@article { author = {Jelokhani-niaraki, Saber and Ghorbani, Sholeh and Esmaeilkhanian, Saeid}, title = {Estimation of inbreeding depression for economic traits in Isfahan improved native chicken population}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {313-324}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.314496.623576}, abstract = {Monitoring the inbreeding rate of native chickens in breeding stations is of significant importance because of planned matings and lack of gene flow in the population. This study was undertaken to estimate the inbreeding coefficient, investigate the trend of inbreeding changes and evaluate the effects of inbreeding depression on the economic traits in Isfahan improved native chicken population. The studied traits were body weight, age at sexual maturity, weight at sexual maturity, egg number, mean egg weight and egg weight at first day. In the present study, data of 97272 birds recorded during 21 generations were included. In order to estimate the inbreeding coefficient of each bird and the effect of inbreeding on the traits, CFC and WOMBAT software were used, respectively. Pedigree analysis indicated that 79.48 percent of population were inbred. The estimated average individual and maternal inbreeding coefficients were 4.3 and 3.5 percent, respectively. According to results, for every one percent increase in inbreeding, rate of inbreeding depression for the traits including the body weight in 1 day, 8 weeks and 12 weeks, age at sexual maturity, weight at sexual maturity, egg number, average weight of eggs and egg weight at first day was -0.008, -2.52, -3.51, 0.23, -3/97, -0.13, 0/02 and 0.06, respectively. Based on the results of the present study, although in closed populations under genetic selection, the absence of inbred bird is almost impossible, but, the reduction of inbreeding can be achieved by controlling the matings, which prevents the adverse effects of inbreeding in the population.}, keywords = {Economic traits,inbreeding,native chicken,Pedigree,trend}, title_fa = {برآورد پس‌روی ناشی از هم‌خونی صفات اقتصادی جمعیت مرغ بومی اصلاح‌شده اصفهان}, abstract_fa = {پایش میزان هم‌خونی مرغ­های بومی در ایستگاه­های اصلاح نژادی، به‌دلیل انجام انتخاب ژنتیکی و عدم وجود جریان ژنی در جمعیت بسیار حایز اهمیت می‌باشد. هدف از انجام این پژوهش برآورد ضریب هم‌خونی، بررسی روند تغییرات هم­خونی و ارزیابی اثرات پس‌روی ناشی از آن بر صفات اقتصادی در جمعیت مرغ بومی اصلاح‌شده اصفهان بود. صفات مطالعه‌شده شامل وزن بدن، سن بلوغ جنسی، وزن بلوغ جنسی، تعداد تخم­مرغ، میانگین وزن تخم­مرغ و وزن اولین تخم­مرغ بودند. در این پژوهش، داده­های جمع­آوری‌شده 97272 پرنده رکوردبرداری‌شده در طی 21 نسل مورد استفاده قرار گرفتند. در مطالعه حاضر، جهت برآورد ضریب هم‌خونی هر پرنده و اثر هم‌خونی بر صفات به‌ترتیب از نرم­افزارهای CFC و WOMBAT استفاده شد. تجزیه و تحلیل شجره نشان داد که 79/48 درصد جمعیت هم­خون بودند. میانگین ضرایب هم‌خونی فردی و مادری برآوردشده به‌ترتیب برابر با 4/3 و 3/5 درصد بودند. نتایج نشان داد، به‌ازای هر یک درصد افزایش هم­خونی، میزان پس‌روی ناشی از آن برای صفات وزن بدن در یک روزگی، هشت هفتگی، 12 هفتگی، سن بلوغ جنسی، وزن بلوغ جنسی، تعداد تخم­مرغ، میانگین وزن تخم­مرغ و وزن اولین تخم­مرغ به‌ترتیب برابر با 0/800-، 2/52-، 3/51-، 0/23، 3/97-، 0/13-، 0/02 و 0/06 بود. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، با وجود این‌که در جمعیت­های بسته تحت انتخاب ژنتیکی، نبود پرنده غیرهم­خون تقریباً غیرممکن است، اما می­توان با کنترل آمیزش­ها در جهت کاهش هم­خونی، از پیدایش اثرات نامطلوب آن در جمعیت جلوگیری کرد.}, keywords_fa = {روند,شجره,صفات اقتصادی,مرغ بومی,هم‌خونی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_82977.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_82977_a1f2cd11a15bad7d984341a80f63caa1.pdf} } @article { author = {Saghi, Davoud Ali and Mobaraki, Ali and Robati Baluch, Mohammad and Saghi, Razieh}, title = {Evaluation of growth performance and carcass characteristics in purebred Kurdi and Kurdi × Romanov lambs}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {325-335}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.322772.623611}, abstract = {The aim of this study was to evaluate the effect of crossbreeding on growth performance and carcass composition of purebred and crossbred Kurdi lambs. Thus, two genetic groups including purebred Kurdi lambs (KK) and crossbred Kurdi*Romanov lambs (KR) were used. For analysis of carcass traits, six lambs from each group were selected and slaughtered. The number of weaned lambs for KK and KR were 95 and 45, respectively. Our results indicated thatKK purebred lambs had the highest (4.5 kg) and KR crossbred lambs had the lowest (4.1 kg) birth weight (P < 0.05). Crossbred Kurdi*Romanov lambs had higher average daily gain than KK purebred lambs (P < 0.05). The means of final weights of purebred lambs were significantly higher than crossbred lambs (54.8 vs. 41.5 kg, respectively). The genetic groups had no significant effect on cold and hot carcass weights. The effect of crossbreeding on fat thickness, fat-tail and leg was significant (P < 0.05). Crossbred lambs performed better than purebred lambs in the pre-weaning period, but purebred Kurdi lambs performed better than crossbred lambs in the fattening period. In general, it can be reported that the crossbreeding of Kurdi sheep with Romanov sheep did not show the desireble results.}, keywords = {Carcass Composition,Crossbreeding,growth performance,Kurdi sheep,Romanonv sheep}, title_fa = {ارزیابی عملکرد صفات رشد و خصوصیات لاشه در بره‌های خالص کردی و آمیخته‌های کردی × رومانف}, abstract_fa = {هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثرات آمیخته‌گری بر عملکرد رشد و ترکیب لاشه بره‌های گوسفند نژاد کردی و آمیخته کردی× رومانف بود. بدین منظور از دو گروه ژنتیکی بره نژاد کردی خالص (KK) و بره آمیخته‌های کردی× رومانف (KR) استفاده شد. از شش بره از هر گروه برای تجزیه لاشه استفاده شد. تعداد بره‌های از شیر گرفته‌شده در گروه‌های ژنتیکی KK و KR به‌ترتیب 95 و 45 رأس به‌ازای 100 راس میش در معرض آمیزش بود. بره‌های کردی خالص دارای بیش‌ترین و بره‌های آمیخته دارای کم‌ترین وزن تولد بودند (به‌ترتیب 4/5 در مقابل 4/1 کیلوگرم). براساس نتایج حاصل، افزایش وزن روزانه بره‌های آمیخته نسبت به بره‌های کردی در دوره قبل از شیرگیری بیش‌تر بود (0/05>P)، اما میانگین وزن پایانی بره‌های کردی نسبت به بره­های آمیخته (به‌ترتیب 54/8 در مقابل 41/5 کیلوگرم) بیش‌تر بود (0/05>P). گروه‌های ژنتیکی تأثیر معنی‌داری بر وزن لاشه‌های گرم و سرد بره‌های پرواری نداشتند، اما تأثیر آمیخته‌گری بر ضخامت چربی، وزن دنبه و ران معنی‌دار بود (0/05>P). