@article { author = {ـalali-Kheli Kohi, Seyed Moones and Mohammadi, Mehrdad and Roostaei-Ali Mehr, Mohammad}, title = {Effect of olive leaf extract on rooster semen storage}, journal = {Animal Production}, volume = {18}, number = {2}, pages = {377-385}, year = {2016}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.56026}, abstract = {Antioxidant effect of olive leaf extract (OLE) was studied on motility, viability, plasma membrane integrity of spermatozoa and malondialdehyde production in 12 Ross 308 roosters at their 30 weeks of age. Semen samples were collected by abdominal massage in 5 times. In each session after the initial sperm assessment, collected samples were pooled and diluted with Sexton extender.Samples were split into five parts and the concentrations of 0 (control), 50, 100, 150 and 200 µg/mL OLE were added to each part, then,the samples were incubated for 72 hours at 4 degree Celsius. Progressive motility, viability and plasma membrane integrity were evaluated at 0, 24, 48 and 72 hours of storage and production of malondialdehyde were analyzed after 48 hours of storage. Adding 100 µg/mL OLE to semen reduced malondialdehyde production (P<0.05). Using 100 µg/mL of olive leaf extract, progressive motility, viability and plasma membrane integrity of sperm were higher  compared to the control group after 48 and 72 hours of storage (P<0.05). Using  200 µg/mL of olive leaf extract, progressive motility, viability and plasma membrane integrity of sperm were lower  compared to the control group after 72 hours of storage (P<0.05). Based on the results of this research, adding 100 µg/mL OLE to diluent is recommended for rooster sperm storage at4 degree Celsius.}, keywords = {Antioxidant,Malondialdehyde,olive,Rooster,Spermatozoa}, title_fa = {اثر عصاره برگ زیتون بر ذخیره‌سازی منی خروس}, abstract_fa = {اثر آنتی­اکسیدانی عصاره برگ زیتون بر تحرک، زنده­مانی، سلامت غشای پلاسمایی اسپرم و میزان تولید مالون­ دی­آلدئید با استفاده از 12 قطعه خروس نژاد راس 308 در سن 30 هفتگی بررسی شد. نمونه­های منی در پنج نوبت از خروس­ها با روش مالش شکمی گرفته شد. در هر نوبت پس از ارزیابی اولیه اسپرم، نمونه­ها تجمیع و با رقیق­کننده سکستون رقیق شدند. نمونه­ها به پنج قسمت تقسیم و  پس از افزودن مقادیر صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میکروگرم در میلی­لیتر عصاره برگ زیتون به هر قسمت، به مدت 72 ساعت در دمای چهار درجه سلسیوس نگهداری شدند. صفات تحرک پیش­رونده، زنده­مانی و سلامت غشای پلاسمایی در زمان­های صفر، 24، 48 و 72 ساعت ذخیره­سازی بررسی و میزان تولید مالون­ دی­آلدئید در نمونه­ها پس از 48 ساعت ذخیره­سازی اندازه­گیری شد. اضافه نمودن 100 میکروگرم عصاره برگ زیتون به منی میزان تولید مالون ­دی­آلدئید را کاهش داد (05/0>P). پس از 48 و 72 ساعت ذخیره­سازی، تحرک پیش­رونده، زنده­مانی و سلامت غشای پلاسمایی اسپرم در نمونه­هایی که 100 میکروگرم عصاره برگ زیتون به آنها اضافه شده بود، بالاتر از گروه شاهد بود (05/0>P). پس از 72 ساعت ذخیره­سازی، تحرک پیش­رونده، زنده­مانی و سلامت غشای پلاسمایی اسپرم در نمونه­هایی که 200 میکروگرم عصاره برگ زیتون به آنها اضافه شده بود، پایین­تر از گروه شاهد بود (05/0>P). براساس نتایج تحقیق حاضر، جهت ذخیره­سازی اسپرم خروس در چهار درجه سلسیوس، افزودن 100 میکروگرم عصاره برگ زیتون به رقیق­کننده پیشنهاد می­شود.}, keywords_fa = {آنتی اکسیدان,اسپرم,خروس,زیتون,مالون دی آلدئید}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_56026.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_56026_ab90cf225dae7c321b3fc948ede4ae57.pdf} }