@article { author = {Mostafaei, Farzo Allah and Nooriyan Soroor, Mohammad Ebrahim and moeini, mohammad}, title = {The effect of different levels of dried Molasses Distillers Condensed Soluble with bran on performance, rumen fermentation, protozoa and blood metabolites of Mehraban fattening lambs}, journal = {Animal Production}, volume = {21}, number = {1}, pages = {1-10}, year = {2019}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2019.262751.623304}, abstract = {This study was conducted to determine the effect of adding of dried Molasses Distillers Condensed Soluble with bran (MDCS+B) to diets on growth performance, fermentation parameters, protozoa population and some blood biochemical parameters of fattening lambs. Twenty-one Mehraban male lambs (Weight average 35 ± 0.5) and 4 month age old were used in 3 treatments for 74 (14 days adaptation and 60 days experiment) days in randomized completely design. Lambs were offered either MDCS+B (control, CON) or the concentrate supplemented with 25 % MDCS+B; or 50% MDCS+B. Lambs were weighed at weekly intervals and blood samples were collected on days 30 and 60 .The rumen fluid samples were collected on days 60 during the fattening period. The results showed that dry matter intake were not different between dietary treatments at second month and total period of experiment as compared to the control group. The addition of MDCS + B at level of 25% increased ruminal ammonia concentration by 10.35% (P=0.054) and total rumen volatile fatty acids concentration increased by 46 % as compared to the control group (P= 0.016). The total protozoa population were not influence by MDCS+B. The price of each kilogram of ration for 25 and 50% MDCS + B were 74 and 155 Tomans respectively, when compared with the control group. The overall results of this study showed that the use of MDCS + B reducing feed costs and can be used up to 50% of concentrate.}, keywords = {Blood metabolites,Bran,Distillation of Molasses,fermentation parameters,Fattening lamb}, title_fa = {تأثیر سطوح مختلف پساب تقطیری ملاس خشک شده با سبوس بر عملکرد رشد، تخمیر و پروتوزوآی شکمبه و فراسنجههای خونی برههای نر پرواری}, abstract_fa = {در این مطالعه تأثیر پساب تقطیری ملاس خشکشده با سبوس بر عملکرد رشد، فراسنجههای تخمیر شکمبه، جمعیت پروتوزوآ و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی خون برههای پرواری با استفاده از 21 رأس بره نر چهار ماهه نژاد مهربان (میانگین وزن 5/0±35) در قالب طرح کاملأ تصادفی با سه تیمار بهمدت 74 روز (14 روز سازگاری و 60 روز آزمایش) بررسی شد. جیرههای آزمایشی شامل جیره شاهد (فاقد پساب تقطیر ملاس)؛ جیره حاوی 25درصد بخش کنسانتره پساب تقطیری خشکشده با سبوس و جیره حاوی50 درصد بخش کنسانتره حاوی پساب ملاس خشکشده با سبوس بود. وزن برهها بهطور هفتگی اندازهگیری شد و در پایان روزهای 30 و 60 پرواربندی از آنها خونگیری شد. در پایان روز 60 پرواربندی مایع شکمبه برهها نمونه تهیه شد. نتایج نشان داد در ماه دوم تحقیق و در کل دوره آزمایش ماده خشک مصرفی برههایی که در جیره 25 و 50 درصد بخش کنسانتره پساب ملاس دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه شاهد کاهش داشت (002/0=P) افزودن پساب ملاس در سطح 25 درصد (تیمار اول)؛ نسبت به گروه شاهد غلظت نیتروژن را 35/10 درصد (054/0=P) واسیدهای چرب فرّار کل را 46 درصد افزایش داد (016/0=P). کل جمعیت پروتوزوآ تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت. قیمت هر کیلوگرم جیره تیمارهای 25 و 50درصد پساب تقطیری نسبت به گروه شاهد بهترتیب 74 و 155 تومان کاهش داشت. نتایج کلی این مطالعه نشان داد پساب تقطیری ملاس خشکشده با سبوس ضمن کاهش قیمت تمامشده خوراک میتواند تا سطح50 درصد کنسانتره استفاده شود.}, keywords_fa = {بره پرواری,پساب تقطیری ملاس,سبوس,فراسنجههای تخمیر,متابولیتهای خونی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_69168.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_69168_9c9d260f35f321fd23e9688985213c33.pdf} } @article { author = {Absalan, Asma and Taasoli, Golnaz and Kargar, Shahryar and Fatahnia, Farshid and Kowsar, Zohre and Boostani, Alidad}, title = {Effect of multi enzyme and bacterial inoculant on chemical composition and in vitro fermentation parameters of ensiled wilted barely}, journal = {Animal Production}, volume = {21}, number = {1}, pages = {11-22}, year = {2019}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2019.268120.623329}, abstract = {This experiment was aimed to study the effect of multi enzyme and bacterial inoculant on chemical composition and fermentation parameters of barley silage. Robovio multi enzyme was added at three levels, 0, 500 and 1000 mg/kg of barley dry matter (DM) and Prosage bacterial inoculant (a mixture of Lactobacillus buchneri,Lactobacillus plantarum, Enterococcus faecium and Propionibacterium acidophilus) was added at three levels, 0, 5 and 10 mg/kg of silage DM. Chemical composition, in vitro gas production, protozoa population and protein fractions of experimental silages were measured. Results showed that multi enzyme addition decreased NDF (P<0.05), pH, ash, B2 and C fractions (P<0.01) and increased A and B3 fractions (P<0.01) compared to the control. Barley silage containing 5 mg bacterial inoculant had greater DM, pH and B2 fraction (P<0.01) and lower C fraction compared to the control and silage containing 10 mg of bacterial inoculant. Protozoa population, N-ammonia concentration, estimated metabolizable energy, short chain fatty acids and in vitro organic matter digestibility were not affected (P>0.05). Based on these results use of bacterial and multi enzyme additives for the preparation of wilted barley silage is not recommended due to their costs.