@article { author = {مرادی, منوچهر and AbdolahiArpanahi, Rostam and همتی, بهزاد and لواف, ابوالقاسم}, title = {Comparison of parametric and resampling methods in genetic evaluation of quantitative traits with different genetic structure}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {1-12}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2017.206657.623047}, abstract = {The objective of this study was to compare three parametric (GBLUP, BayesB and RKHS) and two resampling (Bagging GBLUP and Random Forest) statistical methods in genomic prediction of traits with different genetic architecture. A genome consisting of three chromosomes, 1 Morgan each, was simulated on which 5000 SNPs and 50, 100 and 200 QTLs were distributed. The substitutions effects of QTLs were modeled with normal, gamma and uniform distributions with a level of heritability equal to 0.30. The predictive performance of statistical models was evaluated using the correlation between predicted and true breeding values as well as the regression of predicted values on true breeding values. In the target population, Random Forest resulted in overestimation of estimated regression coefficients while GBLUP, BayesB and RKHS led to an underestimation of regression coefficients of true breeding values on predicted breeding values. In exception of Bagging GBLUP, the performance of all statistical methods was the same in three gene effect distributions. However, the performance of GBLUP and BayesB was better than other statistical methods. A reason for this superiority could be the additive architecture of simulated traits. In conclusion, GBLUP and BayesB were superior over resampling methods in genomic predictions.}, keywords = {Bagging,Genetic Architecture,Genomic Evaluation,Machine learning,Random forest,RKHS}, title_fa = {مقایسه روش های آماری پارامتری و بازنمونه گیری در ارزیابی صفات کمّی با ساختار ژنتیکی متفاوت}, abstract_fa = {هدف از این مطالعه مقایسه سه روش پارامتری (GBLUP، BayesB، RKHS) و دو روش بازنمونه­گیری (Bagging GBLUP و Random Forest) در پیش بینی ارزش­های اصلاحی ژنومیک برای صفاتی با ساختار ژنتیکی متفاوت بود. یک ژنوم با سه کروموزوم، هر کروموزوم به طول یک مورگان شبیه­سازی شد و روی آن 1500 نشانگر تک نوکلئوتیدی (SNP) در سه سناریو 50، 100 و 200QTL به طور یکنواخت پخش شدند. اثر جایگزینی QTLها با استفاده از توزیع نرمال استاندارد، گاما و یکنواخت با وراثت­پذیری 30 درصد مدل سازی شدند. توانایی پیش­بینی روش­های آماری با استفاده از آماره­های همبستگی بین  ارزش­های اصلاحی پیش­بینی شده و واقعی و همچنین رگرسیون  ارزش اصلاحی واقعی بر پیش­بینی شده  بررسی شد. نتایج  نشان داد در جمعیت­های تایید، روش RF باعث بیش-برآورد  رگرسیون ارزش­های اصلاحی واقعی بر پیش­بینی شده شد، در حالی که روش­های GBLUP، BayesB  و RKHS منجر به کم-برآورد ضریب رگرسیون شدند. به جز روش Bagging GBLUP در دیگر روش­ها تفاوت معنی داری با تغییر توزیع اثرات QTL مشاهده نشد اما در مجموع عملکرد دو روش GBLUP و BayesB نسبت به دیگر  روش­ها بهتر بود. یکی از دلایل احتمالی برتری GBLUP و BayesB بر دیگر  روش­ها می­تواند شبیه سازی صفات با اثرات صرفا ًژنتیکی افزایشی بوده باشد. به طور کلی، روش­های GBLUP و BayesB بر روش های بازنمونه­گیری در پیش­بینی های ژنومی ارجحیت دارند.}, keywords_fa = {ارزیابی ژنومی,جنگل تصادفی,فضای تولید هسته هیلبرت,کیسه بندی شده,معماری ژنتیکی,یادگیری ماشین}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_64094.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_64094_b3318cba127517299af1627d36b51fc9.pdf} } @article { author = {Bazgiri, Maryam and Beigi nassiri, Mohammad taghi and Fayazi, Jamal}, title = {Association of single nucleotide polymorphism of STAT1 gene with milk production traits in Brown Swiss cattle}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {13-22}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.57206}, abstract = {This study was conducted to investigate the Single nucleotide polymorphism of STAT1 gene by PCR-RFLP technique and association of genotypes with milk production traits in Brown Swiss dairy cattle. The blood samples of ninety-eight cows were collected randomly from tail vein. The DNA was extracted with Cinagene kit (PR881612C). Fragment of 314 bp in 3'UTR of STAT1 gene was amplified by PCR and digested by Pag1 restriction enzyme. Genotype frequencies were calculated by PopGene software (version 1.31). The SAS 9.1 software was used for statistical analysis and the mean of traits was compared by Duncan test. The genotypefrequencies of TT, TC and CC were 0.23, 0.25 and 0.52, respectively. The T and C allele frequency were 0.355 and 0.645, respectively. The expected heterozygosity was estimated 0.458. Result of Chi-square showed that this locus was not in the Hardy Weinberg equilibrium (P<0.05). The means of traits for milk, fat percent and fat yield, and protein yield were not significant but means of protein percent was significant (P<0.05). The mean of milk, fat and protein yield traits for CC genotype were more than two other genotypes. The results of present study showed that T allele is known as minor frequency allele and C allele have positive effect on milk, fat and protein yield traits.}, keywords = {Brown Swiss breed,Gene,Milk production traits,STAT1}, title_fa = {شناسایی چندشکلی گیرنده یک ژن دوپامین در مرغ بومی خوزستان با استفاده از روش PCR-RFLP}, abstract_fa = {این پژوهش به منظور بررسی چند­شکلی گیرنده­ی یک ژن دوپامین با استفاده از روش PCR-RFLP در مرغ بومی خوزستان انجام شد. به طور تصادفی از 100 قطعه مرغ بومی خوزستان خون گیری شد وDNA نمونه‏ها با استفاده از روش نمکی استخراج شد. واکنش زنجیره‏ای پلیمراز برای تکثیر قطعه 283 جفت باز(گیرنده­ی یک) ژن دوپامین به کمک آغازگرهای اختصاصی انجام و قطعه تکثیر شده به‏ وسیله آنزیم برشیCfrI هضم شد. فراوانی‏ آلل‏های G و Aبه ترتیب 39/0 و 61/0 و فراوانی ژنوتیپ‏های AA، GGو AG به ترتیب 40/0، 18/0 و 42/0بود. بر اساس نتایج آزمون مربع کای فراوانی ژنوتیپ‏ها در این جایگاه ژنی در حالت تعادل هاردی-وینبرگ نبودند. با تعیین توالی دو جهش در بازهای 123 و 198، (به ترتیب از نوع A به G و C به T) مشاهده شد. نتایج حاصل از توالی یابی مشخص کرد که آنزیم برشی CfrI ، به درستی جهش­ها را شناسایی می­کند.}, keywords_fa = {چندشکلی,ژن دوپامین,کرچی,مرغ تخمگذار بومی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_57206.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_57206_66d5a490ed7707916da65b87133b410c.pdf} } @article { author = {Emrani, Hossein and Vaes Torshizi, Rasoult and مسعودی, علی اکبر and احسانی, علی رضا}, title = {Genome wide association study for Ascites Syndrome in F2 crosses of Azerbaijan native fowls and Arian broiler line}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {33-45}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.58460}, abstract = {Ascites Syndrome is a costly metabolic disorder that has been linked to intense selection on growth rate and low feed conversion ratio in broilers. This Syndrome has become one of the most frequent causes of mortality within the broiler industry and leads to substantial economic losses and reduced animal welfare. To identify genes and genomic regions associated with Ascites Syndrome, genome wide association study was performed by the chicken 60K SNP panel on 101 birds from a F2 chicken population derived from the reciprocal cross between Arian broiler Line and Azerbaijan native fowls. Genomic best linear unbiased prediction procedure was used to calculate associations between each SNP and ascite related traits. Several SNPsfor the ratio of right ventricular to total ventricular, an indicator for Ascites syndrome, reached the suggestive threshold (8.25×10-5) on chromosome 7. Two SNPs detected within CCDC141 and OSBPL6 genes were previously reported for human heart disorder. There are a large number of genes in this region (12745561-14602723) on chicken chromosome 7 that are related to hypertrophic cardiomyopathy, heart rate and human heart disorder. Selection for ascites resistance in broiler chicken using these findings could accelerate the genetic progress.