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد آمیخته­ ها در دوره قبل از شیرگیری عملکردی بهتری نسبت بره‌های خالص دارند، اما در دوره پروار عملکرد بره‌های کردی خالص نسبت به آمیخته‌ها بهتر می­باشد.}, keywords_fa = {آمیخته‌گری,ترکیبات لاشه,رشد,قوچ رومانف,گوسفند کردی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_82954.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_82954_26035c09898304886d416a89108497c6.pdf} } @article { author = {Nargeskhani, Ali and Moharrery, Ali and Mehraban, Hossein and Zamiri, Mohammad Javad}, title = {The effect of fiber source on dry matter and energy intake, nutrient digestibility, and performance in transition dairy cows}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {337-349}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.319340.623596}, abstract = {This study was conducted to compare the effect of a cellulosic (wheat straw; WS) and non-cellulosic (beet pulp; BP) forage source on high producing dairy cows during the transition period (three weeks before to six weeks after calving). Multiparous Holstein cows (n=36) with mean body weight of 697±59.6 kg and body condition score of 3.3±0.22 were used in the experiment. Before calving, the cows received diets containing 7.17% WS (n=18) or BP (n=18). After calving, the cows in each group were divided into two subgroups (n=9), and received the diets containing 5% BP or WS. Prepartum dry matter intake (DMI) was similar between dietary treatments but prepartum digestibility of DM (P=0.05) and neutral detergent fiber (P= 0.06) was lower in cows feeding on the WS diet. The yield of energy-corrected milk, 4% fat-corrected milk and milk fat percentage tended to be higher in the cows fed with the BP diet during the prepartum period (P = 0.09). In conclusion, the results showed that feeding non-cellulosic forages during the transition period may improve the performance in dairy cows.}, keywords = {digestibility,Milk production,Sugar beet pulp,Transition period,wheat straw}, title_fa = {اثر منبع الیافی جیره بر مصرف خوراک و انرژی، گوارش‏پذیری مواد مغذی و عملکرد گاوهای شیری در دوره انتقال}, abstract_fa = {هدف این پژوهش، بررسی اثر جایگزینی الیاف سلولزی (کاه گندم) با الیاف غیر سلولزی (تفاله چغندرقند) در جیره گاوهای شیری دوره انتقال (از روز 21 پیش از زایش و تا روز 42 پس از زایش) بود. بدین منظور، 21 روز پیش از زایش، از 36 راس گاو هلشتاین چند شکم زایش با میانگین وزن 59/6±697 کیلوگرم و نمره بدنی 0/22±3/3 استفاده شد. پیش از زایش، گاوها به دو گروه تقسیم شدند و جیره‌های دارای 7/17 درصد کاه گندم و یا 7/17 درصد تفاله چغندرقند، دریافت کردند. پس از زایش نیز هر گروه به دو زیرگروه تقسیم شد و جیره‌ای بر پایه 5 درصد کاه گندم یا تفاله چغندرقند دریافت کردند. نتایج نشان دادند که تفاوت در منبع الیافی جیره، تأثیری بر مصرف خوراک در دوره پیش از زایش نداشت، ولی گوارش‏پذیری ماده خشک و ماده آلی و دیوارۀ سلولی در گاوهایی که جیره دارای تفاله چغندرقند مصرف کرده بودند، بیش‌تر بود. گوارش‏پذیری ماده خشک (p=0/06) و دیواره سلولی (p=0/06) در گاوهایی کم‌تر بود که در دوره‌های پیش از زایش و نیز پس از زایش، کاه گندم مصرف کرده بودند. شیر تصحیح‌شده بر پایۀ چربی و انرژی و هم‌چنین درصد چربی شیر در گاوهایی که پیش از زایش تفاله چغندرقند دریافت کردند، تمایل به افزایش داشت (p=0/09). نتایج این پژوهش نشان داد که تغذیه منابع الیافی غیرسلولزی، می‏تواند عملکرد گاوهای دوره انتقال را بهبود بخشد.}, keywords_fa = {تفاله چغندرقند,تولید شیر,دوره انتقال,کاه گندم,گوارش‏پذیری}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_82956.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_82956_8dec1d3899f19afbc627a30bb03ac2fd.pdf} } @article { author = {esmaili, neemat and Dayani, Omid and Tahmasbi, Reza and sharifi hoseini, mohammad mahdi and hajalizadeh, zohreh}, title = {Effect of using different levels of pistachio seed coat on feed intake, nitrogen retention, microbial protein synthesis and ruminal parameters in Kermani sheep}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {351-362}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.317000.623587}, abstract = {In order to investigate the effect of using different levels of pistachio seed coat (PSC) on feed intake, ruminal parameters, microbial protein synthesis and nitrogen retention in Kermani sheep, four male sheep with a mean weight of 54 ± 2 kg were used. This experiment was conducted in 4×4 Latin square design in 4 periods of 21 days. After determining the chemical composition of PSC, it was used in the preparation of experimental diets and replaced with wheat bran. The experimental diets were: 1) control diet (without PSC), 2) diet containing 5 % PSC, 3) diet containing 10 % PSC and 4) diet containing 15 % PSC. The results showed that feed and nitrogen intake, excreted nitrogen and nitrogen retention were not affected by feeding the experimental diets. Adding PSC to the diet reduced ruminal ammonia nitrogen (P < 0.05), however, it did not affect the pH of ruminal fluid at 0, 2, 4, 6 and 8 hours after feeding. The total protozoa population of the rumen was not affected by experimental diets, while the population of cellulolytic species increased linearly (P < 0.05). There was no significant difference between the treatments in terms of total purine derivatives, allantoin, creatinine, uric acid, hypoxanthine, xanthine and, microbial protein synthesis. According to the results, PSC can be used up to 15% of dry matter in sheep diet and replaced with wheat bran or other diet ingredients.}, keywords = {microbial protein synthesis,Nitrogen Retention,Pistachio seed coat,Protozoa,Ruminal parameters}, title_fa = {تأثیر استفاده از سطوح مختلف پوشش مغز پسته بر خوراک مصرفی، ابقای نیتروژن، سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه های شکمبه در گوسفند کرمانی}, abstract_fa = {به­منظور بررسی تأثیر استفاده از سطوح مختلف پوشش مغز پسته بر خوراک مصرفی، فراسنجه­های شکمبه، سنتز پروتئین میکروبی و ابقای نیتروژن در گوسفندان کرمانی، از چهار رأس گوسفند نر با میانگین وزن 2±54 کیلوگرم استفاده شد. آزمایش در قالب طرح مربع لاتین 4×4 در چهار دوره 21 روزه انجام شد. پس از تعیین ترکیب شیمیایی پوشش مغز پسته، از آن در تهیه جیره­های آزمایشی استفاده و جایگزین سبوس­گندم شد. جیره‌های آزمایشی شامل 1- جیره شاهد (جیره بدون پوشش مغز پسته)، 2- جیره دارای پنج درصد پوشش مغز پسته، 3- جیره دارای 10 درصد پوشش مغز پسته و 4- جیره دارای 15 درصد پوشش مغز پسته بودند. نتایج نشان داد ماده خشک و نیتروژن مصرفی، نیتروژن دفعی و ابقای نیتروژن تحت تأثیر تغذیه جیره‌های آزمایشی قرار نگرفتند. با افزودن پوشش مغز پسته به جیره، نیتروژن آمونیاکی شکمبه کاهش یافت (p<0/05)، لیکن تأثیری برpH  مایع شکمبه در زمان­های صفر، دو، چهار، شش و هشت ساعت پس از مصرف خوراک نداشت. جمعیت کل پروتوزوآی شکمبه تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت، درحالی‌که جمعیت گونه سلولولایتیک به­صورت خطی افزایش (p<0/05)) یافت. اختلاف معنی­ داری از نظر کل مشتقات پورینی، آلانتوئین، کراتینین، اسید اوریک، هیپوگزانتین و گزانتین و ساخت پروتئین میکروبی بین تیمارها مشاهده نشد. با توجه به نتایج  این پژوهش، می­توان از پوشش مغز پسته تا سطح 15 درصد ماده خشک در جیره گوسفندان استفاده نمود.