per
دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان
تولیدات دامی
2008-6776
2382-994X
2010-09-23
12
2
1
10
23561
بررسی اثر بیماری سفیدک پودری (Phyllactinia guttala) بر کیفیت برگ ارقام مختلف توت مورد استفاده در تغذیه لاروهای کرم ابریشم
Study of powdery mildew disease (Phyllactinia guttala) effect on leaf quality of different mulberry varieties in larvae feeding
علی رضا بیژن نیا
alirezaseidavi3@iaurasht.ac.ir
1
علی رضا صیداوی
alirezaseidavi2@iaurasht.ac.ir
2
مانی غنی پور
alirezaseidavi@iaurasht.ac.ir
3
کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات کرم ابریشم کشور، گیلان
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، گیلان
کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات کرم ابریشم کشور، گیلان
بیماری سفیدک پودری برگ توت از مهمترین بیماری های قارچی در مناطق پرورش نوغان جهان است. مقاومت ارقام توت در برابر این بیماری متفاوت است. در این تحقیق، اثر بیماری سفیدک پودری روی پنج رقم توت ‘کنموچی’، ‘بومی’، ‘کائیرونیز’، ‘ایچینویسه’ و ‘شین ایچینویسه’ بررسی شد. درصد رطوبت، پروتئین، فیبر، ازت، فسفر، کلسیم و خاکستر در برگ های سالم و آلوده و نیز درصد تلفات لارو و شفیره، وزن کل و وزن پیله، وزن و درصد قشر ابریشمی پیله و تعداد پیله تولیدی در لاروهای مورد تغذیه با برگ های سالم و آلوده اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بیماری سفیدک پودری باعث کاهش مواد مغذی برگ توت و پارامترهای اقتصادی در لاروهای تغذیه شده با برگ های آلوده می شود (P < 0/01). درصد رطوبت برگ، پروتئین، ازت، فسفر و کلسیم در برگ های آلوده به سفیدک پودری توت در کلیه ارقام مورد مطالعه کمتر بود (P< 0.05). درصد تلفات شفیره، وزن پیله، وزن و درصد قشر ابریشمی پیله و تعداد پیله تولیدی پس از تغذیه با هر یک از ارقام برگ توت آلوده کمتر بود (P< 0.05). بنابراین، بر اثر کاهش کیفیت برگ توت در بیماری سفیدک پودری، میزان عملکرد در فرآیند پرورش کرم ابریشم کاهش می یابد.
Mulberry powdery mildew is the most important fungal disease in silkworm rearing zones. Resistance of mulberry varieties is different against this disease. The mulberry varieties have different resistance against powdery mildew disease. Percentage of moisture, nitrogen, protein, phosphor, fiber, calcium and ash of powdery mildew infected leaves and healthy control in five mulberry varieties including Kenmochi, Local, Kaironozomi, Ichinose and Shinichinose were determined. Meanwhile, larvae mortality percentage, pupae mortality percentage, total produced cocoon weight, cocoon weight, single cocoon shell weight and percentage, and produced cocoon number recorded after larvae feeding with control and infected leaves. The obtained results showed that powdery mildew disease resulted to nutrients decline in mulberry leaves and economical parameters in those larvae which fed with infected leaves (P< 0.01). Moisture percentage, protein, percentage, nitrogen, phosphor, calcium decreased after powdery mildew infectious for each five races. Meanwhile, pupae mortality percentage, single cocoon weight, single cocoon shell weight and percentage, and produced cocoon number decreased after feeding with infected leaves for total five varieties significantly (P< 0.05). Therefore, quality decline of mulberry leaf under powdery mildew disease resulted to decreasing of silkworm performance in rearing process.