}, keywords = {Ascites Syndrome,Candidate Gene,chicken,GWAS,Ventricular}, title_fa = {پویش ژنومی سندرم آسیت در نسل F2 حاصل از تلاقی مرغ بومی آذربایجان غربی و لاین گوشتی آرین}, abstract_fa = {سندرم آسیت بیماری متابولیکی پرهزینه‌ای است که به دلیل انتخاب شدید برای سرعت رشد وکاهش ضریب تبدیل غذاییدر طیور اتفاق می‌افتد. این سندرم یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ‌ومیر در صنعت جوجه گوشتی است و عامل خسارات قابل‌توجه اقتصادی و کاهش آسایش حیوان است. در این تحقیق به ‌منظور یافتن ژن و نواحی ژنومی مؤثر بر سندرم آسیت، مطالعه پویش کل ژنوم (GWAS) با استفاده از یک تراشه SNP 60k ژنوم مرغ در 101پرنده نسل F2 حاصل تلاقی دوطرفه مرغ بومی آذربایجان غربی و سویه گوشتی آرین انجام شد. از روش آماری بهترین پیش­بینی نا اریب خطی (GBLUP) جهت بررسی ارتباط SNP ها با صفات مرتبط با آسیت استفاده شد. بر روی کروموزم هفت چندین SNP برای صفت نسبت بطن راست به‌ کل بطن به ‌عنوان شاخص آسیت، به سطح احتمال پیشنهادی (5-10 × 253/8) رسیدند.دو SNP پیشنهادی در داخل ژنCCDC141 و OSBPL6 واقع شدند که پیشتر به ‌عنوان ژن‌های مؤثر بر نارسائی‌های قلبی در انسان گزارش شده بودند. این ناحیه ژنومی (14602723- 12745561) بر روی کروموزوم هفت شامل ژن‌های متعددی است که در انسان بر روی هایپرتروفیعضله قلب، ضربان قلب و بیماری‌های قلبی تأثیر دارند. انتخاب برای مقاومت به آسیت در جوجه‌های گوشتی با استفاده از این یافته‌ها، باعث تسریع در پیشرفت ژنتیکی خواهد شد.}, keywords_fa = {بطن,پویش ژنومی,جوجه,ژن کاندیدا,سندرم آسیت}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_58460.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_58460_c0a00865d682b48b93e0cc3c602f7f30.pdf} } @article { author = {Nosrati, Maryam}, title = {Comparison of copy number variation profile in sheep with Holstein breed}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {47-58}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2017.60322}, abstract = {The aim of this study was to compare copy number variation (CNV) in some Italian sheep breeds with Holstein cows. Blood samples were collected form 580 Holstein bulls and 360 different Italian sheep breeds and then DNA was extracted. The SNPs genotypes across the genome were determined by ovine and bovine 50K BeadChip in both species. By PennCNV, the 904 CNV with mean and median size of 154.7 kb and 103.7 kb in sheep and 744 CNV with mean and median of 213.7 kb and 124.5 kb in Holstein were detected, respectively. A total length of this variation were 8.5 Mb in sheep and was 80 Mb in cattle. After merging similar regions, the 35 and 141 non- unique copy number variation regions (CNVR) were detected in sheep and cows, respectively which 20% of sheep’s CNVRs overlapped with cattle’s CNVRs. In addition to, these regions in Sheep genome were partially or completely overlapped with 40 RefGen & 62 QTL in cattle and 110 RefGen in Human. CNVRs distribution in both species was more in subtelomeric and pericentromeric regions. According to these results, it could be possible to use bovine CNVRs which were closely linked to genes for characterizing functional genes and QTLs in sheep, however more studies are need in this regards.}, keywords = {CNV,Comparative genome profile,Genome variation,Holstein cows,sheep}, title_fa = {مقایسه پروفایل تنوع CNV در ژنوم گوسفند با گاو هلشتاین}, abstract_fa = {هدف از این پژوهش مقایسه CNV در تعدادی از نژاد­های گوسفند ایتالیا با گاو هلشتاین بود. از 580 راس گاو نر هلشتاین و 360 راس گوسفند نمونه خون تهیه و  DNAآن استخراج شد. ژنوتیپ چند شکلی­های تک نوکلئوتیدی سراسر ژنوم با تراشه 50k گاوی و گوسفندی در هر دو گونه تعیین شد. با استفاده از نرم افزار PennCNV تعداد 904 تنوع با میانگین طول kb 7/154 و میانه kb 7/103 در گوسفند و 744 مورد با میانگین طول kb 7/213 و میانه kb 5/124 در گاو شناسایی شد. کل طول این تنوع در ژنوم گوسفند Mb 5/8 و در ژنوم گاو Mb 80 بود. پس از ترکیب نواحی مشابه تعداد 35 ناحیه تنوع پر تکرار در ژنوم گوسفند و 141 مورد در ژنوم گاو شناسایی شد، فقط 20 درصد نواحی CNV در ژنوم نژاد­های گوسفند با ژنوم گاو هلشتاین همپوشانی داشت. علاوه بر این، نواحی این تنوع در ژنوم گوسفند با 40 ژن مرجع و 62 QTLدر ژنوم گاو، و 110 ژن مرجع در ژنوم انسان بطور کامل یا جزئی همپوشانی داشت. توزیع تنوع­ها در هر دو گونه در نواحی ساب­تلومریک و پری سانترومریک بیشتر بود. بر اساس این نتایج، شاید بتوان از روی پیوستگی این تنوع با نواحی ژنی در ژنوم گاو ژن­ها و QTL­های ژنوم گوسفند را شناسایی نمود. برای کسب نتایج دقیق­تر مطالعات بیشتری نیاز است.}, keywords_fa = {پروفایل مقایسه ای ژنوم,تنوع ژنوم,گاو هلشتاین,گوسفند,CNV}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_60322.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_60322_dfeffd95bc68180c2404354865a4156b.pdf} } @article { author = {صادقی سفیدمزگی, علی and زارع بیدکی, محمود and شیروانی بروجنی, نرگس and درزی لاریجانی, شهرام}, title = {Milk pricing system in Iran: challenges and solutions}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {59-69}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2017.60231}, abstract = {Objective of this study was to investigate milk production cost, milk sale price and pricing system of Iran in comparison with other countries. To do this, production data and economic information gathered by news and information technology of Iranian poultry and livestock industries ( ITPNews), Animal Breeding Center of Iran, Iranian National Standards Organization, Iran Dairy Industries Society, International Dairy Federation and International Farm Comparison Network (IFCN) Dairy in 2015, were used. Ignoring milk protein, somatic cell count and temperature as well as occasional and inappropriate payment for milk fat and total bacterial count along with low base levels for standard milk fat (3.2) and protein (3.0) percentages comparing with international averages ( 3.8 % fat and 3.3% protein) were the main drawbacks of Iran current milk payment system. The results showed that because of paying less attention to the quality, the difference in raw milk payment price was about US$ 0.04. However, it was roughly US$ 0.07 higher that the IFCN milk price indicator. Nevertheless, the IFCN milk: feed price ratio showed that Iran dairy farms similar to international ones were not in a sustainable situation. Finally, to solve the issues, a (compositional and hygienic( quality based milk payment system has been presented. Results obtained in the study can be useful to improve interactions between dairy farmers and factories.}, keywords = {Cost,fat,Hygiene,Milk,Price,protein}, title_fa = {قیمت‌گذاری شیر در ایران: چالش‌ها و راهکارها}, abstract_fa = {هدف از این تحقیق، بررسی هزینه تولید، قیمت فروش و روش قیمت گذاری شیر در ایران در مقایسه با سایر کشورهای دنیا بود. برای این منظور، از اطلاعات اقتصادی و تولیدی جمع آوری شده از شبکه خبری و اطلاع رسانی صنعت مرغداری و دامپروری کشور، مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی کشور، سازمان ملی استاندارد، انجمن صنایع لبنی ایران، فدارسیون جهانی شیر و شبکه جهانی مقایسه دامداری ها در سال 1394 استفاده شد. نادیده گرفتن پروتئین، سلول های سوماتیک و دمای شیر، مقطعی و نامناسب بودن روش قیمت‌گذاری چربی و بار میکروبی همراه با پایین بودن سطوح پایه چربی (2/3 درصد) و پروتئین (3 درصد) در تعریف شیر استاندارد در مقایسه با میانگین بین المللی (8/3 درصد چربی و 3/3 درصد پروتئین) از مهمترین معایب روش فعلی قیمت‌گذاری شیر در ایران محسوب می شوند. نتایج نشان داد به دلیل کم توجهی به کیفیت، تفاوت قیمت خرید شیر خام در ایران تنها 1400 ریال و با این حال و به طور متوسط 2500 ریال از میانگین بین المللی بیشتر بود. با این وجود، شاخص بین المللی نسبت قیمت شیر استاندارد به خوراک نشان داد دامداری های ایران مشابه سایر دنیا در شرایط پایدار قرار ندارند. در پایان، برای برون رفت از چالش‌های موجود، یک رابطه کلی برای پرداخت مبتنی بر کیفیت (ترکیبات و بهداشت) ارائه شد. نتایج این تحقیق می تواند به تعامل بهتر دامداران و کارخانه های لبنی کمک کند.