مهدی وفای واله؛ ناهید کریمی زندی؛ مهدیه نجم الدینی
دوره 21، شماره 2 ، تیر 1398، ، صفحه 193-207
چکیده
در این پژوهش، اثر تزریق زرده تخممرغ نژاد بومی خزک به تخممرغ سویه تجاری راس 308 در زمان قبل از انکوباسیون بر برخی پارامترهای مرتبط با نرخ متابولیزم در نتاج بررسی شد. پارامترهای مورد بررسی شامل میزان مصرف خوراک، ضریبتبدیل، برخی شاخصهای بیوشیمیائی سرم، غلظت مالوندیآلدئید و نیز بیان نسبی ژنهای AMP-activated protein kinase (AMPK و (Neuropeptide ...
بیشتر
در این پژوهش، اثر تزریق زرده تخممرغ نژاد بومی خزک به تخممرغ سویه تجاری راس 308 در زمان قبل از انکوباسیون بر برخی پارامترهای مرتبط با نرخ متابولیزم در نتاج بررسی شد. پارامترهای مورد بررسی شامل میزان مصرف خوراک، ضریبتبدیل، برخی شاخصهای بیوشیمیائی سرم، غلظت مالوندیآلدئید و نیز بیان نسبی ژنهای AMP-activated protein kinase (AMPK و (Neuropeptide Y (NPYدر بافت مغز نتاج بود. بدین منظور تعداد 320 تخممرغ بارور سویه راس 308 به طور مساوی در قالب طرح کاملا تصادفی به دو گروه آزمایشی شامل گروه آزمون (تزریق زرده تخممرغ نژاد بومی خزک به زرده تخم مرغ راس) و گروه کنترل اختصاص داده شدند. نمونههای خون و بافت پرندگان در پایان دوره آزمایش جمعآوری و برای پارامترهای مذکور بررسی شدند. در مقایسه با گروه کنترل، تزریق زرده تخممرغ نژاد بومی خزک سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی، کاهش غلظت سرمی تریگلیسیرید، کاهش نسبت تریگلیسیرید به لیپوپروتئین با چگالی بالا، کاهش وزن نسبی چربی احشائی و نیز کاهش میزان بیان AMPK در بافت مغز نتاج شد (p<0.05). در مقابل تزریق زرده تخممرغ نژاد بومی خزک تاثیری روی وزن بدن در سن 45 روزگی، میزان خوراک مصرفی، وزن نسبی مغز، غلظت سرمیگلوکز، کلسترول، لیپو پروتئین با چگالی پائین، غلظت مالوندیآلدئید و بیان NPY در بافت مغز نتاج نداشت. بر اساس نتایج این پژوهش، تزریق زردة تخممرغهای نژاد بومی خزک به زرده تخممرغهای سویة تجاری راس 308 به طور مؤثری سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی و کاهش میزان بیان AMPK در بافت مغز میانجی نتاج شد.