https://jap.ut.ac.ir/article_23561_9175e551fa57a4f8230b9b8502f57816.pdf
تغذیه
توت
سفیدک پودری
کرم ابریشم
کیفیت برگ
Leaf quality
Mulberry
Nutrition
Powdery mildew
Silkworm
per
دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان
تولیدات دامی
2008-6776
2382-994X
2010-09-23
12
2
11
20
23562
اثر سطوح مختلف چربی و نوع افزودنی (آنتی بیوتیک و پروبیوتیک) بر صفات بیوشیمیایی خون و عملکرد جوجه های گوشتی
The effects of different levels of fat and additives (antibiotic and probiotic) on blood biochemical properties and performance of broilers
سید داود شریفی
sdsharif4@ut.ac.ir
1
احسان تواضعی
sdsharifi7@ut.ac.ir
2
علی اکبر خادم
akhadem@ut.ac.ir
3
عباس برین
sdsharif3@ut.ac.ir
4
استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران
استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران
برای بررسی اثر دو سطح چربی (سه و شش درصد) و سه نوع افزودنی (بدون افزودنی، فلاوومایسین و پروتکسین) بر عملکرد و صفات بیوشیمیایی خون از 288 قطعه جوجه یک روزه نر سویه تجاری راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل (3 × 2) در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. پرندگان به طور تصادفی در شش تیمار و با چهار تکرار و 12 پرنده در هر تکرار توزیع شدند. نتایج نشان داد که مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه های تیمار حاوی چربی + فلاوومایسین بیشتر از جوجه های تیمارهای حاوی چربی + پروتکسین بود (P< 0.05). غلظت کلسترول، HDL و LDL سرم خون جوجه هایی که با جیره حاوی شش درصد چربی تغذیه شدند، بیشتر بود و غلظت HDL و LDL و کلسترول جوجه هایی که پروتکسین دریافت نمودند، کمترین مقدار بود (P< 0.05). نتایج نشان داد که استفاده از پروتکسین در جیره های حاوی چربی سبب کاهش مصرف خوراک و میزان افزایش وزن جوجه های گوشتی شده و کاهش رشد با افزایش سطح چربی در جیره شدیدتر می شود.
In this study, the effect of different levels of fat with antibiotics and probiotics on blood biochemical traits and performance of broiler chicks was investigated. In a factorial experiment, 288 Day-old Ross broiler chicks treated with two level of fat (3 and 6 percent) and three additives (Flavomycin, Protexin and none-additive). The birds were allocated randomly in six treatments with four replicates and 12 birds per replicat. Results showed that the chicks fed on diets containing 3 percent of fat + Flavomycin had higher feed intake and body weight gain compared to birds fed with fat + Protexin (P< 0.05). The concentration of cholesterol, HDL and LDL in serum of birds of 6% fat was more than of those fed diets with 3% fat. Birds fed diets containing protexin had lowest cholesterol, HDL and LDL (P< 0.05). It was concluded that supplementing the rations containing fat with probiotics decrease feed intake and body weight gain in broilers chicks and their performance decrease by increasing fat in diets.
https://jap.ut.ac.ir/article_23562_c73278acefb99ed70b1ef09d13c76baa.pdf
آنتی بیوتیک
پروبیوتیک
جوجه گوشتی
چربی
Antibiotic
broiler
fat
Probiotic
per
دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان
تولیدات دامی
2008-6776
2382-994X
2010-09-23
12
2
21
28
23563
روند ژنتیکی و فنوتیپی صفات تولید و تولیدمثل در گاوهای هلشتاین ایران
Genetic parameters and trend of production and reproduction traits in Iranian Holstein cattle
زهره شیرمرادی
arsalehi6@ut.ac.ir
1
عبدالرضا صالحی
arsalehi@ut.ac.ir
2
رستم پهلوان
arsalehi5@ut.ac.ir
3
محمدرضا ملاصالحی
4
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران
دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران
کارشناس ارشد مرکز اصلاح نژاد دام ایران، کرج