}, keywords = {Bacterial additive,Barley silage,fermentation parameters,Multi enzyme,Protein fractions}, title_fa = {اثر مولتیآنزیم و افزودنی باکتریایی بر ترکیب شیمیایی و برخی فراسنجههای تخمیر برونتنی سیلاژ جو پژمرده شده}, abstract_fa = {این پژوهش بهمنظور مطالعه اثر سطوح مولتیآنزیم و سطوح افزودنی باکتریایی بر ترکیب شیمیاییو برخی فراسنجههای تخمیر برونتنی سیلاژ جو انجام شد. مولتیآنزیم روابیو در سه سطح صفر، 500 و1000 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم ماده خشک و افزودنی باکتریایی پروسیج (مخلوطی از باکتریهای لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس بوچنری، انتروکوکوس فائوسیوم و پروپیونوباکتریوم اسیدوفیلوس) در سه سطح صفر، پنج و 10 میلیگرم بهازای هر کیلوگرم ماده خشک سیلاژ جو استفاده شد. ترکیب شیمیایی، فراسنجههای تولید گاز و جمعیت پروتوزوآ در شرایط برونتنی و بخشهای مختلف پروتئین خام سیلاژهای آزمایشی اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که افزودن مولتیآنزیم باعث کاهش الیاف نامحلول در شوینده خنثی (05/0>P) pH، خاکستر، پروتئین قابل حل در شوینده خنثی و پروتئین غیرقابل دسترس (01/0>P) و افزایش نیتروژن غیرپروتئینی و پروتئین غیرقابل حل در شوینده خنثی (01/0>P) نسبت به سیلاژ شاهد شد. سیلاژ جو حاوی 5 میلیگرم افزودنی باکتریایی ماده خشک، pH و پروتئین قابل حل در شوینده خنثی بیشتر (01/0>P) و پروتئین غیرقابل دسترس کمتری (01/0>P) در مقایسه با سیلاژ شاهد و سیلاژ جو حاوی 10 میلیگرم افزودنی باکتریایی داشت. جمعیت پروتوزوآ، غلظت نیتروژن آمونیاکی، انرژی قابل متابولیسم، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و قابلیت هضم ماده آلی با روش برونتنی تحت تأثیر قرار نگرفت (05/0
P). جیرههای حاوی آنتیاکسیدان، سبب افزایش کل گلبولهای سفید خون نسبت به گروه شاهد شدند (05/0>P)؛ ولی تغییری در مونوسیت و بازوفیل ایجاد نشد. بادرنجبویه باعث کاهش لنفوسیت و افزایش نوتروفیل شد (05/0>P) ولی کوآنزیم تأثیری بر این دو فراسنجه نداشت. ائوزینوفیل خون برههای دریافتکننده بادرنجبویه یا کوآنزیم بیشتر از گروه شاهد بود (05/0>P). غلظت گلوتاتیون پراکسیداز، ایمونوگلوبولینجی و ظرفیت کل آنتیاکسیدانی تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند، ولی مکمل بادرنجبویه سبب کاهش شاخص مالوندیآلدهید شد (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد، استفاده از گیاه بادرنجبویه در سطح 10 درصد جیره و همچنین 30 میلیگرم در روز کوآنزیم Q10 در جیره برههای شیرخوار باعث بهبود سیستم ایمنی شد هرچند تغییری در عملکرد برهها مشاهده نشد.}, keywords_fa = {بادرنجبویه,سیستم ایمنی,ظرفیت آنتی اکسیدانی,کوآنزیم کیوتن,گلبولهای خون}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_69979.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_69979_829ff5b6075ba0c5e323db9464ef0c66.pdf} } @article { author = {rahimian, saeed and Pirany, Nasrollah and Khajali, F and Mohebi, Abdolnaser}, title = {Prediction of carcass characteristics using blood biochemical parameters in Isfahan native chicken}, journal = {Animal Production}, volume = {21}, number = {1}, pages = {37-48}, year = {2019}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2019.262995.623305}, abstract = {In order to measure some of the blood serum biochemical parameters in normal rearing conditions and determination of their relationship with body weight and carcass components and also the examination of sex effect on blood biochemical parameters in Isfahan native chicken, an experiment was conducted using 200 one-day-old native chickens. The chicks were reared in completely identical conditions for 12 weeks. At the end of week 12 and after six hours of fasting, the chicks were slaughtered, and their body weight and various carcass components were measured. The cholesterol, triglyceride, total protein, albumin, uric acid, calcium, phosphorus, malondialdehyde, high density lipoprotein and glucose concentrations were measured using commercial kits. The amount of globulin was calculated as the difference of total protein and albumin. The results showed that the highest significant positive correlation (P<0.05) was observed between cholesterol with body weight and thigh weight (0.21) and the highest significant negative correlation was observed between uric acid concentration and liver weight, and between calcium and breast weight (-0.24). The multiple regression analysis showed that cholesterol, globulin and phosphorus parameters could be used to predict body and breast weights, as well as cholesterol and globulin levels for predicting of carcass and thigh weights. In addition, there was no significant difference between two sexes in any of the measured biochemical parameters. According to the results of this experiment, blood parameters could be used to predict some carcass characteristics in Isfahan native chicken.}, keywords = {Blood parameters,carcass components,linear regression,native chicken,phenotypic correlation}, title_fa = {پیشبینی خصوصیات لاشه با استفاده از فراسنجههای بیوشیمیایی خون در مرغ بومی اصفهان}, abstract_fa = {بهمنظور اندازهگیری برخی از فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون در شرایط طبیعی و تعیین ارتباط آنها با وزن بدن و اجزای لاشه و همچنین بررسی اثر جنس بر فراسنجههای بیوشیمیایی خون در مرغ بومی اصفهان، آزمایشی با تعداد 200 قطعه جوجه یکروزه بومی انجام شد. جوجهها بهمدت 12 هفته در شرایط کاملاً یکسان، پرورش داده شدند. در پایان هفته دوازدهم بعد از اعمال شش ساعت گرسنگی، کشتار و وزن بدن و اجزای مختلف لاشه هر یک از جوجهها اندازهگیری شد. غلظت کلسترول، تریگلیسرید، پروتئین کل، آلبومین، اسید اوریک، کلسیم، فسفر، مالون دیآلدئید، لیپوپروتئین با چگالی بالا و گلوکز با استفاده از کیتهای تجاری اندازهگیری شدند. مقدار گلوبولین از اختلاف پروتئین کل و آلبومین بهدست آمد. نتایج نشان دادند که بیشترین همبستگی مثبت معنیدار (05/0>P) بین کلسترول با وزن بدن و وزن ران (21/0) و بالاترین همبستگی منفی معنیدار بین غلظت اسید اوریک و وزن کبد و بین کلسیم و وزن سینه (24/0-) مشاهده شد. تجزیه رگرسیون خطی چندگانه نشان داد که میتوان از فراسنجههای کلسترول، گلوبولین و فسفر برای پیشبینی وزن بدن و سینه و نیز از سطوح کلسترول و گلوبولین برای پیشبینی وزن لاشه و ران استفاده کرد. بهعلاوه بین دو جنس نر و ماده تفاوت معنیداری از نظر هیچیک از فراسنجههای بیوشیمیایی اندازهگیریشده، وجود نداشت. با توجه به نتایج این آزمایش میتوان از فراسنجههای خون برای پیشبینی برخی از خصوصیات لاشه در مرغ بومی اصفهان استفاده کرد.