@article { author = {Sharifi, Seyd Davoud and Dibamehr, Amin and Lotfollahian, Houshang}, title = {Effect of dietary protexin, flavomycin supplementation and type of fat on broiler performance}, journal = {Animal Production}, volume = {13}, number = {1}, pages = {7-16}, year = {2011}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {}, abstract = {The effects of probiotics and antibiotics and fat type in diet on broiler performance were studied by using 900 one-day old Ross 308 chicks in a three × three factorial arrangement with three types of fat (nonfat, three percent fatty acid and three percent soy oil) and three growth promoters (without GP, flavomycin and protexin) in completely randomized design with four replicates per each treatment. Fat and its type had significant effects on weight gain and the body weight gain of birds fed diets containing soy oil were better (P< 0.05). Dietary flavomycin supplementation improved weight gain and FCR (P< 0.05). The fat type × growth promoter’s interaction influenced broiler performance, significantly (P< 0.05). Birds fed on diets containing soy oil and flavomycin showed the highest feed intake and weight gain, whereas, the lowest feed intake and weight gain was belonged to birds fed diets containing fat and protexin (P< 0.05). From the results obtained, it can be indicated that addition of protexin to diets containing fat has negative effect on broiler growth performance.}, keywords = {Antibiotic,broiler,Fatty acid,Probiotic,Soy oil}, title_fa = {بررسی اثر پروتکسین، فلاوومایسین و نوع چربی در جیره غذایی بر عملکرد جوجه های گوشتی}, abstract_fa = {تأثیر پروبیوتیک پروتکسین، آنتی بیوتیک فلاوومایسین و نوع چربی جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی با استفاده از تعداد 900 قطعه جوجه سویه تجاری رأس در یک آزمایش فاکتوریل (3 × 3) با سه منبع چربی (بدون چربی، سه درصد اسید چرب و سه درصد روغن سویا) و سه افزودنی (بدون افزودنی، فلاوومایسین و پروتکسین) با چهار تکرار درقالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. اثر چربی و نوع آن بر افزایش وزن روزانه معنی دار و رشد جوجه های مربوط به جیره های حاوی روغن سویا بیشتر بود (05/ >P). با استفاده از فلاومایسین در جیره، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذا بهبود یافت (05/0 >P). اثر متقابل نوع چربی × نوع افزودنی بر عملکرد معنی‏دار بود (05/0 >P). در تمام دوره های پرورش، مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه های تغذیه شده با جیره‏های حاوی روغن سویا‏ و فلاوومایسین بیشترین و در جوجه هایی مربوط به جیره‏های حاوی چربی و پروتکسین، کمترین مقدار بود (01/0 >P). وزن نسبی کبد جوجه های تیمار چربی (اسید چرب و یا روغن سویا) بیشتر بود. وزن نسبی دستگاه گوارش جوجه های مربوط به جیره حاوی پروتکسین بیشتر بود (05/0>P). نتایج حاصل نشان داد که استفاده از پروتکسین در جیره های حاوی چربی تأثیر منفی بر مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه های گوشتی دارد.}, keywords_fa = {اسید چرب,آنتی بیوتیک,پروبیوتیک,جوجه گوشتی,روغن سویا}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_24174.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_24174_87825580a4b0cc7a36df2bbe1126abd1.pdf} }