در این تحقیق، برای بررسی روند ژنتیکی و فنوتیپی صفات تولید شیر و درصد چربی از رکوردهای شیر 94121 رأس گاو هلشتاین زایش اول و برای صفات سن زایش اول و فاصله دو زایش اول و دوم از رکوردهای تولیدمثل 41900 رأس گاو متولد سال های 82-1374 استفاده شد. تجزیه و تحلیل ژنتیکی داده ها با استفاده از مدل حیوان چند متغیره با اثر گروه ژنتیکی انجام شد. وراثت پذیری تولید شیر، تولید چربی، درصد چربی، سن زایش اول و فاصله دو زایش اول و دوم به ترتیب (01/0 ±) 29/0، (01/0 ±)22/0، (01/0 ±) 38/0، (01/0 ±) 055/0 و (005/0 ±) 034/0 براورد شد. روند ژنتیکی با استفاده از ضریب رگرسیون میانگین ارزش ارثی بر سال تولد و روند فنوتیپی نیز با استفاده از ضریب رگرسیون میانگین صفات بر سال تولد محاسبه شد. روند ژنتیکی برای صفات تولید شیر، تولید چربی و سن زایش اول مثبت و به ترتیب (84/3 ±) 5/153، (075/0 ±) 07/1 و (42/0 ±) 46/0 بود. این روند برای صفات درصد چربی و فاصله دو زایش منفی و به ترتیب (001/0 ±) 011/0- و (067/0 ±) 23/0- بود. روند فنوتیپی صفات تولید شیر، تولید چربی و درصد چربی مثبت براورد شد. این روند برای صفات سن زایش اول و فاصله دو زایش منفی بود.
In this study, the genetic and phenotypic trend of milk and fat production traits were estimated form 94121 cows’ first lactation records and that for age at first calving and calving interval traits were estimated from 41900 cows’ reproduction records. Data related to Iranian Holstein dairy cattle from 1995 to 2003. Data were analyzed, using univariate and mulitivariate animal model with genetic group effects. The heritability of milk yield, fat yield and fat percentage, age at first calving and calving interval were 0.29 (±0.01), 0.22 (±0.01), 0.38 (±0.01), 0.055 (±0.01) and 0.034 (±0.005), respectively. The linear regression of average breeding values and phenotypic values of cows for a trait on birth year provided an estimate of genetic and phenotypic trend, respectively. There genetic trend for milk yield, fat yield and Calving Interval were 53.5 kg, 1.07kg and 0.46 day, respectively. Their trend for fat percentage and Age at First Calving were -0.011% and -0.23 day, respectively. There was a positive phenotypic trend for milk yield, fat yield and fat percentage. This trend was negative for Age at First Calving and Calving Interval.
https://jap.ut.ac.ir/article_23563_1cf97c95338a497c19dc9957fc2310cd.pdf
روند ژنتیکی
روند فنوتیپی
سن زایش اول
صفات تولید شیر
فاصله دوزایش
هلشتاین ایران
Age at First Calving
calving interval
genetic trend
Iranian Holstein
Milk production traits
phenotypic trend
per
دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان
تولیدات دامی
2008-6776
2382-994X
2010-09-23
12
2
29
36
23564
بررسی کیفیت الیاف بیده شترهای استان سیستان و بلوچستان
Fiber properties of the dromedary camel in Sistan and Balouchestan province
مهناز صالحی
m_salehi@asri.ir
1
مربی پژوهش، بخش فرآوری تولیدات دامی، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، البرز
برای تعیین اثر جنس و سن بر تغییرات کیفیت الیاف شترهای بومی استان سیستان و بلوچستان، از تعداد 54 نفر شتر نر و ماده در سه گروه سنی جوان، بالغ و مسن نمونهبرداری شد. نتایج نشان داد که جنس اثر معنی داری بر میانگین حداقل مربعات هیچ یک از صفات به جز طول دسته الیاف ناحیه کوهان ندارد. گرچه بیده شترهای جوان دارای حداکثر میزان پوشش زیرین، بلندترین طول دسته الیاف، کمترین ضخامت و بیشترین مقدار بازدهی شستشو نسبت به سنین بالاتر بودند ولی تفاوت معنیداری به جز در طول دسته الیاف ناحیه کپل و مقدار بازدهی شستشو بین گروه های سنی مشاهده نشد (05/0 P<). طول دسته الیاف نواحی شانه، پهلو، کپل و زیرکوهان به ترتیب (6/1 ±) 4، (2/1 ±) 6/2، (4/1 ±) 6/0 و (9/1 ±) 4/4 سانتی متر بود. درصد پوشش زیرین، قطر الیاف کرک، ضریب تغییرات قطر الیاف کرک و بازدهی شستشو به ترتیب برابر (07/1 ±) 82 درصد، (8/0 ±) 26 میکرون، (1 ±) 39 درصد و (1 ±) 5/74 درصد و دامنه آنها 58 تا 94 درصد، 8/16 تا 2/39 میکرون، 1/26 تا 0/61 درصد و 3/61 تا 5/85 درصد برآورد شد. پوشش زیری در بیده شترهای جوان و بازدهی شستشوی آنها بیشتر از شترهای مسن و ضخامت الیاف کمتر بود ولی این تفاوت ها معنی دار نبود (05/0 P>).