}, keywords_fa = {بهداشت,پروتئین,چربی,شیر,قیمت,هزینه}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_60231.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_60231_d1f4008ddf7de87aa441676cdcacc2ad.pdf} } @article { author = {میرزایی الموتی, حمید رضا and هاشمی, سید علی and شاپورزاده, علی}, title = {Effects of dietary energy density in the dry period on milk yield and content of Holstein cows}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {71-82}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.59748}, abstract = {This study was conducted to investigate the effects of energy density in dry period on subsequent milk production. Milk production and milk components of 2143 milking cows were used and NEl of the far-off and close-up period’s diets were 1.35, 1.45, 1.55, and 1.44, 1.54, 1.65 Mcal/kg of dry matter. Descriptive statistics of herds were described. The results were showed as least square and standard error of means in early lactation (120 day) and whole lactation period. As energy density increased in the far-off and close-up periods, there was no difference in milk yield in early lactation period, but there was a linearly increase in whole lactation period (P < 0.05). Milk composition until 120 d didn’t changed with increasing energy density in the far-off diets, but milk fat percentage was linearly decreased (P < 0.05) in whole period by increasing dietary energy in far-off and until 120 d and whole lactation period (P < 0.05) by the close-up diets. There was a linearly increase in somatic cell count in early and whole period with increment energy density in the far-off and close-up diets. Generally, increasing energy density in dry period improved milk production and increased somatic cell count, and less milk fat content over lactation period might be independent of the dry period diet and it’s a function of length of lactation and milk amount.}, keywords = {Close-up,Dry cow,dry period,Far-off,Net energy for lactation}, title_fa = {تأثیر غلظت انرژی جیره دوره خشکی بر تولید و ترکیب شیر گاوهای هلشتاین}, abstract_fa = {تاثیر انرژی جیره در دوره خشکی بر تولید و ترکیب شیر گاوهای هلشتاین، با استفاده از 2143 راس گاو هلشتاین مطالعه شد. سه سطح از انرژی خالص شیردهی در دوره­ی دور از زایش و نزدیک به زایش، به ترتیب 55/1، 45/1، 35/1 و 65/1، 54/1، 44/1مطالعه شد. آمار توصیفی گله­ها و گاوها گزارش شد. اثر انرژی جیره­های دور از زایش بر تولید و ترکیب شیر تا 120 روزگی معنی­دار  نبود  ولی در کل دوره شیردهی، تولید شیر با افزایش غلظت انرژی جیره افزایش خطی داشت (05/0P <).  اثر انرژی جیره­های نزدیک به زایش بر تولید و ترکیب شیر تا 120 روزگی معنی­دار نبود ولی در کل دوره شیردهی با افزایش غلظت انرژی جیره نزدیک به زایش تولید شیر به طور خطی افزایش (05/0P <) و درصد چربی شیر کاهش یافت (05/0P <).  با افزایش غلظت انرژی جیره های دور و نزدیک به زایش تعداد سلول­های بدنی افزایشی خطی نشان داد (01/0P <).  نتایج این پژوهش نشان داد افزایش غلظت انرژی در دوره خشکی سبب افزایش تولید شیر و کاهش غلظت چربی شیر و افزایش تعداد سلول­های بدنی شد و تغییرات ترکیب شیر در کل دوره شیردهی مستقل از انرژی جیره­ها در دوره خشکی بود و تابعی از مقدار تولید شیر در دوره شیردهی می­باشد.}, keywords_fa = {انرژی خالص شیردهی,دوره خشکی,دور از زایش,گاو خشک,نزدیک به زایش}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_59748.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_59748_3aa20904e828f7f6eb26c919ceec6439.pdf} } @article { author = {hosseini, Zeinab and Sharifi Hosseini, Mohammad Mahdi and Dayani, Omid and Tahmasebi, Reza}, title = {Effect of barley silage particle sizes and levels of non-forage fiber on feed intake of nutrients, rumen characteristics and feeding behaviors in sheep}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {83-97}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2017.60232}, abstract = {The aim of this experiment was to study the effects of two levels of barley silage particle sizes and two levels of non-forage fiber on feed intake, nutrients digestibility, rumen parameters and feeding behaviors in sheep. Whole-plant barley was harvested at 28% moisture in 8 and 16 mm theoretical chop lengths to prepare short and long silages. Four male sheep with the weight of 46±7 kg were used and experimental diets were: 1) coarse barley silage diet without beet pulp, 2) coarse barley silage diet with 20% beet pulp, 3) fine barley silage diet without beet pulp and 4) fine barley silage diet with 20% percent beet pulp. The NDF intake was affected by beet pulp levels (P=0.05) and the highest NDF intake was in sheep fed with fine barley silage diet with 20% beet pulp (P<0.05). The DM, OM, CP, and NDF digestibility were affected by an interaction between barley silage particle sizes and beet pulp levels, and the highest digestibility of nutrients were in fine barley silage diet and 20% beet pulp (P<0.05). Two and four hours after feed intake, the lowest rumen pH was in animals fed fine barley silage diet and 20% beet pulp (P<0.05). The NDF consumption increased when barley grain was replaced with sugar beet pulp in diets containing high levels of concentrates and low levels of physical effective fiber.}, keywords = {Beet pulp,Geometric mean,Nitrogen Retention,Rumen mat,Rumination}, title_fa = {تأثیر اندازه ذرات جو سیلو شده و سطوح الیاف غیرعلوفه‌ای بر مصرف مواد مغذی، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و رفتار مصرف خوراک در گوسفند}, abstract_fa = {در این تحقیق تاثیر دوسطح اندازه ذرات جو سیلو شده و دو سطح الیاف غیر علوفه­ای بر مصرف و قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه­های شکمبه­ای و رفتار مصرف خوراک در گوسفند بررسی شد. گیاه کامل جو در 28 درصد ماده خشک، با دو اندازه نظری درشت و ریز  16 و هشت میلی­متر خرد و به صورت درشت و ریز سیلو شدند. از چهار راس گوسفند نر با میانگین وزن 7±46 کیلوگرم استفاده شد. جیره­های آزمایشی عبارت بودند از: 1) جیره حاوی جو سیلو شده درشت و فاقد تفاله چغندرقند، 2) جیره حاوی جو سیلو شده درشت و 20درصد تفاله چغندرقند، 3) جیره حاوی جو سیلو شده ریز و فاقد تفاله چغندرقند، 4) جیره حاوی جو سیلو شده ریز و 20 درصد تفاله چغندرقند. مصرف الیاف نامحلول در شوینده­ی خنثی در جیره­های دارای 20 درصد تفاله چغندر قند بیشتر بود (05/0>­P). اثرات متقابل اندازه ذرات جو سیلو شده و سطح تفاله چغندرقند بر  قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده­ی خنثی معنی­دار بود و بیشترین قابلیت هضم­ها در جیره حاوی جو سیلو شده ریز و 20 درصد تفاله چغندر قند بود. دو و چهار ساعت بعد از مصرف خوراک، pH مایع شکمبه در جیره­ جو سیلو شده ریز و 20 درصد تفاله چغندرقند از دیگر جیره­ها کم­تر بود (05/0>­P). بر اساس نتایج حاصل، در جیره­های با کنسانتره زیاد و الیاف موثر فیزیکی کم، جایگزینی الیاف غیر علوفه­ای تفاله چغندرقند به جای دانه جو می­تواند سبب افزایش مصرف الیاف نامحلول در شوینده­ی خنثی شود.}, keywords_fa = {ابقا نیتروژن,تفاله چغندر قند,تله فیبری,میانگین هندسی,نشخوار}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_60232.