}, keywords_fa = {ابقای نیتروژن,پروتوزوآ,پوشش مغز پسته,سنتز پروتئین میکروبی,فراسنجه‌های شکمبه}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_82958.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_82958_ba219a4608c36b24829aad35c8b94722.pdf} } @article { author = {Ahamadi, Fateme and Amanlou, hamid and Eslamian Farsuni, Najme and Amirabadi Farahani, Tahere}, title = {The effect of decreasing dietary protein content with supplementing protected methionine and lysine on performance and serum metabolites in Holstein fresh cows}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {363-374}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.320552.623602}, abstract = {The objective of this study was to investigate the effect of decreasing dietary protein content with supplementing protected methionine (pMet) and lysine (pLys) on intake, milk yield, metabolic status, and apparent digestibility of nutrients in Holstein fresh cows. Immediately after calving, 16 cows with the similar BCS and parity were randomly assigned to two treatments. Experimental diets provided equal amounts of lysine (132 to 133 g/d) and methionine (40 to 43 g/d). The treatments were: a diet containing 18.35 % CP without supplementing pMet and pLys (HP); and a diet containing 16.45 % CP with supplementing rumen-protected amino acids (LPML). Individual dry matter intake and milk yield were recorded daily during fresh period. Blood samples were collected at 0, 3, 7, 14 and 21 d after calving to determine the serum concentrations of mineral and metabolites. Feed intake was not affected by experimental diets but milk yield was higher for HP cows than cows in LPML (P < 0.01). The yield of milk protein, lactose, fat and concentration of milk urea nitrogen (MUN) were higher in HP cows compared to LPML (P < 0.05). Compared to HP cows, cows in LPML had lower blood urea nitrogen (BUN) and higher serum concentrations of total protein and globulin (P < 0.01). Based on the results of the present study, reducing dietary protein content while maintaining the supply of limiting amino acids decreased lactational performance and feed efficiency of Holstein fresh cows.}, keywords = {Crud protein,Fresh cow,lysine,methionine,Performance}, title_fa = {کاهش سطح پروتئین خام جیره غذایی با افزودن متیونین و لیزین محافظت‌شده شکمبه‌ای بر عملکرد و متابولیت‌های خونی در گاوهای تازه‌زای هلشتاین}, abstract_fa = {هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تأثیر کاهش سطح پروتئین خام جیره با افزودن متیونین (pMet) و لیزین محافظت‌شده شکمبه­ای (pLys) بر مصرف خوراک، تولید شیر، وضعیت متابولیکی و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای تازه‌زای هلشتاین بود. تعداد 16 رأس گاو هلشتاین تازه‌زا با وضعیت امتیاز بدنی و تعداد زایش مشابه بلافاصله پس از زایش به‌صورت تصادفی به دو جیره آزمایشی اختصاص یافتند. جیره‌ها مقادیر برابری از لیزین (131 گرم در روز) و متیونین (40 گرم در روز) را فراهم کردند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از تیمار با سطح بالای پروتئین حاوی 18/35 درصد پروتئین بدون افزودن pMet و pLys وتیمار با سطح پایین پروتئین حاوی 16/45 درصد پروتئین حاوی pMet و pLys (LPML). خوراک مصرفی و تولید شیر طی دوره تازه­زا ثبت شدند. نمونه‌های خون در روز زایش، سه، هفت، 14 و 21 پس از زایش جهت اندازه‌گیری مواد معدنی و متابولیت­های سرم جمع­آوری شدند. خوراک مصرفی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. اما تولید شیر در گاوهای HP در مقایسه با LPML بالاتر بود (0/01>P). مقدار پروتئین، لاکتوز، چربی و MUN در گاوهای HP در مقایسه با LPML بالاتر بود (0/05>P). گاوها در LPML غلظت­های پایین­تری از نیتروژن اوره­ای خون و غلظت­های بالاتری از پروتئین کل و گلوبولین سرم در مقایسه با گاوهای HP داشتند (0/01>P). براساس نتایج حاصل، کاهش سطح پروتئین جیره گاوهای تازه‌زا همراه با حفظ عرضه اسیدهای آمینه محدودکننده، عملکرد تولیدی و بازده استفاده از خوراک را کاهش می‌دهد.}, keywords_fa = {پروتئین خام,عملکرد,گاو تازه‌زا,لیزین,متیونین}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_82953.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_82953_b59fbb6e0f4d31504becdb32b1d865ac.pdf} } @article { author = {Rahimi, Amin and Fatehi, Farhang and Zali, Abolfazl}, title = {Effect of dietary supplementation of Condensed Molasses Soluble (Vinasse) on milk yield and apparent nutrient digestibility in lactating Holstein cows under heat stress}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {375-385}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.294714.623487}, abstract = {The current study was conducted to investigate the effect of dietary supplementing of condensed molasses soluble (Vinasse) in heat stressed mid-lactating Holstein cows on milk yield and composition, apparent nutrient digestibility and economical parameters. The experiment was performed by 84 Holstein lactating dairy cows (DIM: 155±25; MY: 32±3) in a completely randomized design with three treatments 1) basal diet without vinous (control), 2) diet containing 5% of vinasse (2.2 kg/head/day) and 3) diet containing 10% 0f vinasse (4.4 kg/head/day). The study was conducted in the summer season with a temperature -humidity index of 75.1. The experiment lasted for 25 days (15 days for adaptation and 10 days for sampling). Dry matter intake of the treatment fed a 10% vinasse supplemented diet was higher than the other treatments (P<0.05). Dry matter and NDF digestibility coefficients were increased by increasing the level of vinasse in the diets, compared to the control (P<0.05). The economical index of income over feed cost was the highest for the diet containing 5% of vinasse. Totally, regarding to the chemical composition of the vinasse and its beneficial impacts on the performance of the cows under heat stress, using 5% of dry matter vinasse supplementation (2.2 kg wet weight/day or 1.1 kg dry matter/day) can improve nutrient digestibility and reduce feed costs without any adverse effects on dry matter intake.