گلناز تأسلی؛ فرخ کفیل زاده؛ داراب قدیمی؛ وان لور؛ مایکل بالو
دوره 22، شماره 4 ، دی 1399، ، صفحه 529-536
چکیده
هدف از این پژوهش مطالعه اثر جیره حاوی کربوهیدراتهای غیرالیافی زیاد (40/7 درصد) بر بیان برخی از ژنهای مرتبط با التهاب و سیستم ایمنی ذاتی در گاوهای شیرده جرسی بود. برای انجام آزمایش از هفت رأس گاو چند شکمزا (0/5±2/5) جرسی با میانگین روزهای شیردهی 3±71 و میانگین تولید شیر 6/6 ± 28 کیلوگرم استفاده شد. گاو در دو هفته اول آزمایش جیره شاهد( ...
بیشتر
هدف از این پژوهش مطالعه اثر جیره حاوی کربوهیدراتهای غیرالیافی زیاد (40/7 درصد) بر بیان برخی از ژنهای مرتبط با التهاب و سیستم ایمنی ذاتی در گاوهای شیرده جرسی بود. برای انجام آزمایش از هفت رأس گاو چند شکمزا (0/5±2/5) جرسی با میانگین روزهای شیردهی 3±71 و میانگین تولید شیر 6/6 ± 28 کیلوگرم استفاده شد. گاو در دو هفته اول آزمایش جیره شاهد( حاوی 34 درصد کربوهیدرات غیرالیافی ) و در هفته سوم، جیره حاوی کربوهیدرات غیرالیافی زیاد( 40/7 درصد کربوهیدرات غیرالیافی) دریافت کردند. نمونههای خون در روز صفر (انتهای روز 14، که گاوها جیره شاهد دریافت کرده بودند) و روزهای چهارم و هفتم (پس از تغییر جیره) تهیه شد. بیان نسبی هفت ژن مرتبط با سیستم ایمنی شامل ژنهای TNF-α، IL1β،TLR2 ، SELL، CD74، MNDA و TGFβ اندازهگیری شد. بر اساس نتایج حاصل، مصرف جیره حاوی کربوهیدراتهای غیرالیافی زیاد موجب القاء التهاب و تأثیر بر سیستم ایمنی ذاتی می شود.
هنگامه وفایی؛ مجتبی حسین پور مشهدی
دوره 18، شماره 3 ، آبان 1395، ، صفحه 377-386
چکیده
چندشکلی تکنوکلئوتیدی ژن STAT1 با روش PCR-RFLP و ارتباط آن با صفات تولید شیر در گاوهای شیری نژاد براونسوئیس بررسی شد. تعداد ۹۸ رأس گاو شیری نژاد براونسوئیس به طور تصادفی از گاوداریهای صنعتی مشهد انتخاب و خونگیری ازورید دمی انجام شد. استخراج DNA با استفاده از کیت آماده انجام شد. یک قطعه دارای ۳۱۴ جفت باز در ناحیه 3'UTR ژن STAT1 با ...
بیشتر
چندشکلی تکنوکلئوتیدی ژن STAT1 با روش PCR-RFLP و ارتباط آن با صفات تولید شیر در گاوهای شیری نژاد براونسوئیس بررسی شد. تعداد ۹۸ رأس گاو شیری نژاد براونسوئیس به طور تصادفی از گاوداریهای صنعتی مشهد انتخاب و خونگیری ازورید دمی انجام شد. استخراج DNA با استفاده از کیت آماده انجام شد. یک قطعه دارای ۳۱۴ جفت باز در ناحیه 3'UTR ژن STAT1 با روش PCR تکثیر و سپس قطعه مورد نظر توسط آنزیم برشی Pag1 هضم شد. فراوانیهای ژنوتیپی و ژنی با نرمافزار POPGENE (نسخه 31/1) برآورد شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرمافزار آماری SAS استفاده شد. میانگین صفات با روش دانکن مقایسه شد. فراوانی ژنوتیپهای TT، TC و CCبه ترتیب 23/0 ، 25/0 و 5۲/0 بود. فراوانی آللهای T و C به ترتیب 35۵/0 و 6۴۵/0 برآورد شد. هتروزیگوسیتی مورد انتظار معادل ۰/۴۵۸ برآورد شد. آزمون مربع کای نشان داد که جمعیت مورد مطالعه در تعادل هاردیوینبرگ نمیباشد (05/0P<). تفاوت میانگین الگوهای ژنوتیپی در جایگاه ژن STAT1 برای صفات شیر (شامل تولید شیر، درصد و مقدار چربی شیر و مقدار پروتئین شیر) معنیدار نبود، ولی برای صفت درصد پروتئین شیر معنیدار بود (05/0P<). میانگین تولید شیر و مقادیر چربی و پروتئین برای ژنوتیپ CC نسبت به دو ژنوتیپ دیگر بیشتر بود. با توجه به نتایج حاصل، آلل T به عنوان آلل با فراوانی کم شناخته میشود و وجود آلل C در ژنوتیپ گاو اثر مثبت بر صفات تولید شیر، مقدار چربی و پروتئین دارد.