مریم کرمی؛ کریم حسن پور؛ جمال فیاضی؛ آرش جوانمرد؛ حمید ورناصری
دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، ، صفحه 501-514
چکیده
هدف از پژوهش حاضر تأثیر انتخاب علیه سندرم آسیت بر صفات مختلف رشد بدن، اندامهای داخلی و پارامترهای خونی در یک لاین مرغ گوشتی بود. بنابراین با طبقهبندی خانوادههای مختلف براساس فراوانی بروز آسیت تحت تنشسرمایی (جمعیت آزمون)، تعداد 10 خانواده حساس و 10 خانواده مقاوم به آسیت انتخاب و مجموعه نتاج دیگری از همان خانوادهها (جمعیت ...
بیشتر
هدف از پژوهش حاضر تأثیر انتخاب علیه سندرم آسیت بر صفات مختلف رشد بدن، اندامهای داخلی و پارامترهای خونی در یک لاین مرغ گوشتی بود. بنابراین با طبقهبندی خانوادههای مختلف براساس فراوانی بروز آسیت تحت تنشسرمایی (جمعیت آزمون)، تعداد 10 خانواده حساس و 10 خانواده مقاوم به آسیت انتخاب و مجموعه نتاج دیگری از همان خانوادهها (جمعیت تأیید) تحت شرایط نرمال پرورش داده شدند. این رویه در دو نسل مجزا تکرار شد. برای بررسی ارتباط ژنتیکی صفات بین دو جمعیت آزمون و تأیید از آماره همبستگی و برای بررسی معنیداری تفاوت فراوانی شیوع سندرم آسیت بین خانوادههای حساس و مقاوم از آزمون کای-اسکوئر و برای بررسی معنیداری تفاوت بین صفات مختلف در گروههای حساس و مقاوم از رویه GLM نرمافزار SAS (نسخه 9/1) استفاده شد. همبستگی بین وقوع آسیت در خانوادههای مختلف در دو شرایط پرورشی نشان داد که خانوادههایی که تحت تنشسرمایی آسیت زیادتری نشان دادند، تحت شرایط نرمال نیز آسیت بیشتری داشتهاند. بررسی مقایسهای صفات مختلف در گروههای حساس و مقاوم نشان داد که در خانوادههای حساس وزن بدن و نرخ رشد و ظرفیت تنفسی پایینتر و درصد هماتوکریت و فشار جزئی دیاکسیدکربن خون بهطور معنیداری بالاتر از خانوادههای مقاوم بود (p<0/05). در پژوهش حاضر علاوه بر شناسایی دلایل حساسیت به سندرم آسیت در جوجههای گوشتی، نشان داده شد که انتخاب علیه این سندرم نه تنها باعث افت رشد در لاین گوشتی مورد مطالعه نمیشود بلکه موجبات بهبود همزمان صفات رشد و مقاومت به این سندرم در لاین مورد نظر را فراهم میآورد.
مهناز صالحی؛ علی مقصودی
دوره 18، شماره 3 ، آبان 1395، ، صفحه 625-633
چکیده
هدف از این مطالعه ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیائی پوست در سه بخش ناحیه اصلی، گردن و پا در گروههای سنی مختلف بود. برای بررسی ویژگیهای چرم شترمرغ برحسب سن و قسمتهای بدن، تعداد هجده قطعه پوست با توجه به سه گروه سنی ششماهه، شش ماه تا یکسال و یک تا 5/1 سال برای تعیین مساحت چرم تهیه شد. مساحت چرم برای شترمرغهای ششماهه، شش ماه تا ...