}, keywords_fa = {اجزای لاشه,رگرسیون خطی,فراسنجههای خون,مرغ بومی,همبستگی فنوتیپی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_69700.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_69700_2814d26f48a5963120895bc2bbc16da0.pdf} } @article { author = {nemati, Zabihollah and besharati, magsoud and karimi, amir}, title = {Effects of Dietary Supplementation of Cornerian Cherry, Garlic Powder, and Mixed Herbal Essential Oil on Productive Performance and Egg Quality in Laying Hens}, journal = {Animal Production}, volume = {21}, number = {1}, pages = {49-60}, year = {2019}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2019.263579.623308}, abstract = {The current research was designed to evaluate the effect of dietary addition of garlic powder, Cornerian cherry fruit powder (CH) and a mixture essential oil of castor and cashew nut shell (EO) on performance, egg quality and some blood parameters in commercial laying hens. One hundred and twenty-eight 58-wk-old LSL laying hens were used in 4 treatments with 4 replicates and 8 birds per each in a completely randomized design. The experimental diets included: 1) Basal diet; 2) Basal diet +1% garlic powder; 3) Basal diet+1% CH and 4) Basal diet+0.15 percent EO. The experimental diets were fed from 59 to 63 weeks of age. The productive performance was recorded from 61 to 63 weeks of age and blood and egg yolk parameters measured at the end of the experimental period. There were no significant differences in laying hen performance among all treatments. Albumen height and Haugh unit was increased in CH compared to the control group (p<0.05). The blood cholesterol, HDL, triglyceride and aspartate aminotransferase and alanine aminotransferase enzymes did not show any significant difference among treatments. The garlic and CH powders significantly decreased egg yolk cholesterol concentration (p<0.05), however it was not significantly affected by the EO. Finally, it was concluded that addition of CH and garlic powder in the diet of laying hens could improve the egg quality and reduce yolk cholesterol concentrations.}, keywords = {Cornerian cherry,egg quality,egg yolk,garlic powder,herbal essential oil,Performance}, title_fa = {تأثیر افزودن پودر زغال اخته، پودر سیر و اسانس ترکیبی گیاهی به جیره غذایی بر عملکرد وکیفیت تخم در مرغهای تخمگذار}, abstract_fa = {این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر افزودن پودر زغالاخته، پودرسیر و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر عملکرد، کیفیت تخممرغ و برخی فراسنجههای خون در مرغهای تخمگذار تجاری انجام شد. تعداد 128 قطعه مرغ تخمگذار سویه لوهمن لایت در سن 58 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و هشت پرنده در هر تکرار استفاده شدند. جیرههای آزمایشی شامل 1- جیره پایه (شاهد)، 2- شاهد + یک درصد پودر سیر، 3- شاهد + یک درصد پودر زغالاخته و 4- شاهد + 15/0 درصد اسانس ترکیبی دانهکرچک و پوسته بادامهندی بودند. جیرههای آزمایشی از هفته 59 الی63 تغذیه شد. عملکرد مرغها در سنین 61 و 63 هفتگی و میزان فراسنجههای خون و زرده تخممرغ در پایان دوره آزمایش، اندازهگیری شدند. عملکرد مرغهای تخمگذار در بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنیداری نداشت. زغالاخته باعث افزایش ارتفاع و واحد هاو سفیده تخممرغ در مقایسه با شاهد شد (05/0P<). غلظت کلسترول، HDL، تریگلیسرید و آنزیمهای آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانینآمینوترانسفراز خون در بین تیمارهای آزمایشی، تفاوت معنیداری نداشت. مکمل کردن جیره غذایی با پودر سیر و زغالاخته سبب کاهش معنیدار غلظت کلسترول زرده تخممرغ شد (05/0P<) اما غلظت کلسترول زرده تخممرغ تحت تأثیر معنیدار اسانسگیاهی قرار نگرفت. براساس نتایج این آزمایش، میتوان نتیجه گرفت افزودن پودر زغالاخته و یا سیر به جیره مرغ تخمگذار کیفیت داخلی تخممرغ را بهبود داده و کلسترول زرده را نیز کاهش میدهد.}, keywords_fa = {پوسته بادام هندی,تخم مرغ,زرده تخم مرغ,زغال اخته,سیر,کرچگ}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_69912.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_69912_b96a07c7c96b7e098eaf4e9e95678e1c.pdf} } @article { author = {Abbasi, Majid and Abedini, Mohammad Reza and Mousavi, Seyed Naser}, title = {Evaluating the economic impact of placement density and bedding material on productive performance in broiler chickens}, journal = {Animal Production}, volume = {21}, number = {1}, pages = {61-71}, year = {2019}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2019.263375.623307}, abstract = {Effects of stocking density and the type of material used as litter on production performance and economic parameters of broilers were investigated by using 2,016 day-old Ross-308 broiler chicks in a 3×2 factorial arrangement with three levels of birds placement density [PD; 10 (control), 14, and 18 birds per square meter], and two types of bedding material [BM; wood shavings (control), and cardboard roll] based on a randomized complete block design with six treatments and four replications. The results showed that feed intake and weight gain of broilers with 10 birds density were significantly higher compared to 18, and 14 birds/m2 (P < 0.05). The feed conversion ratio of the birds that were raised on wood shavings was lower significantly in comparison with the birds grown on cardboard roll (P < 0.05). The highest values of economic indicators (benefit to cost ratio, and profit margin) were observed in PD 14 and then 18 birds/m2, both of which indicated a significant difference with the density of 10 birds/m2 (P < 0.01). Based on the results of current study, PD 14 birds/m2 in comparison with other PDs, by reducing the fixed costs of production, as well as numerical improvement in feed conversion can provide broiler farmers with more profit; moreover, cardboard roll with regard to its negative effect on feed efficiency cannot be used as an appropriate alternative for wood shavings.