}, keywords = {Economical indices,heat stress,Mid-lactating cows,milk yield and components,vinasse}, title_fa = {تأثیر استفاده از ویناس در جیره بر تولید شیر و گوارش‌پذیری ظاهری مواد مغذی در گاوهای شیرده هلشتاین تحت تنش گرمایی}, abstract_fa = {هدف از مطالعه حاضر بررسی استفاده از ویناس در جیره گاوهای هلشتاین اواسط دوره شیردهی تحت شرایط تنش گرمایی بر تولید و ترکیب شیر، گوارش‌پذیری ظاهری مواد مغذی و فراسنجه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اقتصادی بود. آزمایش روی 84 رأس گاو شیرده با روزهای شیردهی 25±155 و تولید شیر 3 ±32 لیتر در روز در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. حیوانات به‌طور تصادفی در یکی از سه تیمار 1- شاهد (جیره بدون ویناس)، 2- پنج درصد (2/2 کیلوگرم) و 3- 10 درصد (4/4 کیلوگرم در روز) ویناس براساس ماده خشک قرار گرفتند. مطالعه در تابستان با میانگین شاخص حرارتی- رطوبتی 75/1، اجرا شد و طول دوره 25 روز  (15 روز عادت‌دهی و 10 روز نمونه‌گیری) بود. ماده خشک مصرفی برای تیمار حاوی 10 درصد ویناس در مقایسه با سایر تیمارها بالاتر بود (05/0>P). بازده خوراک در تیمار حاوی پنج درصد ویناس در مقایسه با سایر تیمارها بالاتر بود (0/05>P). گوارش‌پذیری ظاهری ماده خشک و NDF با افزایش سطح ویناس در جیره‌ها در مقایسه با تیمار شاهد افزایش یافت (0/05>P). شاخص اقتصادی درآمد پس از کسر هزینه خوراک برای جیره حاوی پنح درصد ویناس بیش‌ترین بود. براساس نتایح حاصل، استفاده از ویناس به میزان پنج درصد ماده خشک جیره گاوهای شیری  در شرایط تنش گرمایی، بدون اثر منفی بر  مصرف ماده خشک، سبب بهبود گوارش‌پذیری مواد مغذی و کاهش هزینه تمام‌شده خوراک  می‌شود.}, keywords_fa = {تنش گرمایی,تولید و ترکیب شیر,شاخص‌های اقتصادی,گاوهای اواسط دوره شیردهی,ویناس}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_83324.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_83324_38dfd809842f8f39506b62cc88767077.pdf} } @article { author = {Taherabadi, Leila and Kafilzadeh, Farokh}, title = {Effect of Lactobacillus fermentum isolated from yogurt on fermentation quality and aerobic stability of high moisture corn silage}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {387-394}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.318579.623593}, abstract = {The aim of this study was to investigate the effect of Lactobacillus fermentum 92069 (LF) isolated from yogurt on chemical and microbial fermentation and aerobic stability of high moisture corn silage. After propagation and concentration determination LF was used to prepare experimental treatments with concentrations of zero (control, LF0), 1×106 cfu/g fresh forage (LF1) and 2×106 cfu/g fresh forage (LF2). Three replicates of each treatment were stored in laboratory silos for 90 days. The results showed that the chemical composition of silages (DM, NDF, ADF, CP, WSC) was not affected by addition of LF. LF2 had a significant lower pH compared to the control (P<0.05). LF1 and LF2 silages showed a higher concentration of lactic acid (P<0.05). Concentration of acetic acid increased and mold population decreased in LF2 compared to the other silages (P<0.05). There was no significant difference between population of lactic acid bacteria and yeast in silages. The aerobic stability of LF0 and LF1 silages decreased significantly compared to LF2 (P<0.05). During the aerobic stage after opening the silos, LF2 silage had the lowest pH (P<0.05). However, yeast population of silages during the aerobic stage was not affected by treatment. The results of this study showed that Lactobacillus fermentum 92069 has the potential to be used as a silage inoculant.}, keywords = {aerobic stability,corn silage,Fermentation,Lactobacillus fermentum,Microbial population}, title_fa = {اثر لاکتوباسیلوس فرمنتوم جداشده از ماست بر کیفیت تخمیر و پایداری هوازی سیلاژ ذرت با رطوبت بالا}, abstract_fa = {مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر لاکتوباسیلوس فرمنتوم 92069 (Lactobacillus fermentum) جداسازی‌شده از ماست بر تخمیر شیمیایی، میکروبی و پایداری هوازی سیلاژ ذرت با رطوبت بالا انجام شد. به‌منظور انجام این آزمایش، لاکتوباسیلوس فرمنتوم پس از استانداردشدن، جهت تهیه تیمارهای آزمایشی به علوفه ذرت افزوده شد. تیمارهای آزمایشی شامل غلظت‌های صفر (شاهد، LF0)، cfu 106×1 (LF1) و  cfu106×2 (LF2) به‌ازای هر گرم علوفه تازه در سه تکرار تهیه و سیلوهای آزمایشگاهی به‌مدت 90 روز نگهداری شدند. نتایج آزمایش نشان داد که ترکیبات شیمیایی سیلاژها شامل ماده خشک، کربوهیدرات‌های محلول در آب، پروتئین خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی و شوینده اسیدی تحت تأثیر افزودن باکتری قرار نگرفت. pH سیلاژ تیمار LF2 کم‌تر از تیمار شاهد بود (0/05>P). غلظت اسید لاکتیک در سیلاژهای LF1 و  LF2 بالاتر از تیمار شاهد بود (0/05>P). غلظت اسید استیک و جمعیت کپک سیلاژ  LF2 به‌ترتیب بیش‌تر و کم‌تر از سیلاژهای دیگر بود (0/05>P). جمعیت باکتری‌های اسید لاکتیک و مخمر سیلاژها تحت تأثیر افزودن باکتری قرار نگرفت. پایداری هوازی سیلاژ LF0 و LF1  در مقایسه با سیلاژ LF2 کاهش یافت (0/05>P). در مرحله هوازی، مقدار pH سیلاژ  LF2 کم‌تر از دیگر سیلاژها بود (0/05>P)، اما در جمعیت مخمر سیلاژها در این مرحله اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد. نتایج این مطالعه نشان داد که لاکتوباسیلوس فرمنتوم 92069  قابلیت استفاده به‌عنوان تلقیح کننده سیلاژ  را دارد.}, keywords_fa = {پایداری هوازی,تخمیر,جمعیت میکروبی,سیلاژ ذرت,لاکتوباسیلوس فرمنتوم}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_83023.