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_60232_da9f0831b85cd09e660bf85ef9085bbe.pdf} } @article { author = {asadollahi, sadegh and ساری, محسن and عرفانی مجد, نعیم and چاجی, مرتضی and مموئئ, مرتضی}, title = {Effect of partial replacement of barley seed with sugar beet pulp and addition of roasted canola seed on performance, the histomorphology and, fermentation parameters of the small intestine in fattening lambs}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {99-115}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.58510}, abstract = {The effect of partial replacement of barley with sugar beet pulp (SBP) with and without roasted canola seeds (RCS) on the performance, morphology, VFA and digesta pH in the small intestine of finishing lambs was investigated. In this study 24 Arbia male lambs with average body weight of 23.7±2.5 kg were used in a 2 × 2 factorial experiment over 84 days. Treatments were carbohydrate factor (barley or SBP) and roasted canola seed (with and without RCS). Partial replacement of barley with SBP significantly increased average daily gain (P < 0.05). Partial replacement of barley grain with SBP increased thickness of muscle, crypt depth and Brunner’s glands in duodenum and villus height, villous width, villus number, thickness of the epithelium, thickness of muscle, crypt depth and villous height to crypt depth in jejunum and villus height and thickness of muscle in ileum (p<0.05). Feeding lambs with diets containing RCS significantly increased Brunner’s glands,villus number and the thickness of the epithelium (P<0.05). Partial replacement of barely by SBP and adding RCS to diet increased significantly concentration individual VFA, total VFA and digesta pH in duodenum and jejunum. Based on the results, the performance of lambs improved as a result of partial replacement of barley with SBP and addition RCS to diets with high concentrate due to changes in the density of volatile fatty acids, digestive fluid pH of the small intestine and the development of the small intestine tissue morphology.}, keywords = {Fattening lambs,Fat sours,Morphology,Volatile Fatty Acids small intestine}, title_fa = {بررسی اثر جایگزینی بخشی از دانه جو با تفاله چغندرقند با و بدون دانه برشته کانولا بر عملکرد، هیستومورفومتری و فراسنجه‌های تخمیری روده کوچک بره‌های پرواری}, abstract_fa = {تأثیر جایگزینی بخشی از دانه جو با تفاله چغندرقند با و بدون دانه برشته کانولا بر ریخت­شناختی، الگوی اسیدهای چرب فرار و pH روده کوچک با استفاده از 24 رأس بره نر عربی با میانگین وزن زنده 5/2± 7/23 کیلوگرم در یک طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2، عامل کربوهیدرات (جو یا تفاله چغندرقند) و عامل دانه برشته کانولا (با و بدون دانه برشته کانولا) به مدت 84 روز بررسی شد. جایگزینی بخشی از جو با تفاله چغندرقند موجب افزایش میانگین وزن روزانه شد (05/0>P). در بره­هایی که بخشی از دانه جو با تفاله چغندرقند جایگزین شده بود، ضخامت ماهیچه، عمق کریپت و غدد برونر در دوازدهه و ارتفاع کرک، تعداد کرک، طبقه عضلانی، ضخامت بافت پوششی، عمق کریپت و نسبت ارتفاع کرک به عمق کریپت در ژژنوم و ارتفاع کرک و ضخامت طبقه عضلانی در ایلئوم افزایش یافت (05/0>P). افزایش وزن روزانه، تعداد غدد برونر، شمار کرک­ها و ضخامت اپیتلیوم بره­های تغذیه شده با جیره­های حاوی دانه برشته کانولا، بیشتر بود (05/0>P). جایگزینی بخشی از دانه جو با تفاله چغندرقند و افزودن دانه برشته کانولا غلظت کل و غلظت هر کدام از اسیدهای چرب فرار را به صورت مجزا و همچنین pH مایع هضمی دوازدهه و ژژنوم را افزایش داد (05/0>P). بر اساس نتایج حاصل، جایگزینی دانه جو با تفاله چغندرقند و افزودن منبع چربی در جیره­های با کنسانتره بالا به علت تغییر در تراکم اسیدهای چرب فرار و pH مایع هضمی روده کوچک با توسعه ریخت­شناسی بافت روده کوچک، عملکرد بره‌ها را بهبود می بخشد.}, keywords_fa = {اسیدهای چرب فرار روده کوچک,بره پرواری,ریخت شناسی,منبع چربی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_58510.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_58510_1ccbf7dc389330835c21112ea12f4937.pdf} } @article { author = {Irandoust, Hossein and Parsa, Ali and مصلحی, حمیدرضا}, title = {Determination of Apparent Metabolizable Energy of Soy Oil Sources and their Effects on Broiler Performance}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {129-143}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2017.60531}, abstract = {Two experiments were carried out to determine the physicochemical properties of soy oil sources and investigate the effect of their use in broilers diets on growth performance. In the first experiment, fatty acids composition of the experimental oils was determined and then the apparent metabolizable energy (AME) of oils was estimated through two methods, including multiplying the digestibility of the oil by its gross energy value as well as subtracting AME value of the basal diet from diets containing the oils using Leghorn mature roosters. In the second experiment, the effects of four dietary treatments containing 5% of each oil source was studied on the performance of Ross 308 broilers, replicated 5 times, using a completely randomized design. Linoleic acid content turned out to be 51.46% in soybean oil (SO), 11.35% in hydrogenated soybean oil (HSO), 32.53% in recycled soybean oil (RSO) and 40.03% in acidulated soybean oil soap-stock (ASO). The AME of the oils obtained by multiplying method for SO, HSO, RSO and ASO appeared to be 8920, 8733, 8602 and 7836 kcal/kg, respectively. When calculated by subtracting method, the AME of the oils turned out to be 9016, 8794, 8765 and 7906 kcal/kg, respectively, which indicates higher values obtained from the latter method than former one. Moreover, HSO improved feed intake compared with SO (P<0.05). Also, ASO reduced daily weight gain and increased FCR in grower period compared with SO. It is concluded that recycled soybean oil appeared to have no adverse effect on broiler performance.}, keywords = {apparent metabolizable energy,broiler,digestibility,performance,soybean oil}, title_fa = {اندازه گیری انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری منابع مختلف روغن سویا و بررسی تأثیر مصرف آن‌ها بر عملکرد جوجه‌های گوشتی}, abstract_fa = {به منظور اندازه­گیری خصوصیات فیزیکی - شیمیایی منابع روغن سویا و بررسی تاثیر مصرف آن­ها بر عملکرد رشد جوجه­های گوشتی دو آزمایش انجام شد. در آزمایش اول، الگوی اسیدهای چرب روغن مایع سویا، روغن هیدروژنه سویا، روغن بازیافتی سویا و مایع صابون اسیدی سویا اندازه­گیری شد و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری (AME) آن­ها با استفاده از خروس­های بالغ برآورد شد. در آزمایش دوم، اثرات مصرف میزان پنج درصد از روغن­های مورد مطالعه در جیره، بر عملکرد رشد جوجه­های گوشتی راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار بررسی شد. مقدار اسید لینولئیک در روغن­های مایع، هیدروژنه، بازیافتی و مایع صابون اسیدی سویا به ترتیب 46/51، 35/11، 53/32 و  درصد بود.AME  برآورد  شده برای روغن­های مایع سویا، هیدروژنه سویا، بازیافتی سویا و مایع صابون اسیدی سویا به روش حاصل ضرب به ترتیب 8920، 8733،8602 و 7836 کیلوکالری بر کیلوگرم و به روش تفاضل به ترتیب 9016، 8794، 8765 و 7906 کیلوکالری بر کیلوگرم برآورد شد که بیانگر بالاتر بودن مقادیر انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری محاسبه شده به روش تفاضل نسبت به روش حاصلضرب می­باشد. همچنین استفاده از روغن هیدروژنه سویا در جیره، مصرف خوراک را در مقایسه با روغن مایع سویا افزایش داد (05/0P<). در دوره رشد، میزان افزایش وزن با تغذیه جیره­های حاوی مایع صابون اسیدی سویا در مقایسه با جیره­های حاوی روغن مایع سویا، کاهش و ضریب تبدیل افزایش یافت (05/0P<). نتایج نشان داد که مصرف روغن بازیافتی سویا هیچگونه اثر سویی بر عملکرد جوجه­های گوشتی ندارد.}, keywords_fa = {انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری,جوجه گوشتی,روغن سویا,عملکرد,قابلیت هضم}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_60531.