To study of environmental effects (sex and age) on fleece traits of dromedary camel in Sistan and Balouchestan province, 48 male and female which rose in five cities (Zahedan, Zabol, Khash, Iran-shahr and Ghabahar) belonging to three age groups (<2, 2-6 and >7 years) were measured. Results indicated that there was not significantly different between sexes and age groups for all of fleece parameters, expect staple length of hump was effect by sex and also rump staple length and scoured yield were effect by age groups (P< 0.05). The means of shoulder, flank, rump, hump and overall four spots staple lengths were 4 (± 1.6), 2.6 (± 1.2), 2.6 (± 1.4), 4.4 (± 1.9) and 3.5 (± 0.13) cm. The means of inner coat, fiber diameter and coefficient of variation of fiber diameter, and scoured yield were 82 (± 1.07)%, 36.7 (± 1) micron, 38.8 (± 0.9)% and 74.3 (± 0.09)% res. The ranges varied of these characters were from 58.3 to 94%, 16.8 to 39.2 micron, 26.1 to 61% and 61.2 to 84.5%, respectively.
https://jap.ut.ac.ir/article_23564_b080ac3db14255674b66a81d5747c601.pdf
الیاف بیده
سیستان و بلوچستان
شتر یک کوهانه
age
Dromedary camel
Fleece traits
Sex
Sistan and Balouchestan
per
دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان
تولیدات دامی
2008-6776
2382-994X
2010-09-23
12
2
37
50
23565
استفاده از کاه جو خیسیده و یونجه در جیره گاوهای شیرده
Soaked straw and alfalfa utilization in dairy cattle ration
احمد افضل زاده
aafzal@ut.ac.ir
1
هادی قربانی فارمد
aafzal4@ut.ac.ir
2
محسن دانش مسگران
danesh@um.ac.ir
3
علی اکبر خادم
akhadem@ut.ac.ir
4
دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران
استاد، گروه علوم دام و طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، خراسان رضوی
استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران
در این تحقیق در یک آزمایش، تأثیر مصرف کاه جو خیسیده بر تولید شیر و ترکیب آن، رفتار مصرف خوراک و فراسنجه های شکمبه ای بررسی شد. در آزمایش اول، میزان تجزیه پذیری کاه جو خیسیده در آب در زمان های مختلف (24، 48 و 72 ساعت) تعیین گردید. تفاوت بخش سریع تجزیه در کاه بدون فرآوری نسبت به تیمارهای خیسیده معنی دار بود. به دلیل یکسان بودن میزان تجزیه پذیری مؤثر در تیمارها از کاه خیسیده به مدت 24 ساعت در جیره های غذایی استفاده شد. در آزمایش دوم، اثر استفاده از کاه جو خیسیده و بدون فرآوری بر عملکرد نه رأس گاو شیرده با میانگین تولید (5/4 ±) 8/27 و میانگین وزن (3/39 ±) 9/580 کیلوگرم درقالب طرح چرخشی بررسی شد. تفاوت میزان تولید شیر چهار درصد چربی و ترکیبات شیر (به غیر از درصد چربی) در هیچ یک از جیره ها معنی دار نبود. میزان تولید شیر و غلظت ازت آمونیاکی در جیره حاوی یونجه نسبت به جیره های حاوی کاه جو بیشتر بود. مدت زمان نشخوار، جویدن و استراحت (دقیقه در روز)، در تیمارهای حاوی کاه جو بیشتر بود (P< 0.0001). نتایج نشان داد که استفاده از کاه جو خیسیده در جیره گاوهای شیرده با تولید متوسط قابل توصیه می باشد.