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_83023_0fda9ffa15446ba8d76f8c95f6e80194.pdf} } @article { author = {Abbasi, Mohammad Ali and ghazanfari, shokoufe and sharifi, seyed davood and Ahmadi Gavlighi, Hassan}, title = {Effect of different levels of rapeseed oil and garden thyme essential oil on performance, immune traits and intestinal morphology of broiler chickens}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {395-408}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.306922.623549}, abstract = {The effect of garden thyme essential oil (TEO) and rapeseed oil (RO) on performance, immune traits and intestinal morphology using 432 one-day-old  Ross 308 male broiler as a (3x3) factorial experiment in a completely randomized design including different levels of TEO (0, 300 and 500 ppm) and RO (1, 3 and 5 percentage) were evaluated with 9 treatments and 4 replicates. Throughout the rearing period, broiler chickens receiving 3% gained more weight than 1% of RO and chickens receiving 300 ppm gained more weight than those without TEO (P˂0.05). The use of 3% RO + 300 ppm TEO increased the thigh percentage compared to 1% RO. At 1 and 5 percentage levels of RO, with increasing levels of TEO in the diet, blood cholesterol and LDL concentrations decreased and blood HDL increased (P<0.01). Levels of 3% and 5% of RO + 300 and 500 ppm of TEO in broiler chicken diets increased lymphocyte percentage and antibody titer against Newcastle disease and decreased heterophil percentage and heterophil to lymphocyte ratio of blood (P<0.05). Broiler chickens receiving diet containing TEO had the highest ratio of villi height to crypt depth (P<0.01). Based on the results, the level of 3% rapeseed oil + 300 ppm thyme essential oil in the diet of broiler chickens can be used to improve performance, immunity and biochemical traits of blood.}, keywords = {Antioxidant,Broiler Chickens,Essential oil,Immune system,Intestinal morphology}, title_fa = {تأثیر سطوح مختلف روغن کلزا و اسانس آویشن باغی بر عملکرد، صفات ایمنی و ریخت‌شناسی روده جوجه‌های گوشتی}, abstract_fa = {تأثیر اسانس آویشن باغی و روغن کلزا بر عملکرد، صفات ایمنی و ریخت‌شناسی روده با استفاده از 432 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 به‌صورت آزمایش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح مختلف اسانس آویشن باغی (صفر، 300 و500 ppm) و روغن کلزا (یک، سه و پنج درصد) با نه تیمار و چهار تکرار بررسی شد. در کل دوره پرورش، جوجه­ های دریافت‌کننده سه درصد نسبت به یک درصد روغن کلزا و جوجه­ های دریافت‌کننده 300 ppm نسبت به بدون اسانس آویشن باغی افزایش وزن بیش‌تری داشتند (p<0/05). استفاده از سه درصد روغن کلزا+ 300 ppm اسانس آویشن باغی باعث افزایش درصد ران نسبت به یک درصد روغن کلزا شد. در سطوح یک و پنج درصد روغن کلزا با افزایش سطح اسانس آویشن باغی به جیره، غلظت‌های کلسترول و LDL خون کاهش و HDL خون افزایش پیدا کرد (p<0/01). سطوح سه و پنج درصد روغن کلزا+ 300 و 500 ppm اسانس آویشن باغی در جیره جوجه­های گوشتی باعث افزایش درصد لنفوسیت و تیتر آنتی­بادی علیه بیماری نیوکاسل و کاهش درصد هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت خون شدند (p<0/05). جوجه­ های دریافت‌کننده جیره حاوی اسانس آویشن باغی بیش‌ترین نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت را داشتند (p<0/01). براساس نتایج به‌دست‌آمده، می­توان از سطح سه درصد روغن کلزا+ 300 ppm اسانس آویشن باغی در جیره جوجه­های گوشتی جهت بهبود عملکرد، توان ایمنی و صفات بیوشیمیایی خون استفاده کرد.}, keywords_fa = {آنتی‌اکسیدان,جوجه‌های گوشتی,روغن‌ گیاهی,ریخت‌شناسی روده,سیستم ایمنی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_82917.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_82917_37fe754d8fc58d3ed097316fcde125db.pdf} } @article { author = {mohsenisoltani, Danial and aghashahi, alireza and aghdam shahryar, habib and ebrahimnejad, yahya and hosseini, sayed abdoullah}, title = {The effects of toxin binders and prebiotics on performance, intestinal microbial population, stress and antioxidant indexes of broiler chicks fed diets contaminated with aflatoxin B1}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {409-420}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.314509.623577}, abstract = {This study was conducted to investigate the effects of toxin binders and prebiotics on growth performance, intestinal microbial population, stress and antioxidant indexes of broiler chicks fed diets contaminated with aflatoxin B1. In this study, 600 1-d-old mixed broiler chicks (Ross 308) were investigated in 10 treatments with 6 replications and 10 chicks per replication. Experimental treatments included: Negative controls un-supplemented and supplemented with ASRI1 and ASRI2 toxin binders and prebiotic and positive groups un-supplemented and supplemented with ASRI1   and ASRI2 toxin binders and prebiotic, ASRI1 +prebiotic and ASRI2 +prebiotic. Growth performance, stress indexes of heterophile, lymphocyte, bacterial population and stress indexes of super oxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPx) and malondialdehyde (MDA) were investigated. Dietary inclusion of aflatoxin into diet increased heterophile, heterophile:lymphocyte ratio and decreased lymphocyte (P<0.05), but toxin binders and prebiotic alleviated effects of aflatoxin on heterophile and lymphpocyte. Thepopulation of E. coli and lactobacilli were significantly higher and lower in positive control compared to negative control (P < 0.05). The results also showed that the serum concentrations of antioxidant enzymes were significantly lower in negative control compared to positive control (P < 0.05). In sum, aflatoxin showed negative effects on growth performance, intestinal microbial populations, stress and antioxidant indexes but toxin binders and prebiotic decreased its negative effects and inclusion of ASRI1(3kg/ton) was better than other  toxin binders.}, keywords = {Aflatoxin,Antioxidant indexes,broiler chicks,heterophil,Intestinal microbial population,Stress indexes}, title_fa = {اثرات افزودن توکسین بایندرها و پری‌بیوتیک،‌ بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تغذیه‌شده با جیره‌های آلوده به آفلاتوکسین B1}, abstract_fa = {آثار افزودن توکسین بایندر و پری‌بیوتیک‌ به جیره بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی روده و شاخص­های تنشی و آنتی‌اکسیدانی جوجه­های گوشتی تغذیه‌شده با جیره­های آلوده به آفلاتوکسین B1 موردبررسی قرارگرفت. 600 جوجه یک‌روزه نرو ماده گوشتی سویه راس 308 در 10 تیمار با شش تکرار و 10 جوجه­ در هر تکرار شامل، شاهد منفی (بدون آفلاتوکسین) مکمل‌نشده و مکمل‌شده با توکسین بایندرهای ASRI1،  ASRI2 و پری‌بیوتیک و شاهدهای مثبت مکمل‌نشده و مکمل‌شده با توکسین بایندرهای ASRI1،  ASRI2، پری‌بیوتیک، توکسین بایندر  ASRI1+ پری‌بیوتیک‌ و توکسین بایندر+ پری‌بیوتیک ASRI2 موردبررسی قرار گرفتند. عملکرد، شاخص‌های تنشی تعداد هتروفیل، لنفوسیت، جمعیت باکتریایی روده و شاخص­های اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و مالون‌دی­آلدهید بررسی شدند. افزودن آفلاتوکسین به جیره سبب افزایش هتروفیل (p<0/05) و هتروفیل به لنفوسیت (p<0/05) و کاهش لنفوسیت (p<0/05) شد. شمار اشریشیا کولای (p<0/05) و لاکتوباسیلوس­ها (p<0/05) در تیمار شاهد مثبت در مقایسه با شاهد منفی به­ترتیب بیش‌تر و کم‌تر شد، ولی افزودن توکسین بایندرها و پری­بیوتیک اثرات منفی آفلاتوکسین را تخفیف داد (p<0/05). غلظت آنزیم­های آنتی‌اکسیدان در تیمار شاهد مثبت در مقایسه با تیمار شاهد منفی پایین­تر بود، ولی افزودن توکسین بایندرها و پری­بیوتیک به جیره، غلظت آن‌ها را بهبود بخشید (p<0/05). در مجموع، آفلاتوکسین اثرات منفی روی عملکرد رشد، جمعیت میکروبی روده و شاخص­های تنشی و آنتی‌اکسیدانی جوجه­های گوشتی داشت ولی افزودن توکسین بایندر ASRI1به میزان 3 کیلو درتن نسبت به توکسین بایندر دیگر مؤثرتر بود.