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_60531_2e64bd6453fdf2e041d967f1851bd0ae.pdf} } @article { author = {yazarloo, mohamad and شریفی, سید داود and شریعتمداری, فرید and صالحی, عبدالرضا and ملاکی, مختار}, title = {The Effect of Different Levels of Dietary Metabolizable Energy and Crude Protein on Performance and Nitrogen and Energy Metabolism in Japanese quail (Coturnix coturnix japonica)}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {145-157}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2017.60104}, abstract = {In order to study the impact of different levels of dietary metabolizable energy and crude protein on performance and nitrogen and energy metabolism of Japanese quail during growth period, 360 day-old Japanese quails were used in a 3×3 factorial experiment with three levels of metabolizable energy (2750, 2850 and 2950 Kcal/kg) and three levels of crude protein (24, 26 and 28 percent) in a completely randomized design with four replicates and 10 birds in each replicate. The feed intake and body weight gain were measured weekly and feed conversion ratio was calculated. The nitrogen intake, excretion and retention as gram per bird per day, percent of nitrogen intake and gram nitrogen per kilocalorie per metabolizable energy consumed and dietary apparent metabolizable energy content were measured during 26 to 28 days of age period. The results of this study showed that birds fed diet containing 2850 kcal/kg metabolizable energy and 26 percent crude protein had significantly (P< 0.05) higher daily weight gain and higher nitrogen retention per each unit of metabolizable energy consumed and better feed conversion ratio. According to the results of this experiment, it seems that the best growth rate, the maximum nitrogen retention and the best feed efficiency of growing Japanese quail are achieved by feeding diets containing 2850 kcal/kg metabolizable energy and 26 percent crude protein. Therefore, these values can be recommended as metabolizable energy and crude protein requirements of Japanese quail growing diet.}, keywords = {crude protein,Japanese quail,Metabolizable energy,Nitrogen Retention,performance}, title_fa = {تأثیر سطوح مختلف انرژی قابل سوخت‌وساز و پروتئین خام جیره بر عملکرد و سوخت‌وساز نیتروژن و انرژی در دوره رشد بلدرچین ژاپنی}, abstract_fa = {به‌منظور مطالعه اثر سطوح مختلف انرژی قابل سوخت‌و‌ساز و پروتئین خام جیره بر عملکرد و قابل سوخت‌و‌ساز نیتروژن و انرژی در دوره رشد بلدرچین ژاپنی، از تعداد 360 قطعه بلدرچین ژاپنی یک‌روزه در یک آزمایش فاکتوریل 3×3 با سه سطح انرژی قابل سوخت‌وساز (2750، 2850 و 2950 کیلوکالری در کیلوگرم) و سه سطح پروتئین خام (24، 26 و 28 درصد) در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار و 10 پرنده در هر تکرار استفاده شد. مقدار مصرف خوراک و افزایش وزن به‌طور هفتگی اندازه‌گیری و ضریب تبدیل محاسبه شد. میزان مصرف، دفع و ابقاء نیتروژن به‌صورت گرم به ازای هر پرنده در روز، درصدی از مصرف نیتروژن و گرم/کیلوکالری/انرژی قابل سوخت‌و‌ساز مصرفی و مقدار انرژی قابل سوخت‌و‌ساز ظاهری جیره در دوره سنی 26 تا 28 روزگی اندازه‌گیری شد. نتایج این آزمایش نشان داد پرندگانی که جیره حاوی 2850 کیلوکالری در کیلوگرم انرژی قابل سوخت‌وساز و 26 درصد پروتئین خام دریافت نمودند به‌طور معنی‌داری (05/0>P) افزایش وزن روزانه و میزان ابقاء نیتروژن به ازای هر واحد انرژی قابل سوخت‌و‌ساز مصرفی بالاتر و ضریب تبدیل بهتری داشتند. بر اساس نتایج این آزمایش به نظر می‌رسد که بهترین سرعت رشد، بیشترین میزان ابقاء نیتروژن و بهترین بازده مصرف خوراک در بلدرچینهای ژاپنی در حال رشد با تغذیه جیرههای حاوی 2850 کیلوکالری در کیلوگرم انرژی قابل سوخت‌وساز و 26 درصد پروتئین خام حاصل می‌شود لذا میتوان این سطح از انرژی و پروتئین را به‌عنوان احتیاجات انرژی قابل سوخت‌و‌ساز و پروتئین جیره رشد بلدرچین ژاپنی توصیه نمود.}, keywords_fa = {ابقاء نیتروژن,انرژی قابل سوخت و ساز,بلدرچین ژاپنی,پروتئین خام,عملکرد}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_60104.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_60104_7f3d39d3ec8e5abd46a5baec961dea4e.pdf} } @article { author = {هوشمندی, علی محمد and Bojarpour, mohammad and Yaghoobfar, Akbar and salari, somayeh and رکنی, حسن}, title = {Effect of physical form, barley variety and enzyme addition on nutrient ileal digestibility and apparent metabolizable energy of broiler diets}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {159-174}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.59396}, abstract = {This experiment was conducted to evaluate the effects of physical form, barley variety and enzyme addition on Ileal digestibility, apparent metabolizable energy (AME) and energy efficiency of broiler chickens.The experiment was carried using a factorial experiment with a completely randomized desiegn. Factors were barley varity (Fajr, Reyhaneh, and Yosef), diet form (mash or pellet) and enzyme level (0 and 0/05 g/kg dry matter). Here 927 one day-old Ross 308 broiler chickens were assigned to 12 treatments, 3 replicates and 27 chickens in each replicate. The results of experiment indicated that the digestibility of nutrients, AME, apparent metabolizable energy corrected to zero nitrogen retention (AMEn) and energy efficiencies (NE/AMEn) affected by barley variety (p <0/05). Net Energy (NE) affected by main and interaction effects (P < 005). Diets containing Ryhaneh barley variety in comparison with other varietys, increased Ileal Digestibel Protein (IDP), Ileal Digestibel fat (IDF), NE, AME and AMEn (P <0/05). Although pelleting decreased Ileal Digestibility of nutrients (p>005), NE, AME and AMEn (p <0/05), addition of enzyme to diet increased this indicators (P <0/050). According to these results, the use of pellet diet containing Ryhaneh variety with enzyme improved digestibility and energy efficiency and thus it's recommended to be used in poultry nutrition.}, keywords = {Barley variety,Broiler Chickens,ileal digestibility,Metabolizable energy,Physical form}, title_fa = {اثر شکل فیزیکی خوراک، رقم جو و افزودن آنزیم بر قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی و انرژی قابل متابولیسم جیره جوجه‌های گوشتی}, abstract_fa = {تاثیر شکل فیزیکی خوراک، رقم جو و افزودن آنزیم بر قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی و انرژی قابل متابولیسم جیره جوجه­های گوشتی با استفاده از 972 قطعه جوجه گوشتی سویه راس در یک آزمایش فاکتوریل 2×2×3 با سه رقم جو (فجر، ریحانه و یوسف)، دو شکل فیزیکی خوراک (آردی و پلت) و دو سطح آنزیم (صفر و 05/0گرم در کیلوگرم) در قالب یک طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار و 27 قطعه جوجه در هر تکرار، بررسی شد. جیره ­های حاوی جو رقم ریحانه در مقایسه با سایر ارقام قابلیت هضم ایلئومی پروتئین و چربی، انرژی خالص، انرژی قابل متابولیسم ظاهری و انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده برای ازت بالاتری داشتند (05/0P<). پلت نمودن جیره­ها، انرژی خالص، انرژی قابل متابولیسم ظاهری و انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده برای ازت را کاهش (05/0P<) و افزودن آنزیم به جیره­ها مقدار این شاخص­ها و همچنین قابلیت هضم پروتئین و چربی را افزایش داد (05/0P<). با توجه به این نتایج، استفاده از آنزیم در جیره حاوی جو رقم ریحانه به شکل پلت در تغذیه جوجه­های گوشتی، قابلیت هضم و انرژی­زایی جیره را افزایش می­دهد.}, keywords_fa = {انرژی قابل متابولیسم,جوجه گوشتی,رقم جو,شکل فیزیکی خوراک,قابلیت هضم ایلئومی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_59396.