The effect of feeding of soaked barley straw on milk production and composition and rumen characteristics was studied. The degradability of soaked barley straw (for 24, 48 and 72 hours) and unsoaked barley straws were studied in the first experiment. The unsoaked barley straw had more readily degraded fraction (a) than soaked straw treatments (p> 0.05). There was no significant difference between slowly degradable fractions (b) and degradation rates (c, %h) in various treatments of barley straw. The degradability parameters of different rations also studied. The differences between readily (a) and slowly (b) degradable fractions were not significant. In the second experiment the effect of partial replacement of alfalfa hay with unsoaked barley straw and 24h soaked barley straw on performance of 9 multiparous lactating dairy cows in midlactation (580.9 ± 39.3 BW) with 27.8 ± 4.5 kg daily milk yield was studied in a crossover design. The effects of different treatments on milk yield (p< 0.05), milk fat (g/kg yield) (p< 0.05), N-NH3 rumen liquor (p< 0.0001), rumination and chewing activity (min/d) were significant. The rumination and chewing activity (min/d) were increased in diets that contained barley straw. In conclusion utilization of soaked barley straw in ration of midlactation cows is recommended.
https://jap.ut.ac.ir/article_23565_cb76b7198b7d4ae572ae35d8dd19691e.pdf
تجزیه پذیری
تولید شیر
کاه جو خیسیده
یونجه
alfalfa hay
Degradability
milk yield
Soaked barley straw
per
دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان
تولیدات دامی
2008-6776
2382-994X
2010-09-23
12
2
51
59
23566
بررسی ارزش غذایی، خصوصیات تجزیه پذیری و تعیین سطح مطلوب گاودانه در جیره گاوهای هلشتاین شیرده
Degradability and Nutritional value of Vicia ervilia seed on Holstein dairy cow performance
محمد مهدی معینی
mmoeini2008@gmail.com
1
مژگان آذری تربت
mmoeini20082@gmail.com
2
حمید امانلو
amanlou@znu.ac.ir
3
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه
کارشناس ارشد، جهاد کشاورزی کنگاور، کرمانشاه
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان
تعداد 15 رأس گاو هلشتاین زایش اول از گله ای با میانگین وزن (57±) 554 کیلوگرم، به صورت تصادفی جدا و با استفاده از طرح کاملاً تصادفی برای آزمون اثرات سطوح صفر، هفت و 14 درصد گاودانه در ماده خشک جیره در جایگزینی با کنجاله سویا و جو به سه گروه تقسیم شدند. میزان ماده خشک، خاکستر، پروتئین خام، چربی خام، عصاره عاری از ازت و الیاف خام آن به ترتیب 90/93، 95/5، 80/22، 02/3، 00/63 و 23/5 درصد و تجزیه پذیری مؤثر پروتئین خام و ماده خشک آن به ترتیب 8/74 و 6/70 درصد برآورد شد. میانگین ماده خشک مصرفی، میانگین درصد قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام در گاوهای تمایر 14 درصد گاودانه معنی دار بود (05/0 >P). مقدار تولید شیر خام و نسبت کیلوگرم شیر تولیدی به کیلوگرم ماده خشک مصرفی، در گاوهای تیمار 14 درصد بیشتر بود (05/0 >P). تفاوت غلظت ازت اوره ای خون گاوهای جیره شاهد و گاوهای دو جیره حاوی معنی دار بود (05/0 >P). نتایج نشان داد دانه گاودانه به عنوان مکمل پروتئینی برای جایگزین شده با کنجاله تا میزان 14 درصد در جیره گاوهای شیرده قابل استفاده است.