}, keywords_fa = {آفلاتوکسین,جمعیت میکروبی روده,جوجه‌های گوشتی,شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی,شاخص‌های تنشی,هتروفیل}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_83061.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_83061_e57f1ec052596e2087217d18dfbd873c.pdf} } @article { author = {Babakhani, Ebrahim and Rostamian, Reza}, title = {Investigation of the effects of adding probiotic and encapsulated thyme essential oil on growth performance and immune responses of broiler chicks by multi attribute decision making}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {421-431}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.314954.623581}, abstract = {The current study aimed to investigate the effects of adding probiotic and encapsulated thyme essential oil (TEO) on growth performance and immune responses of broiler chicks by multi attribute decision making (MADM). In the current study, 420 broiler chicks were allocated into 7 experimental groups with 6 replication and 10 broiler chicks per replication for 42 days. The experimental treatments were included 1) diet lack of TEO and probiotic (control), 2) diet containing 100 mg probiotic, 3) diet containing 100 mg TEO,  4) diet containing 200 mg probiotic, 5) diet containing 200 mg TEO, 6) diet containing 100 mg probiotic+100 mg TEO, and 7) diet containing  200 mg TEO+ 200 mg probiotic. Growth performance and humoral immune responses were investigated. Index weights for weight gain, feed conversion ratio, production index were 0.2, 0.15 and 0.25, respectively and index weight of 0.1 was considered for other parameters. Coefficients for control, probiotic 100, TEO 100, probiotic 200, TEO 200, probiotic 100 + TEO 100 and probiotic 200 + TEO 200 were 0.0476, 0.126, 0.198, 0.315, 0.427, 0.727 and 0.956, respectively. Thus, adding 100 mg probiotic and 100 mg TEO into diet increased immune response and growth performance. Based on obtained results, it is suggested that dietary inclusion of 100 mg TEO + 100 mg probiotic in diet of broiler chicks has a potential to improve immune response and growth performance.}, keywords = {broiler chicks,Herbal essential oils,humoral immunity,multi attribute decision making,Probiotic}, title_fa = {بررسی آثار افزودن پروبیوتیک و اسانس روغنی آویشن پوشش‌دارشده بر عملکرد رشد و پاسخ های ایمنی جوجه‌های گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم‌گیری چند شاخصی}, abstract_fa = {هدف از این مطالعه بررسی اثرات افزودن پروبیوتیک­ و اسانس آویشن پوشش‌دارپوشش‌دارشده بر عملکرد رشد و پاسخ­های ایمنی جوجه های گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم‌گیری چند شاخصی بود. در این مطالعه 420 جوجه گوشتی در قالب هفت گروه آزمایشی با شش تکرار و 10 جوجه در هر تکرار به‌مدت 42 روز  استفاده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیره فاقد اسانس آویشن و پروبیوتیک (شاهد)، 2- جیره حاوی100 میلی­گرم پروبیوتیک، 3- جیره حاوی 100 میلی­گرم اسانس آویشن، 4- جیره حاوی 200 میلی­گرم پروبیوتیک، 5- جیره حاوی 200 میلی­گرم اسانس آویشن، 6- جیره حاوی 100 میلی­گرم اسانس آویشن+ 100 میلی­گرم پروبیوتیک و 7- جیره حاوی 200 میلی­گرم اسانس آویشن+ 200 میلی­گرم پروبیوتیک بودند. عملکرد رشد برای کل دوره و پاسخ­های ایمنی هومورال بررسی شد. وزن شاخص برای افزایش وزن 0/2، برای ضریب تبدیل 0/15، برای شاخص تولید0/25 و برای دیگر صفات 0/10 در نظر گرفته شد. براساس نتایج به­دست‌آمده ضرایب برای گروه شاهد، پروبیوتیک 100، آویشن 100، پروبیوتیک 200، آویشن 200، پروبیوتیک 200+ آویشن 200 و پروبیوتیک 100 و آویشن 100 به­ ترتیب 0/0476، 0/126، 0/198، 0/315، 0/427، 0/727 و 0/956 بود. بنابراین، گروه 100 میلی­گرم اسانس آویشن+ 100میلی­گرم پروبیوتیک بهترین پاسخ ایمنی و عملکرد رشد را داشتند. بنابراین بر طبق نتایج به­دست‌آمده، افزودن 100 میلی­گرم اسانس آویشن+ 100 میلی­گرم پروبیوتیک به جیره جوجه ­های گوشتی برای بهبود پاسخ ایمنی و عملکرد رشد توصیه می­شود.}, keywords_fa = {اسانس گیاهی,ایمنی هومورال,پروبیوتیک,جوجه‌های گوشتی,مدیریت تصمیم‌گیری چند شاخصی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_82935.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_82935_ae17ca0edbbb2129eeb8049d5f1238a7.pdf} } @article { author = {Rahimpour, Mozafar and Taherpour, Kamran and Ghasemi, Hossein Ali and Shizadi, Hassan and Rostami, Farhad}, title = {Effects of emulsifier and inulin supplementation on growth performance, carcass characteristics, immune response and blood biochemistry in broilers fed different fat sources}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {433-446}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.316311.623582}, abstract = {A 42-d study was conducted to investigate the effects of emulsifier and inulin supplementation in diets with different sources of fat on growth performance, carcass traits, immune response, and blood biochemical indices of broilers. A total of 800 one-day-old male broilers in a 2 × 2 × 2 factorial experiment with two fat sources (soybean oil and beef tallow), two emulsifier levels (0 and 0.1% lysophospholipids) and two levels of inulin supplementation (0 and 0.1%) were used in a completely randomized design with eight treatments, five replications and 20 chicks per replicate. Birds fed diets containing beef tallow and emulsifier had a lower feed conversion ratio and abdominal fat percentage than birds fed diets containing soybean oil and emulsifier (P <0.05). The abdominal fat percentage and feed conversion ratio were lower in birds that received fat and inulin diets than other birds (P<0.05). Birds fed the emulsifier-containing diet had higher values of primary and secondary antibody titers against Newcastle disease virus, and secondary titers of total antibody and IgM against sheep red blood cells (SRBC) compared to those fed the emulsifier-unsupplemented diet (P<0.05). Daily weight gain and antibody titer against Newcastle disease and SRBC were higher in birds receiving the inulin-supplemented diet compared to other birds (P<0.05). In conclusion, the use of 0.1 % emulsifier and inulin, either singly or in combination, in the diet of broiler chickens can be useful for improving growth performance and immune response.