@article { author = {Golmohammadi, Yousef and Nobakht, Ali}, title = {The effect of lemon pulp and organic acids on performance, intestinal morphology and blood parameters of broilers}, journal = {Animal Production}, volume = {18}, number = {1}, pages = {129-140}, year = {2016}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.55174}, abstract = {For determination the effect of lemon pulp levels and organic acid premix (globacid) on performance, carcass traits,immune system, biochemical parameters and intestinal morphology of broilers, 288 Ross broilers were used in 3×2 factorial arrangement with three levels of lemon pulp (0, 1.5 and 3 percent) and two levels of globacid (0 and 0.1 percent) in a completely randomized design with six treatments, four replicates and 12 birds per each replicate from 10 to 42 days of age. Feeding birds with diets cantaining lemon pulp and organic acid premix increased the amount of weight gain and final live weight (P<0.05). Lemon pulp and organic acid had not effect on carcass traits, whereas the thigh percentage increased in bidrs fed on diet containing lemon pulp (P<0.05). Using three percent lemon pulp and lemon pulp with organic acid premix increased cripts depth of jejenum (P<0.05). Dietary lemon pulp and organic acids had not significant effects on immune level and biochemical parameters. It could be concluded that using lemon pulp up to 3 and 0.1 percent organicof acid improve performance, carcass traits and intestinal morphology of broiler chicks}, keywords = {broiler,immune status,Intestinal morphology,lemon pulp waste,performance}, title_fa = {اثر تفاله لیموترش و افزودن اسیدهای آلی بر عملکرد، مورفولوژی روده و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی}, abstract_fa = {به‌منظور تعیین اثر سطوح تفالۀ لیموترش و اسیدهای آلی بر عملکرد، صفات لاشه، مورفولوژی روده، سطح ایمنی، و فراسنجه‌‌های بیوشیمیایی خون از 288 قطعه جوجۀ گوشتی سویۀ راس‌ـ308، در آزمایشی فاکتوریل 2×3 با سه سطح تفالۀ لیمو (صفر، 5/1، و سه‌درصد جیره)، دو سطح گلوباسید (صفر و 1/0‌درصد جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی شش تیمار، چهار تکرار، و 12 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تغذیۀ پرندگان با جیره‌های حاوی تفالۀ لیموترش و مکمل اسیدهای آلی مصرف خوراک، میزان افزایش وزن و وزن زنده را افزایش داد (05/0>P). تغذیۀ پرندگان با تفالۀ لیموترش و اسیدهای آلی به‌تنهایی بر صفات لاشۀ جوجه‌‌ها تأثیر نداشت، در حالی‌که در ترکیب آنها درصد ران افزایش یافت (05/0>P). استفاده از سه‌درصد تفالۀ لیموترش و نیز ترکیب لیموترش و مکمل اسیدهای آلی عمق کریپت را در ژژنوم افزایش داد (05/0>P). تغذیۀ پرندگان با جیره‌های حاوی تفالۀ لیموترش و مکمل اسیدهای آلی تأثیرات معنی‌‌داری بر سطح ایمنی و فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون نداشت. به‌طور کلی، استفاده از تفالۀ لیموترش تا سه‌درصد در جیره به‌همراه 1/0‌درصد مخلوط اسیدهای آلی موجب بهبود عملکرد، صفات لاشه، و مورفولوژی رودۀ جوجه‌های گوشتی می‌شود. }, keywords_fa = {جوجه گوشتی,سطح ایمنی,ضایعات لیموترش,عملکرد,مورفولوژی روده}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_55174.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_55174_d96c31ed4ff2aa22399d76f86a4192c0.pdf} }