها برای اسید اولئیک،لینولئیک ­و لینولنیک­ به ترتیب 2/10، 3/12 و 1/7 درصد کاهش داشت­(05/0P<).ا ثر تیمارهای­آزمایشی ­­برغلظت­اسیدهای­ چرب­و اسنیک، ­­لینولئیک­کانژوگه، لینولئیک­ و لینولنیک­ چربی شیر معنی‌دار و جیره حاوی کنسانتره بالا شامل اسپرس (تیمار ­یک) درمقایسه با سایر تیمارها بیشتر بود ­(05/0P<). بر اساس نتایج حاصل، تغذیه میش­های شیرده با جیره­های حاوی کنسانتره بالا و علوفه­اسپرس موجب افزایش غلظت اسید واسنیک و اسید لینولئیک کانژوگه در چربی شیر شد. %U https://jap.ut.ac.ir/article_55348_ea2933492be6d8f35e31c0f7333afe02.pdf