}, keywords = {Broilers,Emulsifier,Inulin,soybean oil,Tallow}, title_fa = {اثرات مکمل امولسیفایر و اینولین بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، پاسخ ایمنی و بیوشیمی خون در جوجه‌های گوشتی تغذیه‌شده با منابع مختلف چربی}, abstract_fa = {این پژوهش به‌منظور بررسی اثرات مکمل امولسیفایر و اینولین در جیره غذایی با منابع مختلف چربی بر عملکرد رشد، صفات لاشه، پاسخ ایمنی و شاخص­های بیوشیمی خون جوجه‌های گوشتی به‌مدت 42 روز انجام شد. تعداد 800  قطعه جوجه گوشتی نر یک­روزه در یک آزمایش فاکتوریل 2×2×2 با دو منبع چربی (روغن سویا و پیه گوساله)، دو سطح امولسیفایر (صفر و 0/1 درصد  لیزوفسفولیپید) و دو سطح مکمل اینولین (صفر و 0/1 درصد) در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار، پنج تکرار  و20 جوجه در هر تکرار استفاده شدند. پرنده­های تغذیه‌شد با جیره حاوی پیه گوساله و امولسیفایر، ضریب تبدیل و درصد چربی شکمی کم‌تری از پرندگانی که جیره حاوی روغن سویا و امولسیفایر دریافت کردند داشتند (p<0/05). درصد چربی شکمی و ضریب تبدیل در پرندگانی که جیره حاوی چربی و اینولین دریافت کردند کم‌تر از سایر پرندگان بود (p<0/05). پرنده­های تغذیه‌شد با جیره حاوی امولسیفایر مقادیر بالاتر عیار پادتن اولیه و ثانویه علیه ویروس نیوکاسل، و عیار ثانویه پادتن تام و IgM علیه گلبول قرمز خون گوسفندی (SRBC) از پرندگانی که جیره فاقد امولسیفایر دریافت کردند داشتند (p<0/05). میانگین افزایش وزن روزانه و عیار پادتن علیه ویروس نیوکاسل و SRBC در پرندگانی که جیره حاوی اینولین دریافت کردند بالاتر از سایر پرندگان بود. براساس نتایج حاصل، استفاده از 0/1 درصد از مکمل امولسیفایر و اینولین به‌صورت جداگانه یا ترکیبی در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی می­تواند برای بهبود عملکرد رشد و پاسخ ایمنی مفید باشد.}, keywords_fa = {امولسیفایر,اینولین,پیه گوساله,جوجه‌های گوشتی,روغن سویا}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_82850.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_82850_7cdd9a1f8532015b213da00f20d06478.pdf} } @article { author = {nemati, Mohammad Hossein and Almasi, Hassan and Masomi, Reza and shahir, mohamad hossein}, title = {Comparison of the effect of domestic and imported probiotics on growth performance, blood lipid parameters and small intestine morphology of broilers}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {447-457}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.320711.623604}, abstract = {In this research the effect of using domestic (Multibehcil) and imported (Bioplus B2) probiotic supplements and Avilamycin antibiotics were investigated on performance, parameters of blood lipid and small intestine morphology by a sample of 360 male Ross-308 broilers aging 11 to 42 days-old in a completely randomized design with 6 treatments, 4 replications and 15 chickens per each replicate. Experimental treatments included 1) without additive (control), 2) diets containing 0.1% of commercial bioplus B2 probiotic, 3) diets containing 0.01% of avilamycin antibiotic and treatments 4) to 6) diets containing 0.05%, 1% and 0.15% of Multibehcil, respectively. The results showed that body weight and feed conversion ratio was improved by using bioplus B2 probiotic and antibiotic (P < 0.05). Body weight and feed conversion ratio in birds receiving 0.1% and 0.15% of Multibehcil were not significantly different from birds receiving bioplus probiotic. Feed intake was not affected by the experimental treatments. Humoral immune response and intestinal morphological parameters in birds receiving 0.15% of Multibehcil was not significantly different from the control group and it was statistically equal to the groups receiving bioplus probiotics and antibiotics. The LDL level of blood showed a significant decrease in Bioplus B2, antibiotic and 0.15% of Multibehcil treatments (P < 0.05). In general, the results indicated that using of Multibehcil at the level of 0.15 percent can be a suitable alternative for both Bioplus B2 and Avilamycin during grower and finisher period in broilers.}, keywords = {Antibiotic,Blood parameters,broiler,Performance,Probiotic}, title_fa = {مقایسه اثر پروبیوتیک‌های داخلی و وارداتی بر عملکرد رشدی، شاخص‌های لیپیدی خون و ریخت‌شناسی روده کوچک جوجه‌های گوشتی}, abstract_fa = {اثر استفاده از مکمل پروبیوتیک‌ داخلی ( مولتی‌بهسیل)، وارداتی (بیوپلاس B2) و  آنتی‌بیوتیک آویلامایسین برعملکرد، شاخص‌های لیپیدی خون و  ریخت‌شناسی روده کوچک با استفاده از 360 قطعه جوجه گوشتی نر راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و 15 قطعه در هر تکرار از سن 11 تا 42 روزگی بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- بدون افزودنی (شاهد)، 2- جیره حاوی0/1 درصد پروبیوتیک تجاری بیوپلاس B2، 3- جیره حاوی 0/01 درصد  آنتی‌بیوتیک آویلامایسین و تیمارهای 4 تا 6-  به‌ترتیب جیره‌های حاوی 0/05، 0/1 و 0/15 درصد پروبیوتیک  مولتی‌بهسیل بودند. نتایج نشان داد که وزن بدن و ضریب تبدیل جوجه ها در جیره حاوی پروبیوتیک بیوپلاس B2 و آنتی‌بیوتیک بهتر از سایر تیمارها بود (0/05>P). وزن بدن و ضریب تبدیل در پرندگانی که  مولتی‌بهسیل به میزان 0/1 و 0/15 درصد دریافت کردند با پرندگانی که پروبیوتیک بیوپلاس دریافت کردند، تفاوت نداشتند. خوراک مصرفی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. پاسخ ایمنی همورال و شاخص‌های ریخت‌شناسی روده در پرندگانی که پروبیوتیک  مولتی‌بهسیل در سطح 0/15 درصد دریافت کردند تفاوت معنی‌دار با گروه شاهد نشان نداد لیکن از نظر آماری توانست با گروه‌های  دریافت‌کننده پروبیوتیک بیوپلاس و آنتی‌بیوتیک برابری کند.  سطح LDL خون در تیمارهای پروبیوتیک‌ بیوپلاس B2، آنتی‌بیوتیک و پروبیوتیک  مولتی‌بهسیل 0/15 درصد کاهش معنی‌دار نشان داد (0/05>P).  به‌طور کلی، نتایج نشان داد که سطح 0/15 درصد پروبیوتیک  مولتی‌بهسیل می‌تواند جایگزین مناسب برای پروبیوتیک‌ بیوپلاس B2  و آنتی‌بیوتیک محرک رشد آویلامایسین در دوره رشد و پایانی جوجه‌های گوشتی باشد.}, keywords_fa = {آنتی‌بیوتیک,پروبیوتیک,جوجه‌ گوشتی,عملکرد,فراسنجه‌های خونی}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_82979.