محمدرضا رضوانی؛ مهدی عباسی؛ شهین ثابت
دوره 23، شماره 3 ، مهر 1400، ، صفحه 471-479
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره مالت بر عملکرد رشد، گوارشپذیری مواد مغذی و جمعیت میکروبی روده کور جوجههای گوشتی در دورههای رشد، پایانی و کل دوره طراحی و بررسی شد. برای انجام این آزمایش، از 256 قطعه جوجه گوشتی سویه کاب 500 مخلوط هر دو جنس در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، هشت تکرار و هشت قطعه پرنده در هر تکرار از سن 14 تا 49 روزگی ...
بیشتر
این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره مالت بر عملکرد رشد، گوارشپذیری مواد مغذی و جمعیت میکروبی روده کور جوجههای گوشتی در دورههای رشد، پایانی و کل دوره طراحی و بررسی شد. برای انجام این آزمایش، از 256 قطعه جوجه گوشتی سویه کاب 500 مخلوط هر دو جنس در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، هشت تکرار و هشت قطعه پرنده در هر تکرار از سن 14 تا 49 روزگی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه فاقد مواد افزودنی (شاهد) و جیره پایه حاوی سطوح 0/1، 0/2 و 0/3 درصد عصاره مالت بودند. اثر تیمارها بر صفات عملکرد رشد، طول و وزن روده، گوارشپذیری مواد مغذی و شمار باکتری اشرشیاکلای و لاکتوباسیلوس روده کور اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که در دورههای رشد، پایانی و کل دوره، افزودن عصاره مالت در سطح 3/0 درصد، بدون تأثیر بر مصرف خوراک، بیشترین افزایش وزن روزانه و کمترین ضریب تبدیل خوراک را در مقایسه با سایر تیمارها ایجاد کرد (0/05≥ P). همچنین، جیره حاوی0/3 درصد عصاره مالت باعث بهبود گوارشپذیری ماده خشک، پروتئین، چربی و کاهش جمعیت باکتری اشرشیاکلای شد (0/05≥ P). با توجه به نتایج بهدستآمده، میتوان از عصاره مالت به میزان 0/3 درصد در جیره جوجههای گوشتی برای بهبود عملکرد و سلامت دستگاه گوارش استفاده کرد.