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_59396_7a51dc537d1b4ba010d2ca36ab58a24c.pdf} } @article { author = {Varmaghany, Saifali and Bastami, Farzad and Akbari Gharaei, Mohammad}, title = {The effect of different periods the use of olive leaf in diet on growth performance, hematology and ascites syndrome in broiler chickens}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {175-187}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.58430}, abstract = {The effect of dietary olive leaf in diet at different periods of breeding was studied on growth performance and ascites incidence in broiler chickens. A total of 336 one day-old male broiler chickens (Arian) used in complete randomize design with 6 treatments, 4 replications and 14 birds in each replication. The period of experiment was 42 days. The rations were supplied base on recommendation of Arian broiler management guide in three phase of feeding. In each phase, tow diets were provided with 0 (control) and 1 percent of olive leaves dried in diet. The treatments were diets:1) control, 2) from 1 to 14 days olive leaf, 3) from 1 to 21 days olive leaf, 4) from 1 to 28 days olive leaf, 5) from 1 to 35 days olive leaf, 6) from 1 to 42 days olive leaf. The effects of treatments were not significant on final body weight, daily feed intake and feed conversion ratio. The mortality due to ascites syndrome was reduced in treatments of olive leaf 1 to 14 and olive 1 to 42 (P<0.05). At the end of experiment, the most of packed cell volume and hormone triiodothyronine was related to the control treatment (P<0.05). The mean of packed cell volume and T3 were significantly different between control and olive leaf from 1 to 42 days at the end of experiment (P<0.05). The difference of red blood cell count and thyroxine (T4) was not significant between all treatments. It is concluded that the inclusion of 10 g/Kg of olive leaf dried in broiler chicken diets could decrease ascites incidence without unfavorable effects on broiler chicken performance.}, keywords = {Ascites Syndrome,Broiler Chicken,growth performance,Hematocrit,Olive leaf,thyroid hormone}, title_fa = {اثر دوره زمانی استفاده از برگ زیتون در جیره ‌غذایی بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و ناهنجاری متابولیکی آسیت در جوجه‌های گوشتی}, abstract_fa = {اثر تغذیه برگ زیتون در هفته‌های مختلف دوره پرورش بر عملکرد و ناهنجاری متابولیکی آسیت با استفاده از تعداد 336 قطعه جوجه گوشتی نر سویه آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و 14 پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز بررسی شد. جیره‌های غذایی بر اساس توصیه‌های جوجه‌گوشتی آرین در سه دوره زمانی و با استفاده از سطوح صفر (شاهد) و یک درصد برگ زیتون در هر دوره تهیه شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره شاهد، تغذیه جیره حاوی یک درصد برگ زیتون از یک تا 14 روزگی، جیره حاوی یک درصد برگ زیتون از یک تا 21 روزگی، جیره حاوی یک درصد برگ زیتون از یک تا 28 روزگی، جیره حاوی یک درصد برگ زیتون از یک تا 35 روزگی و جیره حاوی یک درصد برگ زیتون از یک تا 42 روزگی. اثر تیمارهای آزمایشی بر وزن زنده پایان دوره آزمایش، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی معنی‌دار نبود. تلفات ناشی از آسیت در پرندگانی که در دوره یک تا 14 و یک تا 42 روزگی با جیره یک درصد برگ زیتون تغذیه شده بودند کمتر بود (05/0<‌P). بیشترین مقدار درصد هماتوکریت و غلظت هورمون تری‌یدوتیرونین در پایان دوره پرورش مربوط به تیمار شاهد بود (05/0<‌P). تفاوتی در تعداد گلبول‌های قرمز و غلظت هورمون T4 در پایان دوره در پرندگان مربوط به تیمارهای مختلف مشاهده نشد. براساس نتایج حاصل، استفاده از یک درصد برگ زیتون در جیره جوجه‌های گوشتی بدون تأثیر نامطلوب بر عملکرد، تلفات ناشی از آسیت را کاهش می‌دهد.}, keywords_fa = {آسیت,برگ زیتون,جوجه گوشتی,عملکرد رشد,هماتوکریت,هورمون‌های تیروئیدی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_58430.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_58430_542707fc520f5a45a8470ad2fa3859f3.pdf} } @article { author = {پورطاهری, میثم and باقرزاده کاسمانی, فرزاد and مهری, مهران and محمدی عمارت, حسن}, title = {Effect of ginger and probiotics on performance, humoral immune response and intestinal microbial population of Japanese quail}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {189-200}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.59964}, abstract = {Effect of different levels of ginger (Zingiber officinale) and Protexin® probiotics on performance, humoral immune response and Ileal microbial population were evaluated using 360 birds in a completely randomized design as 2 × 3 factorial arrangement with 3 levels of ginger powder (0, 2.5 and 5 g per kg), and 2 levels of probiotics (0 and 150 mg per kg) in 6 treatments and 5 replicates of 12 birds for 28 days. Birds consumed greater amount of diet containing 2.5 g/kg ginger (P<0.05). Birds fed diet containing 150 mg/kg of probiotics had higher feed intake and weight gain, and lower feed conversion ratio (P<0.05). Feed intake was higher in birds fed diet containing 2.5 g/kg ginger and 150 mg/kg probiotics compared with those birds received diet without ginger and probiotics (P<0.05). Consumption of probiotics, ginger and combination of probiotics and ginger increased antibody titer against secondary challenge with sheep red blood cells compared with those birds received diet without ginger and probiotics (P<0.05). Antibody titers against Newcastle virus were not affected by supplementation of ginger and probiotics. Supplementation of diet with probiotics alone and in combination with ginger increased Ileal lactic acid bacteria and total bacterial population compared with diet without ginger and probiotics (P<0.05). Based on the result of current study, supplementation of Japanese quail’s diet with 2.5 g/kg ginger and 150 mg/kg probiotics could improve feed intake, immune response and ileal microbial ecosystem.}, keywords = {Ginger,Immunity,Lactic Acid Bacteria,performance,Probiotics}, title_fa = {اثر زنجبیل و پروبیوتیک بر عملکرد، پاسخ ایمنی همورال و جمعیت میکروبی روده بلدرچین ژاپنی}, abstract_fa = {اثر سطوح زنجبیل (Zingiber officinale) و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد، پاسخ ایمنی همورال و جمعیت میکروبی رودة بلدرچین ژاپنی با استفاده از 360 پرنده در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 3 × 2 با سه سطح پودر زنجبیل (صفر، 5/2 و پنج گرم در کیلوگرم) و دو سطح پروبیوتیک (صفر و 150 میلی‌گرم در کیلوگرم) در شش تیمار، پنج تکرار و 12 پرنده در هر تکرار به مدت 28 روز بررسی شد. پرندگان از جیرۀ حاوی 5/2 گرم در کیلوگرم زنجبیل به مقدار بیشتری مصرف نمودند )05/0>(P. پرندگان تغذیه شده با جیرۀ حاوی 150 میلی‌گرم در کیلوگرم پروبیوتیک، مصرف خوراک و افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل کمتری داشتند )05/0>(P. پرندگان دریافت کننده جیرۀ حاوی 5/2 گرم در کیلوگرم زنجبیل با 150 میلی‌گرم در کیلوگرم پروبیوتیک مصرف خوراک بیشتری نسبت به پرندگان دریافت کننده سطح صفر زنجبیل با سطح صفر پروبیوتیک داشتند (05/0P(P. افزودن زنجبیل و پروبیوتیک به جیره اثری بر عیار پادتن تولیدشده در چالش با ویروس نیوکاسل نداشت. مصرف پروبیوتیک و مصرف توأم زنجبیل با پروبیوتیک جمعیت باکتری‌های اسید لاکتیک و کل جمعیت باکتریایی ایلئوم را نسبت به پرندگانی که سطح صفر زنجبیل با سطح صفر پروبیوتیک را دریافت کردند افزایش داد (05/0>P). بر اساس نتایج پژوهش حاضر، مکمل کردن جیرۀ بلدرچین ژاپنی با 5/2 ‌گرم در کیلوگرم زنجبیل و 150 میلی‌گرم در کیلوگرم پروبیوتیک موجب بهبود عملکرد، پاسخ ایمنی و اکوسیستم میکروبی ایلئوم می‌شود.}, keywords_fa = {ایمنی,باکتری‌های اسیدلاکتیک,پروبیوتیک,زنجبیل,عملکرد}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_59964.