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_82979_fdd347d4f9e19b314a593a47818ad8c0.pdf} } @article { author = {Bakhtiari, Zahra and Salarmoini, Mohamad and Afsharmanesh, Mohsen}, title = {Applicability of using chicken powder in laying hens diets}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {459-469}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.316519.623586}, abstract = {In order to investigate the applicability of using male Leghorn chicken powder for laying hens, the experiment was performed with two hundred 50 weeks old Bovans laying hens during three periods of 28 days in a completely randomized design, with 5 treatments, 5 replications, and 8 laying hen per each replication. The dietary treatments were 0, 4, 8, 12, and 16 percent chicken powder. The results showed that during the whole of  the rearing period, egg weight was increased when the hens were fed with 4 percent chicken powder, in comparison to 8  and 16 percent levels (P < 0.05). With increasing the level of chicken powder in the diet from 12 to 16 percent, feed intake significantly decreased during 50-53 weeks period and whole rearing period (P < 0.05). Dietary treatments had no significant effect on feed conversion ratio, hen-day egg production, egg mass and egg shell thickness. The highest yolk color index was observed in hens fed with 12 and 16 percent chicken powder in comparison to the control and 4 percent treatments (P < 0.05). Consumption of 16 percent chicken powder increased shell resistance in comparison to the control (P < 0.05). Using chicken powder, up to 12 percent level, significantly decreased feed cost to produce one Kg egg. In conclusion, chicken powder up to 12 percent level does not seem to have an adverse effect on laying hens performance, but further researches are needed to evaluate the effects of chicken powder at 16 percent level.}, keywords = {chicken powder,Egg production,egg quality,Laying Hen,shell thickness}, title_fa = {بررسی امکان استفاده از پودر جوجه در تغذیه مرغ‌های تخم‌گذار}, abstract_fa = {به‌منظور بررسی امکان استفاده از پودر جوجه خروس­های نژاد لگهورن، در تغذیه مرغ­های تخم‌گذار آزمایشی با استفاده از 200 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه بونز در سن 50 هفتگی، طی سه دوره 28 روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، پنج تکرار و هشت مرغ در هر تکرار انجام شد. تیمار­های آزمایشی عبارت بودند از جیره‌های حاوی سطوح صفر (شاهد)، چهار، هشت، 12 و 16 درصد پودر جوجه. نتایج آزمایش نشان داد در کل دوره پرورش، تغذیه مرغ­ها با سطح 4 درصد پودر جوجه سبب افزایش وزن تخم­مرغ در مقایسه با سطوح هشت و 16 درصد شد (0/05>P). با افزایش سطح پودر جوجه در جیره از 12 به 16 درصد، مصرف خوراک در بازه­های زمانی 50 تا 53 هفته و کل دوره به‌طور معنی­داری کاهش یافت (0/05>P). تیمارهای آزمایشی اثری بر میانگین ضریب تبدیل خوراک، تولید تخم­مرغ، توده تخم ­مرغ و میزان ضخامت پوسته تخم­مرغ نداشتند. بالاترین شاخص رنگ زرده با تغذیه 12 و 16 درصد پودر جوجه در مقایسه با تیمار شاهد و چهار درصد پودر جوجه مشاهده شد (0/05>P). مصرف 16 درصد پودر جوجه سبب افزایش مقاومت پوسته­ در مقایسه با گروه شاهد شد (0/05>P). با افزایش جایگزینی پودر جوجه در جیره پایه تا سطح 12 درصد، هزینه خوراک برای تولید هر کیلوگرم تخم‏مرغ تولیدی کاهش یافت (0/05>P). براساس نتایج حاصل، می توان از  پودر جوجه تا سطح 12 درصد در تغذیه مرغ های تخم‌گذار استفاده کرد.}, keywords_fa = {پودر جوجه,تولید تخم‌مرغ,ضخامت پوسته,کیفیت تخم‌مرغ,مرغ تخم‌گذار}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_82978.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_82978_1e667a5d65240719c871a3ec48574df4.pdf} } @article { author = {Rezvani, Mohammad Reza and Abbasi, mehdi and Sabet, Shahin}, title = {Effect of malt extract on growth performance, nutrient digestibility, and cecal microflora in broilers}, journal = {Animal Production}, volume = {23}, number = {3}, pages = {471-479}, year = {2021}, publisher = {University of Tehran, College of Abureyhan}, issn = {2008-6776}, eissn = {2382-994X}, doi = {10.22059/jap.2021.294276.623484}, abstract = {This study aimed to investigate the effect of malt extract on growth performance, nutrient digestibility, and cecum microbial population of broilers in grower, finisher, and whole periods. For this experiment, 256 pieces of mixed female and male day-old Cobb 500 broiler chicks were used in a completely randomized design with 4 treatments, 8 replications, and 8 birds per replicate from 14 to 49 days of age. Experimental treatments included a basal diet without additive (control) and a basal diet containing levels of 0.1, 0.2, and 0.3 percent malt extract. The effect of treatments on growth performance, intestinal length and weight, nutrient digestibility, and the number of Escherichia coli and Lactobacillus in cecum were measured. The results showed that in grower, finisher, and whole periods, the addition of malt extract at the level of 0.3 percent, without affecting feed intake, produced the highest daily weight gain and lowest feed conversion ratio compared to other treatments (P≤0.05). Also, the diet containing 0.3 percent of malt extract improved the digestibility of dry matter, protein, and fat and decreased the number of Escherichia coli in the cecum (P≤0.05). According to the results, 0.3 percent malt extract can be used in the diet of broilers to improve the performance and health of gastrointestinal tract.}, keywords = {Cobb Broilers,Escherichia coli,Gastrointestinal tract,Growth,Malt Extract}, title_fa = {اثر عصاره مالت بر عملکرد رشد، گوارش‌پذیری مواد مغذی و جمعیت میکروبی روده کور جوجه‌های گوشتی}, abstract_fa = {این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره مالت بر عملکرد رشد، گوارش‌پذیری مواد مغذی و جمعیت میکروبی روده کور جوجه‌های گوشتی در دوره‌های رشد، پایانی و کل دوره طراحی و بررسی شد. برای انجام این آزمایش، از 256 قطعه جوجه گوشتی سویه کاب 500 مخلوط هر دو جنس در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، هشت تکرار و هشت قطعه پرنده در هر تکرار از سن 14 تا 49 روزگی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه فاقد مواد افزودنی (شاهد) و جیره پایه حاوی سطوح 0/1، 0/2 و 0/3 درصد عصاره مالت بودند. اثر تیمارها بر صفات عملکرد رشد، طول و وزن روده، گوارش‌پذیری مواد مغذی و شمار باکتری‌ اشرشیاکلای و لاکتوباسیلوس روده کور اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که در دوره‌های رشد، پایانی و کل دوره، افزودن عصاره مالت در سطح 3/0 درصد، بدون تأثیر بر مصرف خوراک، بیش‌ترین افزایش وزن روزانه و کم‌ترین ضریب تبدیل خوراک را در مقایسه با سایر تیمارها ایجاد کرد (0/05≥ P). هم‌چنین، جیره حاوی0/3 درصد عصاره مالت باعث بهبود گوارش‌پذیری ماده خشک، پروتئین، چربی و کاهش جمعیت باکتری اشرشیاکلای شد (0/05≥ P). با توجه به نتایج به‌دست‌آمده، می‌توان از عصاره مالت به میزان 0/3 درصد در جیره جوجه‌های گوشتی برای بهبود عملکرد و سلامت دستگاه گوارش استفاده کرد.}, keywords_fa = {اشرشیاکلای,جوجه گوشتی کاب,دستگاه گوارش,رشد,عصاره مالت}, url = {https://jap.ut.ac.ir/article_82952.html}, eprint = {https://jap.ut.ac.ir/article_82952_d6145c675abf5ead0657235bbabd825f.pdf} }