بیشتر
هدف از این مطالعه ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیائی پوست در سه بخش ناحیه اصلی، گردن و پا در گروههای سنی مختلف بود. برای بررسی ویژگیهای چرم شترمرغ برحسب سن و قسمتهای بدن، تعداد هجده قطعه پوست با توجه به سه گروه سنی ششماهه، شش ماه تا یکسال و یک تا 5/1 سال برای تعیین مساحت چرم تهیه شد. مساحت چرم برای شترمرغهای ششماهه، شش ماه تا یکساله و یک تا 5/1 ساله بهترتیب 4/1±4/7، 4/1±5/13 و 1/1±2/18 فوتمربع بود. قسمت اصلی، گردن و پا بطور متوسط 5/81، 1/10 و 4/8 درصد اندازه پوست را شامل میشد. متوسط افزایش سطح پوست در حد 9/0 فوتمربع در هر ماه بود. میانگین و دامنه ضخامت چرم 1/0±5/1 (6/0 تا 0/3) میلیمتر، نیروی بارپارگی 3/3±2/22 (9/4 تا 2/49) کیلوگرمنیرو، مقاومت در برابر گسیختگی 1/17±3/146 (5/70 تا 7/269) کیلوگرمنیرو/سانتیمترمربع، کششپذیری 9/4±7/58 (5/21 تا 3/93) درصد و وزن مخصوص ظاهری 05/0±6/0 (4/0 تا 9/0) گرم/سانتیمترمربع بود. افزایش ضخامت پوست متناسب با افزایش سن حیوان بود. اثرات مشابهی در میزان مقاومت چرم مشاهده شد (01/0P<). مقاومت چرم قسمتهای اصلی، گردن و پا بهترتیب 3/26±0/129، 2/33±4/123 و 7/41±7/131 کیلوگرمنیرو/سانتیمترمربع بود و در این مورد با یکدیگر تفاوت داشتند (05/0P<). درصد چربی، مواد محلول در آب، مواد آلی محلول در آب، خاکسترسولفاته نامحلول در آب، مواد معدنی، ازت، پروتئین و مقدار pH بهترتیب 4/1±1/16، 5/0±5/1، 2/0±8/0، 3/0±8/0، 1/0±5/0، 3/0±6/9، 9/1±8/59 و 1/0±6/3 درصد بود. مواد محلول، مواد آلی محلول، خاکسترسولفاته نامحلول در آب و مواد معدنی چرم ناحیه پا، بیش از سایر قسمتها بود (05/0P<). چربی موجود در چرم شترمرغهای ششماهه و ناحیه اصلی بالاتر از سایر سنین و قسمتهای دیگر بود (05/0P<). همینطور میزان ازت و پروتئین چرم شترمرغهای بالاتر از یکسال بیش از شترمرغهای جوانتر (05/0P<) بهدست آمد.
مهناز صالحی؛ ژاله میرعبدالباقی؛ محمد علی کمالی سروستانی
دوره 14، شماره 1 ، شهریور 1391، ، صفحه 11-17
چکیده
برای تعیین روش مناسب دباغی پوست شترمرغ، وزن مخصوص ظاهری، ضخامت، مقاومت و کششپذیری چرم ناحیه اصلی شترمرغهای 12 تا 14 ماهه (تعداد = 15) در روشهای مختلف دباغی (کرومی، گیاهی و آلومی) مطالعه شد. میانگین وزن مخصوص ظاهری و ضخامت چرمها بهترتیب 0/0 ± 7/0 گرم بر سانتیمتر مربع و 1/0 ± 7/1 میلیمتر تعیین شد. نیروی پارگی، مقاومت و کششپذیری ...
بیشتر
برای تعیین روش مناسب دباغی پوست شترمرغ، وزن مخصوص ظاهری، ضخامت، مقاومت و کششپذیری چرم ناحیه اصلی شترمرغهای 12 تا 14 ماهه (تعداد = 15) در روشهای مختلف دباغی (کرومی، گیاهی و آلومی) مطالعه شد. میانگین وزن مخصوص ظاهری و ضخامت چرمها بهترتیب 0/0 ± 7/0 گرم بر سانتیمتر مربع و 1/0 ± 7/1 میلیمتر تعیین شد. نیروی پارگی، مقاومت و کششپذیری چرمهای کرومی (9/4 ± 0/33 کیلوگرم نیرو، 9/23 ± 2/197 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و 0/7 ± 3/53 درصد) بیشتر از چرمهای آلومی (5/5 ± 4/27 کیلوگرم نیرو، 7/26 ± 7/161 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و 8/7 ± 4/46 درصد) و چرمهای گیاهی (5/4 ± 0/13 کیلوگرم نیرو، 8/21 ± 7/70 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و 4/6 ± 1/40 درصد) بود (05/0P<). بهطورکلی، کیفیت مکانیکی چرم شترمرغ در فرآوری دباغی کرومی بهتر از چرم آلومی و گیاهی بهدست آمد.