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_59964_753f6a77a172e3887c72d0559fbf89e6.pdf} } @article { author = {masouri, babak and sallary, somayeh and khosravinia, heshmatollah and tabatabaei vakili, saleh and mohammadabadi, tahereh}, title = {Effect of dietary fat source and Satureja Khuzistanica essential oils on performance, blood lipid constituents, cholesterol content and lipid stability of meat in broiler chicken under heat stress}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {201-212}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.59524}, abstract = {This study was carried out to examine the effect of supplementation of canola and fish oils (5% fish oil, 3% fish oil + 2% canola oil, 2% fish oil + 3% canola oil and 5% canola oil) and Satureja khuzistanica essential oils (SkEO) (0 and 400 mg/kg), into a basal diet on productive performance, meat cholesterol, lipid stability and certain blood lipid components in broiler chickens raised under normal and heat stress conditions during day 22 to 42 of age. The experiment was conducted in a 4×2×2 factorial expriment using 640 one-day-old Ross 308 chicks in a completely randomised blocks design with 5 replicates of 8 birds in each replication. Oil source significantly decreased FCR, serum LDL and cholesterol content in thigh and breast muscles at day 42 of age. Inclusion of 400 mg/kg SkEO in diet significantly increased daily weight gain and decreased cholesterol content and TBARS concentration in thigh and breast muscles in heat stressed chicks. Heat stress condition significantly decreased FCR and increased TBARS as well as cholesterol content in breast muscle and serum cholesterol concentration during day 22 to 42 of age. It was concluded that supplementation of 400 mg/kg SkEO and canola oil into diet could have a positive effect on productive performance and reduce the meat and serum cholesterol concentration in broiler chicken.}, keywords = {Broiler Chicken,canola oil,fish oil,meat cholesterol,Satureja khuzistanica,serum lipid composition}, title_fa = {اثر منبع چربی جیره و اسانس مرزه خوزستانی بر عملکرد، اجزای لیپیدی خون و پایداری اکسیداتیو گوشت در جوجه گوشتی تحت تنش گرمایی}, abstract_fa = {تاثیر اسانس مرزه خوزستانی (صفر و 400 میلی گرم بر کیلوگرم جیره) و منبع چربی (پنج درصد روغن ماهی، سه درصد روغن ماهی + دو درصد روغن کلزا، دو درصد روغن ماهی +سه درصد روغن کلزا و پنج درصد روغن کلزا) بر عملکرد تولیدی، کلسترول گوشت، پایداری لیپید و اجزای لیپیدی خون جوجه­های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی در یک آزمایش فاکتوریل 2×2×4 با پنج تکرار انجام شد. استفاده از پنج درصد روغن کلزا باعث کاهش ضریب تبدیل خوراک، غلظت لیپوپروتئین­های با دانسیته کم در سرم و میزان کلسترول عضلات ران و سینه در جوجه­های گوشتی در سن 42 روزگی شد (05/0>P). استفاده از 400 میلی­گرم در کیلوگرم اسانس مرزه باعث بهبود افزایش وزن روزانه، کاهش سطح کلسترول سرم و عضلات ران و سینه و کاهش سطح مالون­دی­آلدئید در عضلات ران و سینه شد (05/0>P). اعمال تنش گرمایی در بازه زمانی 22 تا 42 روزگی باعث کاهش معنی­دار ضریب تبدیل خوراک، افزایش کلسترول سرم خون و کلسترول عضله سینه و افزایش سطح مالون­دی­آلدئید عضلات ران وسینه شد (05/0>P). بر اساس نتایج حاصل، استفاده از روغن کلزا یا400 میلی­گرم در کیلوگرم اسانس مرزه خوزستانی تأثیر مثبت بر خصوصیات عملکرد و کاهش محتوای کلسترول عضلات و سرم خون در جوجه گوشتی دارد.}, keywords_fa = {جوجه گوشتی,روغن کلزا,روغن ماهی,کلسترول گوشت,لیپید خون,مرزه خوزستانی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_59524.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_59524_438c619962dfa85600807871345f7b05.pdf} } @article { author = {دیدارخواه, مسعود and دانش مسگران, محسن and ضمیری, محمد جواد and وکیلی, علی رضا}, title = {Comparing the effect of glycogenic and lipogenic diets on reproductive performance of Baluchi ewes contributed to an estrus synchronization method}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {213-222}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.59510}, abstract = {The aim of this study was to compare the effect of glycogenic and/or lipogenic diets fed in Baluchi ewes treated with an estrus synchronization method to reduce delivery distance and improving reproductive parameters. Ninety heads of Baluchi ewes selected and randomly placed into three parallel groups. Each ewe of group was fed in with three different diets based on the fat and starch sources. In order to do the estrus synchronization, all ewes were put CIDR in 30 day of the trial. After 14 days, they were removed, then four hundred IU eCG hormone were injected. As soon as estrus signals was observed, ewes were inseminated.  Ultrasonography was done to observe the number of dominant follicle, CL and pregnancy diagnosis. After parturition, reproductive parameters like lambing and twining rate were analyzed. The most of examined ewes showed clearly estrus signals. The consequence of ovary sonography did not indicate significant effect in average of dominant follicles numbers among the experimental diets. The number of dominant follicles was increased significantly from time of estrus to artificial insemination. Ovulation, pregnancy and twining rate were considerably (P< 0.05) higher in glycogenic and glycogenic+lipogenic rations compared with lipogenic ration. Generally, the feeding of starch source alone and or along with low proportion of fat sources might improve the effect of estrus synchronization on reproductive performance of Baluchi ewes.}, keywords = {CIDR,Ewe,Glycogenic,Lipogenic,reproduction}, title_fa = {مقایسه اثر جیره های گلوکوژنیک و لیپوژنیک همراه با روش همزمان سازی فحلی بر عملکرد تولیدمثلی میش های بلوچی}, abstract_fa = {در این تحقیق، اثر جیره­های گلوژنیک و لیپوژنیک همزمان با یک برنامه همزمانی فحلی در جهت کاهش فاصله زایش و بهبود عملکرد شاخص­های تولید­مثلی با استفاده از 90 رأس میش نژاد بلوچی (در سه گروه ) مطالعه شد. میش­های هر گروه به ترتیب از سه جیره با نسبت­های متفاوت از منابع نشاسته و چربی تغذیه شدند. جهت همزمانی فحلی، میش­ها روز 30 آزمایش سیدرگذاری شدند. 14 روز بعد از سیدرگذاری، همزمان با برداشتن سیدر، 400 واحد هورمون eCG  به همه میش­ها تزریق شد. به محض مشاهده علائم فحلی، میش­ها تلقیح شدند. آزمایش اولتراسونوگرافی جهت بررسی تعداد فولیکول گراف، جسم زرد و تشخیص آبستنی انجام شد. بعد از زایش نیز شاخص­های تولیدمثلی نظیر نرخ بره­زایی و دوقلوزایی بررسی شدند. بیشتر میش­های مورد آزمایش به وضوح علائم فحلی را نشان دادند. اثر جیره­های آزمایشی بر تعداد فولیکول­های گراف معنی­دار نبود. تعداد فولیکول­های گراف از زمان سیدربرداری تا فحلی به شکل معنی­داری افزایش یافت. نرخ تخمک­ریزی، بره­زایی و دوقلوزایی در میش‌هایی که جیره­های گلوکوژنیک و گلوکو+لیپوژنیک دریافت کردند بیشتر از میش­های تغذیه شده با جیره لیپوژنیک بود (05/0P<) .براساس نتایج این مطالعه، تغذیه منابع نشاسته­ای تنها و یا همراه با نسبتی کمی از منابع چربی، اثرگذاری روش­های همزمانی بر شاخص­های تولیدمثلی در گله­های میش بلوچی را بهبود می بخشد.}, keywords_fa = {تولیدمثل,سیدر,گلوکوژنیک,لیپوژنیک,میش}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_59510.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_59510_fbb40b2759369bd1b064a39ec2715b65.pdf} } @article { author = {پارسائی, کیوان and محمدزاده, سعید and طوافی, مچید}, title = {Effect of Satureja Khuzistanica powder in diet on testis histomorphometric in native rooster}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {223-232}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.59313}, abstract = {In order to investigate the effect of different levels of Saturieja khuzistanica powder on the  histomorphometric of testis, 36 native roosters (40 week age and BW 2039±293gr) was used. Three levels of Saturieja khuzistanica powder (0, 20 and 40g/kg) over 8 weeks was added to base diet. After eighth weeks, roosters were slaughtered and testes were removed from abdominal cavity. Tissue sections of testis after stained by Hematoxylin-Eosin were used to measure  number of primary spermatocyte, secondary spermatocyte, spermatid, Sertoli cells, number of tubules and testicular vessels using optical microscope. In treatment with 40gr Saturieja khuzistanica powder per kg diet, number and density of vessels in testicular section were decreased compared to the control group (P< 0.05). According to these results, adding 40 gr/kg Saturieja khuzistanica powder to diet will maintain Sertoli cells and also increase primary spermatocyte, secondary spermatocyte and spermatid in comparison with the control group.