}, keywords = {Benefit-cost ratio,Economic index,Growth,Production Management,productivity,Profit margin}, title_fa = {ارزیابی اثر اقتصادی تراکم جوجهریزی و مواد بستر بر عملکرد تولید در جوجههای گوشتی}, abstract_fa = {تأثیر تراکم گله و نوع ماده استفادهشده بهعنوان بستر، بر عملکرد تولید و فراسنجههای اقتصادی جوجههای گوشتی، با استفاده از تعداد 2016 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه راس 308، در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 با سه سطح تراکم جوجهریزی ]10 (شاهد)، 14 و 18 قطعه پرنده در مترمربع[ و دو نوع ماده بستری ]تراشههای چوب (شاهد) و مقوای بستر[ در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد که مصرف خوراک و افزایش وزن پرندگان در جوجهریزی با تراکم 10 قطعه پرنده در مترمربع بیشتر از تراکمهای 18 و 14 قطعه پرنده بود (05/0>P). ضریب تبدیل غذایی پرندگانی که روی بستر تراشه چوب پرورش یافتند، کمتر از پرندگان پرورشیافته روی بستر مقوا بود (05/0>P). بالاترین میزان شاخصهای اقتصادی (نسبت درآمد به هزینه و حاشیه سود) در تراکمهای 14 و سپس 18 قطعه پرنده در واحد سطح مشاهده شدند که هر دو با تراکم 10 قطعه جوجه تفاوت معنیداری داشتند (01/0>P). براساس نتایج این پژوهش، جوجهریزی در تراکم 14 قطعه پرنده در مترمربع نسبت به دیگر سطوح تراکم گله، با کاستن از هزینههای ثابت تولید و همچنین بهبود عددی ضریب تبدیل خوراک میتواند سود بیشتر را برای واحدهای پرورشدهنده جوجههای گوشتی به دنبال داشته باشد و مقوای بستر بهدلیل اثر منفی بر بازده استفاده از خوراک نمیتواند جایگزینی مناسب برای تراشههای چوب باشد.}, keywords_fa = {بهرهوری,حاشیهی سود,رشد,شاخص اقتصادی,مدیریت پرورش,نسبت درآمد به هزینه}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_69472.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_69472_d66597032e5091cf9a0eb8c7d03c7665.pdf} } @article { author = {Nehirat, Mohammad Reza and Salari, Somayyeh and Ghorbani, Mohammad Reza}, title = {Comparison of the effect of prebiotic and various types of fiber on performance and some physiological parameters of broiler chickens}, journal = {Animal Production}, volume = {21}, number = {1}, pages = {73-86}, year = {2019}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2018.266348.623321}, abstract = {In order to compare the effect of prebiotic and various types of fibers on performance and some physiological parameters of broiler chickens, an experiment was performed with 320 chicks with eight treatments in a completely randomized design. Dietary treatments were basal diet (corn-soybean meal), basal diet with prebiotic (Biolex, MB40), and various sources of fiber (wheat bran (WB), soybean hull (SH), and palm kernel meal (PKM)). Different types of fiber and prebiotics were added to the diet at 1.5,3% and 2 g/kg, respectively. The birds that consumed 1.5% of PKM had the best feed conversion ratio compared to the other treatments except 3% of PKM and control diet (P<0.05). Abdominal fat pad significantly decreased in birds that consumed various types of fiber compared to the control diet (P<0.05). Apparent ileal digestibility of organic matter and crude protein increased in birds that consumed 3% palm kernel meal (P<0.05). The apparent ileal digestibility of ether extract decreased in birds that consumed PKM compared to the control diet (P<0.05). Dietary inclusion of various types of fiber caused a significant decrease in plasma cholesterol and triglycerides compared to the control diet (P<0.05). The results showed that dietary inclusion of PKM improved performance, decreased abdominal fat pad and E.coli and coliform population of cecum and increased digestability of crude protein and population of Lactobacillus of cecum in broiler chickens.}, keywords = {Broiler Chicken,Fiber sources,Microbial population,performance,Prebiotic}, title_fa = {مقایسه تاثیر منابع مختلف فیبر و پریبیوتیک بر عملکرد و برخی فرآسنجههای فیزیولوژیکی جوجههای گوشتی}, abstract_fa = {بهمنظور مقایسه تأثیر منابع مختلف فیبر و پریبیوتیک بر عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیکی جوجههای گوشتی، آزمایشی با استفاده از 320 قطعه جوجۀ گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (ذرت- کنجاله سویا)، جیره شاهد بههمراه پریبیوتیک (بیولکس MB40) و منابع مختلف فیبر (سبوس گندم، پوسته سویا و پودر هسته خرما) بودند. منابع مختلف فیبر در سطوح 5/1 و سه درصد و پریبیوتیک به مقدار دو گرم در کیلوگرم به جیرههای آزمایشی اضافه شدند. تیمار دارای 5/1 درصد پودر هسته خرما، بهترین ضریب تبدیل خوراک را در مقایسه با سایر تیمارها بهجز تیمار دارای سه درصد پودر هسته خرما و شاهد داشت (05/0>P). چربی حفره بطنی در پرندگان دریافتکننده منابع مختلف فیبر در مقایسه با تیمار شاهد کاهش یافت (05/0>P). قابلیت هضم ایلئومی ظاهری ماده آلی و پروتئین خام در جیره حاوی سه درصد پودر هسته خرما افزایش یافت (05/0>P). قابلیت هضم ایلئومی ظاهری چربی خام، در پرندگان مصرفکننده پودر هسته خرما بهطور معنیداری نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت (05/0>P). استفاده از منابع مختلف فیبر سبب کاهش معنیدار تریگلیسرید و کلسترول سرم خون در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0>P). نتایج نشان داد که افزودن پودر هسته خرما به جیره غذایی جوجههای گوشتی سبب بهبود عملکرد، کاهش چربی محوطه شکمی و جمعیتهای میکروبی ایکولای و کلیفرم و افزایش قابلیت هضم پروتئین خام و جمعیت میکروبی لاکتوباسیلها در سکوم جوجههای گوشتی گردید.}, keywords_fa = {پریبیوتیک,جمعیت میکروبی,جوجه گوشتی,منابع فیبر,عملکرد}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_70002.