@article { author = {Kamali, Maliheh and Mazhari, Mozhgan and Esmaeilipour, Omidali and Mirmahmoudi, Rouhollah}, title = {Effect of Allium ampeloprasum and flavophospholipol antibiotic on performance, some blood metabolites and small intestine morphology of broilers}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {3}, pages = {645-656}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2017.222923.623143}, abstract = {To investigate the effect of different levels of Allium ampeloprasum powder (AP) and flavophospholipol (FP) on growth performance, blood metabolites and small intestine morphology of broilers, an experiment was conducted on 200, day-old male broiler chicks (Ross 308) in a completely randomized design with 5 treatments, 4 replicates and 10 chicks per each. The treatments consisted of: corn-soybean meal as basal diet (BD), BD + 0.02% flavophospholipol, BD + 0.5% AP, BD + 075% AP and BD + 1% AP. The results showed that feed intake (FI) increased by FP treatment over all periods (P<0.01). Addition of FP, increased WG in starter phase (P<0.05). In grower and whole period the best WG and FCR was observed for FP, 1 and 0.75% AP (P<0.01) treatments. Blood glucose, triglycerides and cholesterol were decreased by AP significantly (P<0.05). Heterophil to lymphocyte ratio decreased significantly by 1% AP compared to control group (P<0.05). Villi height and villi height to crypt depth ratio increased by FP and AP supplementation (P<0.05). Based on results, 0.75 and 1% AP had positive effect on growth performance, immunity and small intestine health of broilers and with regards to restriction on the use of antibiotic in broiler ration, AP can be used to improve growth performance and immunity of broilers.}, keywords = {Allium ampeloprasum,Blood metabolites,broiler,flavophospholipol,intestine morphology}, title_fa = {اثر افزودن پودر تره و آنتی‌بیوتیک فلاووفسفولیپول بر عملکرد، برخی فراسنجه‌های خونی و بافت‌شناسی روده باریک جوجه‌های گوشتی}, abstract_fa = {به منظور بررسی اثر افزودن پودر تره و آنتی‌بیوتیک فلاووفسفولیپول بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و بافت‌شناسی روده‌ باریک جوجه‌های گوشتی، آزمایشی با 200 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار و 10 پرنده در هر تکرار انجام شد. گروه‌های آزمایشی شامل 1) جیره پایه، 2) جیره پایه + 02/0 درصد آنتی‌بیوتیک فلاووفسفولیپول و گروه‌های 3، 4 و5)  جیره پایه + 5/0، 75/0 و یک درصد پودر تره به ترتیب بودند. نتایج نشان داد که مصرف خوراک در تمام دوره‌ها با تیمار فلاووفسفولیپول افزایش یافت (01/0>P). در دوره‌ آغازین تیمار آنتی‌بیوتیک منجر به بهبود افزایش وزن نسبت به تیمار شاهد شد(05/0P<). در دوره رشد و کل دوره، بیشترین افزایش وزن و بهترین ضریب تبدیل خوراک مربوط به تیمار فلاووفسفولیپول و پس از آن سطوح یک و 75/0 درصد پودر تره بود(05/0P<). افزودن پودر تره منجر به کاهش معنی‌دار سطح گلوکز، تری­گلیسرید و کلسترول سرم خون جوجه‌های گوشتی شد (01/0>P). نسبت هتروفیل به لنفوسیت به طور معنی‌داری با سطح یک درصد پودر تره نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت (05/0>P). طول پرز و نسبت طول پرز به عمق کریپت با آنتی‌بیوتیک و پودر تره به‌طور معنی‌داری افزایش یافت (01/0>P). طبق نتایج این آزمایش سطوح 75/0 و یک درصد پودر تره تأثیر مثبتی بر بهبود عملکرد رشد، ایمنی وسلامت روده باریک جوجه‌های گوشتی داشتند و با در نظر گرفتن ممنوعیت مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها، می‌توان از پودر تره جهت بهبود رشد و ایمنی جوجه‌های گوشتی استفاده کرد.}, keywords_fa = {بافت‌شناسی روده,تره,جوجه گوشتی,فراسنجه‌های خون,فلاووفسفولیپول}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_63379.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_63379_71084ce566f165c53b004966de618d72.pdf} }