محمدرضا رضوانی؛ مهدی عباسی؛ شهین ثابت
دوره 23، شماره 3 ، مهر 1400، ، صفحه 471-479
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثر عصارهی مالت بر عملکرد رشد، گوارشپذیری مواد مغذی و جمعیت میکروبی روده کور جوجههای گوشتی در دورههای رشد، پایانی و کل دوره طراحی و بررسی شد. برای انجام این آزمایش، از 256 قطعه جوجهی گوشتی سویهی کاب 500 مخلوط هر دو جنس در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، هشت تکرار و هشت قطعه پرنده در هر تکرار از سن 14 ...
بیشتر
این پژوهش با هدف بررسی اثر عصارهی مالت بر عملکرد رشد، گوارشپذیری مواد مغذی و جمعیت میکروبی روده کور جوجههای گوشتی در دورههای رشد، پایانی و کل دوره طراحی و بررسی شد. برای انجام این آزمایش، از 256 قطعه جوجهی گوشتی سویهی کاب 500 مخلوط هر دو جنس در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، هشت تکرار و هشت قطعه پرنده در هر تکرار از سن 14 تا 49 روزگی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیرهی پایه فاقد مواد افزودنی (شاهد) و جیرهی پایه حاوی سطوح 0/1، 0/2 و 0/3 درصد عصارهی مالت بودند. اثر تیمارها بر صفات عملکرد رشد، طول و وزن روده، گوارشپذیری مواد مغذی و شمار باکتری اشرشیاکلای و لاکتوباسیلوس رودهی کور اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که در دورههای رشد، پایانی و کل دوره، افزودن عصاره مالت در سطح 0/3 درصد، بدون تاثیر بر مصرف خوراک، بیشترین افزایش وزن روزانه و کمترین ضریب تبدیل خوراک را در مقایسه با سایر تیمارها ایجاد کرد (0/05≥ P). همچنین، جیرهی حاوی 0/3 درصد عصارهی مالت باعث بهبود گوارشپذیری مادهی خشک، پروتئین، چربی و کاهش جمعیت باکتری اشرشیاکلای شد (0/05≥ P). با توجه به نتایج بدست آمده، میتوان از عصاره مالت به میزان 0/3 درصد در جیره جوجههای گوشتی برای بهبود عملکرد و سلامت دستگاه گوارش استفاده کرد.