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_70002_00ba076981c4ccc6b2fecd5284ef24f8.pdf} } @article { author = {AZARBAD, EMRAN and kermansh, Hassan and Yaghobfar, Akbar and Meimandipour, Amir}, title = {Effect of different levels of Satureja khuzistanica essential oil in common and microcapsulated forms on intestinal morphology and performance of broiler chickens}, journal = {Animal Production}, volume = {21}, number = {1}, pages = {87-97}, year = {2019}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2019.240232.623219}, abstract = {In order to determine the effects of adding different levels of Satureja khuzistanica essential oilin two conventional and microcapsulated forms into the diet on performance, immune response, blood biochemical parameters and intestinal morphology of broiler chickens, an exprement was conducted using 400 Ross 308 (mixed sex) broiler chickens, in five treatments, four replicates and 20 chickens per each replicate. The expriment was done in a completely randomized design. Treatments included control (no additive), dietary containing levels of 400 and 500 mg/kg Satureja essential oil and dietary containing levels of 0.5 and 1.00 percent capsulated Satureja essential oil. Adding different levels of Satureja khuzistanica essential oil in conventional and microcapsulated forms to diet of broiler chickens had no effect on feed intake,FCR, immune response and the number of white and red blood cells. However, experimental treatments containing conventional and microcapsulatedformof Satureja essential oil caused a significant decrease in body weight of the birds relative to than the control treatment. The level of thyroid hormones (T3 and T4) and blood biochemical parameters (cholesterol, triglyceride, HDL and LDL) were not affected by the experimental treatments. Although small intestin histologhy traits like width of villi, depth of crypt and length of villi to depth of crypt ratio were not affected by the experimental treatments, the level of 0.5 percent capsulated Satureja essential oil caused a significant decrease in length to width of villi ratio (P<0/05). Acccording to the results of the present experiment, using of two common and microcapsulated Satureja essential oil forms, have not any effect on performance, blood biochemical parameters and immune response.}, keywords = {"Blood ",Parameters","Broiler","Cell ",Count"," Intestinal",Histology","Satureja",Essential ",Oil"}, title_fa = {تأثیر سطوح مختلف اسانس رایج و میکروکپسوله شده مرزه خوزستانی بر ریختشناسی روده و عملکرد جوجههای گوشتی}, abstract_fa = {بهمنظور تعیین اثرات افزودن سطوح مختلف اسانس مرزه خوزستانی در دو شکل رایج و میکروکپسولهشده در جیرهبر عملکرد، پاسخ ایمنی، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و ریختشناسی روده باریک جوجههای گوشتی، آزمایشی با استفاده از تعداد400 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 (مخلوط دو جنس)، در پنج تیمار، چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار، در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره شاهد (بدون افزودنی)، جیرههای حاوی سطوح 400 و 500 میلیگرم در کیلوگرم اسانس مرزه و جیرههای حاوی سطوح 5/0 و یک درصد اسانس کپسولهشده مرزه بودند. افزودن سطوح مختلف اسانس مرزه خوزستانی در دو شکل رایج و میکروکپسولهشده به جیره جوجههای گوشتی، تأثیری بر مقدار مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی، پاسخ ایمنی و تعداد گلبولهای سفید و قرمز نداشت. اما تیمارهای آزمایشی حاوی اسانس مرزه رایج و میکروکپسولهشده نسبت به تیمار شاهد سبب کاهش معنیدار وزن زنده بدن پرندگان گردید. میزان هورمونهای تیروئیدی (T3 و T4) و فراسنجههای بیوشیمیایی خون (کلسترول، تریگلیسرید، HDL و LDL) تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. با اینکه صفات بافتشناسی روده باریک مانند عرض پرز، عمق کریپت و نسبت طول پرز به عمق کریپت تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، ولی سطح 5/0 درصد اسانس کپسولهشده مرزه سبب کاهش نسبت طول به عرض پرز بهصورت معنیداری گردید (05/0P<). با توجه به نتایج آزمایش حاضر، استفاده از دو شکل رایج و میکروکپسولهشده اسانس مرزه، اثری بر عملکرد، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی ندارد.}, keywords_fa = {اسانس,مرزه,بافتشناسی روده,جوجه,گوشتی,فراسنجههای,خون}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_69921.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_69921_103d3132413825b32afbfc194d7601c6.pdf} } @article { author = {daymeh, somayeh and Afzali, nazar and Hosseini-Vashan, Seyyed Javad}, title = {Effects of surplus jujube meal with and without enzyme on growth performance, carcass traits and ileum morphology of broilers}, journal = {Animal Production}, volume = {21}, number = {1}, pages = {99-111}, year = {2019}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2019.259873.623291}, abstract = {In order to investigate the effect of surplus jujube meal with or without Rovabio enzyme on growth performance, carcass traits and ileum morphology in broiler chicken; 320 male broiler chicks of Ross 308 were assigned to eight treatments, four replicates and 10 birds per each. The treatments included four levels of surplus jujube meal (0, 4, 7 and 10 percent) and two levels of Rovabio multi-enzyme (0 and 0.1 percent). The data were analyzed based on completely randomized design in factorial arrangement (2×4). The results showed that the birds fed diet containing 10% jujube with enzyme had a higher feed intake in the grower, finisher and whole periods as compared to control (no jujube and enzyme treatment; P<0.05). The main effect and interactions of enzymes and jujube had no effect on weight gain and feed conversion ratio. However, in the starter period when the birds fed diet contained 10% jujube along with enzyme, a higher weight gain than control was observed (P<0.05). Supplementation of 4% Jujube with enzyme increased the percentage of breast and the level of 7% jujube reduced abdominal fat compared to control (P<0.05). Compared to control, the birds fed diets containing 10% jujube with the enzyme had higher and lower villus height and width respectively (P<0.05). The ratio of villus height to crypt depth was the highest in birds fed enzyme (P<0.05). It is concluded that adding 10% of jujube to the diet of broiler chickens and supplementing it with enzyme could improve the performance and meat quality of broiler chicken.