15 Holstein cows (1st lactation, 554 ± 57 Kg) randomly divided into three groups. Cows fed Vicia ervilia seed at the rate of 0%, 7% and 14%, DM of dietary, which replaced with Soya been meal and barely. Vicia ervilia (VE) contain approximately: 93.93% DM, 22.8% CP, 5.95% Ash, 3.02% EE, 63% NFE, 5.23% CF, 15.01% NDF and 6.13% ADF. The effective ruminal degradability of CP and DM of VE amounted to 74.76% and 70.57% respectively. Milk production increased in 14% group compared with control (P< 0.05). The values of urea nitrogen in treated cows were significantly increased (P< 0.05). The result of this study indicated that the Vicia ervilia can be used as a protein source replaced with Soya been at the 14% level in dairy cows ration during lactation period after partition.
https://jap.ut.ac.ir/article_23566_cd6a781ecb736dfee1b45e86353f6598.pdf
ارزش غذایی
تجزیه پذیری
ترکیبات شیمیایی
دانه گاودانه
گاو شیری
chemical composition
Dairy cow
Degradability
nutritional value
Vicia ervilia seed
per
دانشگاه تهران، دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان
تولیدات دامی
2008-6776
2382-994X
2010-09-23
12
2
61
67
23567
بررسی ژنوتیپ های بتالاکتوگلوبولین در گاوهای بومی و هلشتاین استان کرمان
Study of beta-lactoglobulin genotypes in native and Holstein cattle of Kerman province
محمدرضا محمدآبادی
mmohammadabadi@yahoo.ca
1
اکرم محمدی
mmohammadabadi2@yahoo.ca
2
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
کارشناس ارشد، علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل
بتالاکتوگلوبولین یکی از پروتئین های مهم در شیر پستانداران است که به وسیله سلول های پوششی غدد پستان سنتز شده و در کیفیت شیر و فرآیند لخته شدن آن نقش دارد. در این تحقیق، برای تعیین آلل های ژن بتالاکتوگلوبولین گاوهای بومی و هلشتاین استان کرمان از روش PCR-RFLP استفاده شد. چندشکلی ژنتیکی در جایگاه بتالاکتوگلوبولین به وسیله هضم محصولات PCR با اندونوکلئاز HaeIII، الکتروفورز در ژل آگارز و رنگ آمیزی با استفاده از اتیدیوم بروماید در 100 نمونه DNA گاوهای بومی و هلشتاین استان کرمان برای آلل های A و B تعیین شد. فراوانی آلل های A و B برای گاوهای هلشتاین به ترتیب 62/0 و 38/0 با متوسط هتروزایگوتی 47/0 و برای گاوهای بومی به ترتیب 55/0 و 45/0 با متوسط هتروزایگوتی 46/0 تعیین شد. نتایج نشان داد که جمعیت های مورد مطالعه از نظر جایگاه مزبور در تعادل هاردی - وینبرگ نبودند.
Beta-lactoglobulin (LGB) is one of the proteins in the mammals’ milk synthesized by the epithelial cells of the mammary glands and affects the quality and coagulation of the milk. The aim of this study was to determine allele frequencies in LGB gene of Native and Holstein cattle in Kerman province using PCR-RFLP method. Genetic polymorphism, for 100 DNA samples in the locus was determined by digestion of PCR products with endonuclease HaeIII (LGB), followed by electrophoresis in agarose gel stained with ethidium bromide. Allele frequency for the A and B alleles in Holstein cattle was 0.62 and 0.38 and in Native cattle was 0.55 and 0.45, respectively. Average heterozygosity in Holstein and Native cattle was 0.47 and 0.46, respectively. Results indicated that the studied populations were not in Hardy-Weinberg equilibrium for the LGB locus.
https://jap.ut.ac.ir/article_23567_142501171a7f9937839e7a9730b036d0.pdf
بتالاکتوگلوبولین
چندشکلی
روش PCR-RFLP
کرمان
گاو بومی
Beta-lactoglobulin
Kerman
Native cattle
PCR-RFLP
Polymorphism