}, keywords = {Native Rooster,Satureja khuzistanica,Sertoli Cell,Sperm,testis}, title_fa = {تأثیر استفاده از پودر مرزه خوزستانی جیره بر صفات هیستومرفومتریک بافت بیضه خروس های بومی}, abstract_fa = {تأثیر افزودن پودر مرزه خوزستانی به جیره، بر صفات هیستومرفومتریک بافت بیضه با استفاده از تعداد 36 قطعه خروس بومی(سن 40 هفتگی و وزن 293±2039 گرم) بررسی شد. پودر مرزه خوزستانی در سطوح صفر،20 و40 گرم در کیلوگرم جیره غذائی به مدت هشت هفته به جیره اضافه شد. در پایان هفته هشتم، خروس‌ها ذبح و بیضه‌ها از محوطه شکمی خارج شدند. مقاطع بافتی بیضه تهیه و پس از رنگ‌آمیزی با هماتوکسیلین-ائوزین تعداد اسپرماتوسیت اولیه، اسپرماتوسیت ثانویه و اسپرماتید ، سلول­های سرتولی، تعداد لوله­ها و عروق بیضه توسط میکروسکوپ نوری اندازه گیری شد. تعداد و تراکم عروق در واحد سطح در مقطع بافت بیضه، در تیمار حاوی 40 گرم پودر مرزه در کیلوگرم جیره کمتر از گروه شاهد بود(05/0 P<). بر اساس نتایج حاصل، استفاده از 40 گرم پودر مرزه در کیلوگرم جیره، با حفظ تعداد سلول­های سرتولی، تعداد اسپرماتوسیت اولیه، اسپرماتوسیت ثانویه و اسپرماتید را افزایش می دهد.}, keywords_fa = {اسپرم,بیضه,خروس بومی,سلول سرتولی,مرزه خوزستانی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_59313.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_59313_c520917b1cda604fb78d09b024cf1167.pdf} } @article { author = {مظاهری, شهین and کیانی, علی and Kheradmand, Arash and علیرضایی, مسعود}, title = {Comparison of the antioxidant effect of olive leaf extract with vitamins C and E on bovine sperm quality}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {233-244}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2016.59220}, abstract = {In this study antioxidant effects of olive leaf extract (OLE) in comparison to vitamin C and E on chilled-stored (at 5 °C) bovine sperm was evaluated. The sperm samples collected from epididymis of ten Holstein bovine testis with 3-5 years old, and were diluted with egg yolk and sodium citrate containing 0.5, 1.0 and 2.0 mg/ml of OLE as well as 2 mg/ml vitamin E and C. Addition of OLE significantly reduced sperm motility (P<0.05). Vitamin E significantly improved sperm membrane integrity compared to the other groups (P<0.05). TBARS in 2 mg/ml of OLE treatment was significantly less than that in other treatments (P<0.05). The results showed that addition of OLE to bovine sperms stored at 5 ͦ C for 48 h negatively affected sperm motility despite of a decrease in lipid peroxidation, and therefore, it is not suitable extender to be used for bovine spermatozoa.}, keywords = {Bovine,Lipid Peroxidation,Oleuropein,Sperm,Thiobarbituric acid reactive substances}, title_fa = {مقایسه تأثیر آنتی اکسیدانی عصاره برگ زیتون با ویتامین های C و E بر شاخص های کیفی اسپرم گاو}, abstract_fa = {در این تحقیق اثر آنتی اکسیدانی عصاره برگ زیتون در مقایسه با ویتامین­های C و E در اسپرم سرد شده گاو در طی مدت   48ساعت نگهداری در شرایط دمایی پنج درجهسانتیگراد مقایسه شد. اسپرم از قسمت دم اپیدیدیم بیضه 10رأس گاو نر نژاد هولشتاین دورگ با میانگین سنی سه تا پنج سال جمع­آوری و با افزودن رقیق­کننده تخم­مرغ وسیترات سدیم حاوی عصاره برگ زیتون (در سه غلظت نیم، یک و دو میلی­گرم در میلی­لیتر) و ویتامین­های E  و C (هرکدام با غلظت دو میلی­گرم در میلی­لیتر) رقیق شدند. افزودنعصاره برگ زیتون به رقیق­کننده، تحرک اسپرم را کاهش داد (05/0P<). سلامت غشا اسپرم گاو استفاده از ویتامین E بالاتر از سایر تیمارها بود (05/0P<). میزان پراکسیداسیون چربی­ها در تیمار حاوی دو میلی گرم در میلی لیتر عصاره برگ زیتون کمتر از سایر تیمارها بود (05/0P<). نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن عصاره برگ زیتون به رقیق­کننده اسپرم در طی مدت 48 ساعت نگهداری در شرایط دمایی پنج درجه سانتیگراد علیرغم کاهش میزان اکسیداسیون لیپیدی موجب کاهش تحرک اسپرم گاو می­شود وبنابراین ترکیب مناسبی برای استفاده در رقیق­کننده­های اسپرم گاو نمی­باشد.  }, keywords_fa = {اسید تیوباربیتوریک,اولئوروپئین,اسپرم,پراکسیداسیون,گاو}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_59220.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_59220_8778d67d2f078c0424c4475ea9e9c4f3.pdf} } @article { author = {hosseini, sadegh and mamuei, morteza and tabatabaei vakili, saleh and sari, mohsen}, title = {The effect of Nano selenium on glutathione peroxidase activity and some sperm quality and quantity characteristics of Khuzestan Arabian rams}, journal = {Animal Production}, volume = {19}, number = {1}, pages = {245-253}, year = {2017}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2017.60435}, abstract = {The objective of this experiment was to study the effects of dietary nano-selenium supplementation on the glutathione peroxidase activity and sperm quality and quantity parameters of Arabian rams. In this experiment, twelve Arabian rams with an average weight of 73±3 kg and age of two to four years were used. Animals were divided into three groups: the control group (without -nano Selenium) and two experimental groups that received 0.4 and 0.8 mg nano-selenium per kg dry matter, respectively. The results showed that significant increase in semen selenium concentration and semen glutathione peroxidase activity in group 0.8 mg nano-selenium compared with the control group (P<0.05), but there was no significant difference between 0.4 mg nano-selenium per kg supplementation and control group. The volume of ejaculate, sperm motility and viability increased in treatments compared with the control. Spermatozoa concentration was increased in group 0.4 mg nano-selenium per kg, but it was decreased in Group 0.8 mg nano-selenium per kg. The percentage of sperm abnormality significantly increased in control compared with experimental groups. According to the results of this research, supplementation of 0.4 mg Nano-selenium per kg dry matter in the diet, increased the glutathione peroxidase activity in semen and improve the quality and quantity characteristics of sperm.}, keywords = {Antioxidants,Arabian rams,Glutathione peroxidase,Nano-selenium,Seminal plasma,sperm parameters}, title_fa = {تأثیر نانوسلنیوم بر فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و برخی فراسنجه های کمی و کیفی اسپرم قوچ عربی خوزستان}, abstract_fa = {هدف از انجام این آزمایش بررسی تاثیر نانوسلنیوم بر فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و ارتباط آن با فراسنجه­های کمی و کیفی اسپرم قوچ عربی بود. در این آزمایش 12 رأس قوچ نژاد عربی با میانگین وزنی 3±73 کیلوگرم و سن دو تا چهار سال مورد استفاده قرار گرفت. حیوانات به سه گروه تقسیم شدند: گروه شاهد (بدون نانوسلنیوم) و دو گروه آزمایشی که به ترتیب 4/0 و 8/0 میلی­گرم در کیلوگرم نانوسلنیوم در ماده خشک مصرفی دریافت کردند. نتایج نشان داد که غلظت سلنیوم و فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز منی در تیمار 8/0 میلی­گرم در کیلوگرم نانو سلنیوم نسبت به شاهد به صورت معنی‌داری افزایش یافت (05/0P<)، اما افزایش غلظت سلنیوم منی در تیمار 4/0 میلی­گرم در کیلوگرم نانوسلنیوم نسبت به شاهد معنی‌دار نبود. حجم انزال، تحرک و زنده مانی در حیواناتی که سطوح 4/0 و 8/0 میلی­گرم در کیلوگرم نانوسلنیوم دریافت کردند نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (05/0P<). غلظت اسپرماتوزوئید­ها در تیمار 4/0 میلی­گرم بر کیلوگرم نانوسلنیوم نسبت به شاهد افزایش پیدا کرد، اما در تیمار 8/0 میلی­گرم بر کیلوگرم نانوسلنیوم کاهش یافت (05/0P<). درصد ناهنجاری­های اسپرم در قوچ هایی که مکمل نانوسلنیوم در جیره خود دریافت کردند کاهش یافت (05/0P<). بر اساس نتایج این تحقیق،  مکمل کردن جیره به میزان 4/0 میلی­گرم در کیلوگرم با نانوسلنیوم فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز را در منی افزایش و فراسنجه­های کمی و کیفی اسپرم را بهبود می­بخشد.}, keywords_fa = {آنتی‌اکسیدان,پلاسمای منی,فراسنجه های اسپرمی,قوچ عربی,گلوتاتیون پراکسیداز,نانوسلنیوم}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_60435.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_60435_3ee11dcecebb8d9a03c72f9562c89b9f.pdf} }