}, keywords = {fat,Bursa of fabricus,feed conversion ratio,small intestine,villus height}, title_fa = {اثر پودر میوه عناب ضایعاتی با و بدون آنزیم بر عملکرد رشد، صفات لاشه و ریخت شناسی ایلئوم جوجههای گوشتی}, abstract_fa = {بهمنظور مطالعه اثر پودر میوه عناب ضایعاتی با و بدون آنزیم روابیو بر عملکرد رشد، صفات لاشه و ریختشناسی ایلئوم روده جوجههای گوشتی، تعداد320 قطعه جوجه یک روزه نر راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل 4×2 با هشت تیمار، چهار تکرار و ۱۰ قطعه پرنده در هر تکرار توزیع شد. تیمارها شامل چهار سطح ضایعات عناب (صفر، چهار، هفت و10 درصد) و دو سطح مولتی آنزیم (صفر و ۱/0 درصد) بودند. نتایج نشان داد، پرندگان تغذیهشده با جیره حاوی 10درصد عناب و آنزیم در مقایسه با شاهد (تیمار بدون عناب و آنزیم)، میانگین مصرف خوراک بالاتری در دوره رشد، پایانی و کل دوره داشتند (05/0>P). اثرات اصلی و متقابل آنزیم و عناب بر میانگین افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک تأثیر نداشت بهجز در دوره آغازین که تیمار 10درصد عناب و آنزیم افزایش وزن بالاتری در مقایسه با شاهد نشان داد (05/0>P). استفاده از سطح چهار درصد ضایعات عناب و آنزیم موجب افزایش درصد سینه و سطح هفت درصد عناب و آنزیم باعث کاهش درصد چربی محوطه شکمی در مقایسه با شاهد گردید (05/0>P). بیشترین ارتفاع پرز و کمترین عرض پرز مربوط به تیمار ۱۰ درصد عناب بههمراه آنزیم بود (05/0>P). در مقایسه با شاهد، تیمار حاوی آنزیم (بدون عناب) نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت بالاتری داشت (05/0>P). بنابراین، افزودن ۱۰درصد پودر میوه عناب ضایعاتی به جیره جوجههای گوشتی و مکمل کردن آن با آنزیم باعث بهبود عملکرد رشد و کیفیت گوشت میگردد.}, keywords_fa = {ارتفاع پرز,بورس فابرسیوس,چربی محوطه شکمی,روده باریک,ضریب تبدیل}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_69728.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_69728_75a0ddaa2122b98bb56cceaeaee2c631.pdf} } @article { author = {nafisi, mehrdad and Rezaei, Mansour and hosseini, sayed abdoullah and kazemifard, mohamad}, title = {Effect of different forms of manganese, zinc and copper on performance, carcass characteristics and immune response broilers}, journal = {Animal Production}, volume = {21}, number = {1}, pages = {113-125}, year = {2019}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2019.268965.623338}, abstract = {In order to determine effect of various sources of manganese, zinc and copper (Sulfate, foreign and Internal organic) and requirement levels (100, 50% requirement) on performance and immune response of broilers, an expriment was conducted using 480 commercial CAB 500 hybrid broilers in a 2×3 factorial arrangement with completely randomized design. During the experiment, live body weight (LBW), feed intake (FI) and feed conversion ratio (FCR) were measured. At the end of the experiment, blood sampling was done and total antibody titer against sheep's red blood cell (SRBC), antibody titer against Newcastle Disease virus (ND) and differential count of white blood cells (WBC) were measured. The results showed that mineral sources did not affect the performance of broilers. The sources of minerals had a significant effect on livability percentage (P<0.05) and the highest livability was observed for organic (foreign and local) treatments. Usage of local organic manganese, zinc and copper caused a better response to sheep's red blood cell (SRBC) (P<0.05) relative to foreign form. Moreover, there was significant difference among the treatments in terms of weight (P<0.05), feed conversion (P<0.05) and production index (P<0.05) and treatment with 100% requirement level had maximum impact. The birds fed with 50 % requirement showed a better response to SRBC (P<0.05). According to the results of this experiment, the organic forms of the three manganese, zinc and copper produced in Iran can simultaneously, meet the needs of broilers and can be replaced with inorganic and the foreign sources. In addition, the 100 % requirement level of manganese, zinc and copper, regardless of source, is recommended to achieve the maximum growth performance and 50 % requirement level is recommended for better immune function.}, keywords = {broiler,immune response,Inorganic mineral,Organic mineral,performance}, title_fa = {اثر منابع مختلف عناصر منگنز، روی و مس بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی در جوجه های گوشتی}, abstract_fa = {بهمنظور تعیین اثر منابع مختلف عناصر منگنز، روی و مس (سولفات، آلی خارجی و آلی داخلی) و سطوح (100 و 50 درصد نیاز) بر عملکرد و پاسخ ایمنی، آزمایشی با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی سویه کاب 500، در قالب طرح کاملاً تصادفی بهروش فاکتوریل 2×3 انجام شد. وزن زنده و خوراک مصرفی بهصورت هفتگی اندازهگیری و ضریب تبدیل محاسبه شد. در پایان دوره، خونگیری از جوجهها انجام و عیار تولید پادتن علیه گلبول قرمز گوسفندی، پاسخ به ویروس بیماری نیوکاسل و شمارش تفریقی گلبولهای سفید اندازهگیری شد. نتایج نشان داد نوع منبع مواد معدنی تأثیری بر عملکرد رشد جوجه گوشتی نداشت. اثر نوع مکمل معدنیمنگنز، روی و مس بر درصد ماندگاری معنیدار بود (05/0 P<) و تیمارهای نوع آلی داخلی و خارجی بیشترین ماندگاری را داشتند. نوع آلی داخلی منگنز، روی و مس سبب پاسخ بیشتری به تیتر آنتیبادی علیه گلبول قرمز گوسفند شد (05/0 P<). علاوه بر این سطح 100 درصد نیاز این عناصر سبب افزایش وزن زنده (05/0 P<)، شاخص کارایی (05/0 P<) و بهبود ضریب تبدیل (05/0 P<) شد. پرندگان تغذیهشده به مقدار 50 درصد نیاز مکمل معدنی واکنش بیشتری به عیار پادتن علیه گلبول قرمز گوسفند نشان دادند (05/0 P<). براساس نتایج این تحقیق، شکل آلی سه عنصر منگنز، روی و مس تولیدشده در ایران، میتواند بهصورت همزمان احتیاجات جوجههای گوشتی به این عناصر را تأمین نموده و جایگزین شکل سولفات و آلی خارجی شود. علاوه بر این، سطح 100 درصد نیاز عناصر منگنز، روی و مس، بدون در نظر گرفتن منبع، برای عملکرد رشد و سطح 50 درصد نیاز برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی توصیه میشوند.