حمید امانلو؛ هادی شفیعی؛ طاهره امیرآبادی فراهانی؛ فرشید خیری؛ نجمه اسلامیان فارسونی
دوره 18، شماره 1 ، فروردین 1395، ، صفحه 27-38
چکیده
بهمنظور مقایسۀ دقت پیشبینیهای دو مدل NRC (2001) وCNCPS ، 17 رأس گاو تازهزای هلشتاین در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی به یک جیرۀ متوازنشده با نرمافزارهای NRC (2001) وCNCPS اختصاص یافتند. مقادیر پیشبینیشدۀ مادۀ خشک مصرفی، تولید شیر قابل حصول با توجه به انرژی و پروتئین جیره، توسط دو مدل با مقادیر مشاهدهشده مقایسه شدند. دقت ...
بیشتر
بهمنظور مقایسۀ دقت پیشبینیهای دو مدل NRC (2001) وCNCPS ، 17 رأس گاو تازهزای هلشتاین در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی به یک جیرۀ متوازنشده با نرمافزارهای NRC (2001) وCNCPS اختصاص یافتند. مقادیر پیشبینیشدۀ مادۀ خشک مصرفی، تولید شیر قابل حصول با توجه به انرژی و پروتئین جیره، توسط دو مدل با مقادیر مشاهدهشده مقایسه شدند. دقت پیشبینیهای دو مدل با محاسبۀ ضریب تبیین (R2)، اریب میانگین (Mean bias)، و ریشۀ میانگین مربعات خطای پیشبینیشده (RMSPE) ارزیابی شدند. هر دو مدل بهطور معنیداری مادۀ خشک مصرفی را کمتر از مقدار مشاهدهشده پیشبینی کردند (01/0< P). اریب میانگین و RMSPE و R2 برای NRC (2001) به ترتیب 22/2، 84/2، و 48/0 و برایCNCPS به ترتیب 18/3، 99/3، و 52/0 بود و مدل CNCPS مادۀ خشک مصرفی را 20درصد کمتر از حد واقع پیشبینی کرد. تولید شیر مشاهدهشده 78/29 کیلوگرم در روز بود. تولید شیر پیشبینیشده با توجه به انرژی جیره با نرمافزارهای NRC (2001) وCNCPS به ترتیب 68/25 و 32/22 کیلوگرم در روز بود. تولید شیر پیشبینیشده با پروتئین جیره با نرمافزارهای NRC (2001) و CNCPS به ترتیب 80/25 و 37/28 کیلوگرم در روز بود و مدلNRC (2001) تولید شیر را 14درصد کمتر از حد واقع پیشبینی کرد. باتوجه به اهمیت خوراک مصرفی در گاوهای تازهزا بهنظر میرسدNRC (2001) در مقایسه باCNCPS در برآورد نیازهای تغذیهای دقت بیشتری دارد.
منوره قدوسی؛ امید دیانی؛ امین خضری؛ محمد مهدی شریفی حسینی
دوره 17، شماره 2 ، مهر 1394، ، صفحه 359-370
چکیده
در تحقیق حاضر، اثر تغذیۀ سیلاژ برگ و ساقۀ درخت موز با خرمای ضایعاتی بر مادۀ خشک مصرفی، پروتئین میکروبی تولیدی، و فراسنجههای خون با استفاده از چهار رأس گوسفند نر بالغ در قالب طرح چرخشی در چهار دورۀ 21روزه بررسی شد. 85 کیلوگرم برگ و ساقۀ درخت موز با 15 کیلوگرم خرمای ضایعاتی با هم مخلوط و بهمدت 45 روز سیلو شد. پس از تعیین ترکیب شیمیایی و ...
بیشتر
در تحقیق حاضر، اثر تغذیۀ سیلاژ برگ و ساقۀ درخت موز با خرمای ضایعاتی بر مادۀ خشک مصرفی، پروتئین میکروبی تولیدی، و فراسنجههای خون با استفاده از چهار رأس گوسفند نر بالغ در قالب طرح چرخشی در چهار دورۀ 21روزه بررسی شد. 85 کیلوگرم برگ و ساقۀ درخت موز با 15 کیلوگرم خرمای ضایعاتی با هم مخلوط و بهمدت 45 روز سیلو شد. پس از تعیین ترکیب شیمیایی و ارزیابی حسی، سیلاژ برگ و ساقۀ درخت موز در جیرههای آزمایشی در سطوح صفر (شاهد)، 7، 14، و 21درصد مادۀ خشک استفاده شد. باتوجه به ارزیابیهای حسی، سیلاژ با نمرۀ 20 رتبۀ بسیار خوب را بهخود اختصاص داد. نیتروژن ابقاءشده در گوسفندان تغذیهشده با 21درصد سیلاژ کمتر از گروه شاهد بود (05/0>P). قابلیت هضم مادۀ خشک جیرههای حاوی 14 و 21درصد سیلاژ، کمتر از جیرههای فاقد سیلاژ یا حاوی 7درصد سیلاژ بود (05/0>P). میانگین آلانتوئین دفعی، اسیداوریک، و کل مشتقات پورینی ادرار در گوسفندان با افزایش سطح سیلاژ در جیره بهصورت خطی افزایش پیدا کرد (05/0>P). افزایش نیتروژن و سنتز پروتئین میکروبی در گوسفندان تغذیهشده با جیرۀ حاوی 21درصد سیلاژ بیشتر از گوسفندان تغذیهشده با جیرۀ بدون سیلاژ بود (05/0>P). با افزایش سطح سیلاژ در جیره، غلظت تریگلیسیرید خون بهصورت خطی افزایش یافت (05/0P<). براساس نتایج تحقیق حاضر، استفاده از 21درصد سیلاژ برگ و ساقۀ درخت موز با خرمای ضایعاتی در جیرۀ گوسفند، بدون ایجاد تغییر در مادۀ خشک مصرفی، سنتز پروتئین میکروبی را افزایش میدهد.