}, keywords_fa = {پاسخ ایمنی,جوجه گوشتی,شکل آلی مواد معدنی,شکل غیر آلی مواد معدنی,عملکرد}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_69953.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_69953_bb734cdab7c958bc819a1431e0dd3c7d.pdf} } @article { author = {pourtaheri, Meysam and Mehri, Mehran and Bagherzadeh Kasmani, Farzad and Ghazaghi, Mahmoud}, title = {Effect of different levels of mineral, chelate and nano iron resources supplementation to diet on performance, tissue iron reserves and meat quality of Japanese quail}, journal = {Animal Production}, volume = {21}, number = {1}, pages = {127-137}, year = {2019}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2019.267418.623326}, abstract = {In order to evaluate the effects of different levels of mineral salts, chelates and nano iron resources supplementation to diet on performance, tissue iron reserves and meat quality of Japanese quails, an experiment was carried out using 400 Japanese quails in a completely randomized design with 10 experimental treatments and 4 replicates. The experimental treatments consisted of one basal diet without iron supplement (control) and basal diets supplemented with levels of 60, 90 and 120 mg/kg of sulfate, chelate and nano iron. Birds fed 120 mg chelate of iron had more weight gain than control, 60 and 120 mg sulfate (P<0.05). Nutrition of 90 and 120 mg Nano iron improved feed conversion ratio compared to controls, sulfate and 60 mg chelate iron. Birds fed with diet containing 90 and 120 mg chelate and 120 mg nano iron had more iron accumulation in breast meat than sulfate and control groups (P<0.05). The group of 120 mg chelate iron had higher water holding capacity than control, 60 mg and 90 mg sulfate, 60 mg chelate and 90 mg nano iron treatments, and lower amount of malondialdehyde than control and 60 mg sulfate iron groups. The group of 120 mg nano iron had higher iron in the liver and blood serum, and lower cooking loss compared to the control (P<0.05). Effect of experimental treatments on feed cost were not significant. In this study, various forms and levels of iron had a variable effect on the studied parameters.}, keywords = {Chelate,Iron resources,Meat quality,Nano,performance,quail}, title_fa = {تأثیر افزودن منابع معدنی، کیلات و نانو آهن به جیره بر عملکرد، ذخیره آهن در بافتها و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی}, abstract_fa = {بهمنظور بررسی اثرات افزودن سطوح مختلف منابع نمک معدنی، کیلات و نانو آهن به جیره بر عملکرد، ذخیره آهن در بافتها و کیفیت گوشت بلدرچین ژاپنی، آزمایشی با تعداد 400 قطعه بلدرچین ژاپنی نر در قالب طرح کاملاً تصادفی با 10 تیمار آزمایشی و چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل یک جیره پایه فاقد مکمل آهن (شاهد) و جیرههای پایه مکملشده با سطوح 60، 90 و120 میلیگرم در کیلوگرم سولفات، کیلات و نانو آهن بودند. پرندگانی که با مقدار 120 میلیگرم در کیلوگرم کیلات آهن تغذیه شدند، افزایش وزن بیشتری نسبت به گروههای شاهد، 60 و 120 میلیگرم سولفات داشتند )05/0>(P. تغذیه 90 و 120 میلیگرم نانو آهن باعث بهبود ضریب تبدیل خوراک در مقایسه با گروههای شاهد، سولفات و 60 میلیگرم کیلات آهن شد )05/0>(P. پرندگانی که با 90 و 120 میلیگرم در کیلوگرم کیلات و 120 میلی گرم نانو آهن تغذیه شدند، دارای آهن بیشتری در گوشت سینه نسبت به گروههای سولفات و شاهد بودند )05/0>(P. گروه 120 میلیگرم در کیلوگرم کیلات آهن ظرفیت نگهداری آب بیشتری را نسبت به تیمارهای شاهد، 60 و 90 میلیگرم سولفات، 60 میلیگرم کیلات و 90 میلیگرم نانو آهن و مقدار مالون دی آلدهید کمتر از گروه شاهد و 60 میلیگرم سولفات آهن داشت )05/0>(P. گروه 120 میلیگرم نانو آهن، میزان آهن کبد و سرم خون بیشتر و افت ناشی از پخت کمتر در مقایسه با تیمار شاهد داشت )05/0>(P. در پژوهش حاضر، اشکال و سطوح مختلف آهن، بر پارامترهای مورد بررسی، اثر متغیری داشتند. }, keywords_fa = {بلدرچین,کیفیت گوشت,کیلات,منابع آهن,نانو}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_69977.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_69977_c8d54c31c178884571ba0b126299350c.pdf} } @article { author = {saravani, mansor and Shojaeian, Kamal and mehri, mehran and Bagherzadeh Kasmani, Farzad}, title = {The effect of different levels of dietary electrolyte balance and calcium on performance, bone composition and carcass characteristics of Japanese quails}, journal = {Animal Production}, volume = {21}, number = {1}, pages = {139-150}, year = {2019}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2019.268649.623332}, abstract = {In order to study the effect of different levels of dietary electrolyte balance (DEB) and calcium on performance, bone composition and carcass characteristics of Japanese quail, a total of 720 quail chicks were used in a 3×3 factorial arrangement with completely randomized design including three levels of DEB (150, 250 and 350 mEq/kg) and three levels of dietary calcium (0.4, 0.8, and 1.6%) in 9 treatments, 5 replications and 16 birds per each replicate from 14 to 35 days of age. The results showed that the birds fed diet containing 0.4% calcium and 250 mEq/kg DEB had the highest feed intake (P<0.05). Experimental treatments had no effect on feed conversion ratio. At both 0.4 and 0.8% of dietary calcium level, the highest bone calcium content was observed at 150 mEq/kg DEB (P<0.05). The minimum kidney weight was observed in treatment containing 1.6% calcium and 150 mEg/kg DEB and the maximum thigh and breast relative weights were observed in treatment containing 0.8% calcium and 150 mEq/kg DEB (P<0.05). In conclusion, the interaction of dietary calcium and DEB could be considered as an important limitation in the feed formulation of growing Japanese quail.}, keywords = {Acid-base balance,bone minerals,carcass characteristics,Japanese quail,performance}, title_fa = {تاثیر سطوح مختلف تعادل الکترولیتی و کلسیم جیره بر عملکرد، ترکیب استخوان و ویژگیهای لاشه بلدرچینهای ژاپنی}, abstract_fa = {بهمنظور مطالعه اثر سطوح مختلف تعادل الکترولیتی و کلسیم جیره بر عملکرد، ترکیب استخوان و ویژگیهای لاشه بلدرچین ژاپنی، تعداد 720 قطعه جوجه بلدرچین در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 3×3 شامل سه سطح تعادل الکترولیتی (150، 250 و 350 میلیاکیوالان در کیلوگرم) و سه سطح کلسیم (4/0، 8/0 و 6/1 درصد) در نه تیمار، پنج تکرار و 16 قطعه پرنده در هر تکرار از سن 14 تا 35 روزگی، مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پرندگان تغذیهشده با جیره حاوی 4/0 درصد کلسیم و تعادل الکترولیتی 250 میلیاکیوالان در کیلوگرم، بیشترین مقدار مصرف خوراک را داشتند (05/0P<). تیمارهای آزمایشی بر ضریب تبدیل خوراک اثری نداشتند. در دو سطح 4/0 و 8/0 درصد کلسیم جیره، بیشترین مقدار کلسیم استخوان در تعادل الکترولیتی 150 میلیاکیوالان در کیلوگرم مشاهده شد (05/0P<). کمترین وزن کلیه در تیمار حاوی 6/1 درصد کلسیم و تعادل الکترولیتی 150 میلیاکیوالان در کیلوگرم و بیشترین وزن نسبی ران و سینه در تیمار حاوی 8/0 درصد کلسیم و تعادل الکترولیتی 150 میلیاکیوالان در کیلوگرم، مشاهده شد (05/0P<). براساس نتایج پژوهش حاضر، اثر متقابل کلسیم و تعادل الکترولیتی جیره میتواند بهعنوان یک محدودیت مهم در جیرهنویسی برای بلدرچین ژاپنی در حال رشد، در نظر گرفته شود.}, keywords_fa = {املاح معدنی استخوان,بلدرچین ژاپنی,تعادل اسید-باز,عملکرد,ویژگیهای لاشه}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_69978.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_69978_a1cb6d99edf7976dc14a47902e2cf3b6.pdf} } @article { author = {Shirzadi, Hassan and Nasermanesh, Hossein and Khatibjoo, Ali and Taherpour, Kamran and Akbari Gharaei, Mohammadi}, title = {ٍEffect of sweet wormwood essence and Lactobacillus acidophilus on performance of Japanese quails in laying period}, journal = {Animal Production}, volume = {21}, number = {1}, pages = {151-163}, year = {2019}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2019.264795.623312}, abstract = {The effect of sweet wormwood essence (SWE) and Lactobacillus acidophilus on performance, ileal microbiology, ileal morphology and ileal nutrient digestibility of laying Japanese quails was investigated in 180 46-d-old female Japanese quail that were randomly allocated to 4 dietary treatments in a completely random design with 4 replicates and 9 birds per each. The experimental diets were as follows: basal diet as control group (without additive), basal diet plus Oxytetracycline (200mg/kg), basal diet plus SWE (250mg/kg), and basal diet plus lactobacillus acidophilus (4 cfu per kg diet). Results showed that the use of Lactobacillus acidophilus increased the egg mass per hen-housed compared to control and SWE treatments (P<0.05). The number of lactobacilli in the ileal digest was also significantly increased by Lactobacillus acidophilus and SWE treatments, when compared with control treatment (P<0.05). In addition, birds fed with diets containing Lactobacillus acidophilus and Oxytetracycline showed a significant increase in villous height and villous height:crypt depth, when compared with those on the control diet (P<0.05). It can be concluded that the use of Lactobacillus acidophilus as an alternative to antibiotics is more appropriate than SWE.}, keywords = {ileal digestibility,lactobacillus acidophilus,laying quail,microbiology,Morphology,sweet wormwood essence}, title_fa = {تاثیر اسانس درمنه خزری و باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر عملکرد بلدرچینهای ژاپنی در مرحله تخمگذاری}, abstract_fa = {تأثیر اسانس درمنه خزری و باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر عملکرد، میکروبیولوژی، مورفولوژی و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در بلدرچینهای تخمگذار ژاپنی با استفاده از تعداد 180 قطعه بلدرچین تخمگذار 46 روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار (نه قطعه جوجه در هر تکرار) بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه بهعنوان گروه شاهد (فاقد افزودنی)، جیره پایه+ اُکسیتتراسایکلین (200 میلیگرم در کیلوگرم)، جیره پایه+ اسانس درمنه خزری (250 میلیگرم در کیلوگرم) و جیره پایه+ لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (cfu 1011×02/4 در کیلوگرم جیره) بودند. نتایج نشان داد که استفاده از لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در مقایسه با تیمارهای شاهد و اسانس درمنه خزری سبب افزایش توده تخم بر اساس مرغ خانه شد (05/0P<). همچنین استفاده از تیمارهای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و اسانس درمنه خزری در مقایسه با تیمار شاهد سبب افزایش لاکتوباسیلهای موجود در محتویات ایلئوم پرندگان شد (05/0P<). افزون بر این، پرندگان تغذیه شده با جیرههای حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و اُکسیتتراسایکلین از نظر صفات ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنیداری را نشان دادند (05/0P<). نتیجهگیری میشود که استفاده از لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بهعنوان یک جایگزین برای آنتیبیوتیک مناسبتر از اسانس درمنه خزری است.}, keywords_fa = {اسانس درمنه خزری,بلدرچین تخمگذار,قابلیت هضم ایلئومی,لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس,مورفولوژی,میکروبیولوژی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_69797.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_69797_bacc0888c24d0fb10b0cbe8e71e3ad3c.pdf} }