ذبیح اله نعمتی؛ مقصود بشارتی؛ امیر کریمی
دوره 21، شماره 1 ، اردیبهشت 1398، ، صفحه 49-60
چکیده
این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر افزودن پودر زغالاخته، پودرسیر و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر عملکرد، کیفیت تخممرغ و برخی فراسنجههای خون در مرغهای تخمگذار تجاری انجام شد. تعداد 128 قطعه مرغ تخمگذار سویه لوهمن لایت در سن 58 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و هشت پرنده در ...
بیشتر
این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر افزودن پودر زغالاخته، پودرسیر و اسانس ترکیبی پوسته بادام هندی و دانه کرچک بر عملکرد، کیفیت تخممرغ و برخی فراسنجههای خون در مرغهای تخمگذار تجاری انجام شد. تعداد 128 قطعه مرغ تخمگذار سویه لوهمن لایت در سن 58 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و هشت پرنده در هر تکرار استفاده شدند. جیرههای آزمایشی شامل 1- جیره پایه (شاهد)، 2- شاهد + یک درصد پودر سیر، 3- شاهد + یک درصد پودر زغالاخته و 4- شاهد + 15/0 درصد اسانس ترکیبی دانهکرچک و پوسته بادامهندی بودند. جیرههای آزمایشی از هفته 59 الی63 تغذیه شد. عملکرد مرغها در سنین 61 و 63 هفتگی و میزان فراسنجههای خون و زرده تخممرغ در پایان دوره آزمایش، اندازهگیری شدند. عملکرد مرغهای تخمگذار در بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنیداری نداشت. زغالاخته باعث افزایش ارتفاع و واحد هاو سفیده تخممرغ در مقایسه با شاهد شد (05/0P<). غلظت کلسترول، HDL، تریگلیسرید و آنزیمهای آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانینآمینوترانسفراز خون در بین تیمارهای آزمایشی، تفاوت معنیداری نداشت. مکمل کردن جیره غذایی با پودر سیر و زغالاخته سبب کاهش معنیدار غلظت کلسترول زرده تخممرغ شد (05/0P<) اما غلظت کلسترول زرده تخممرغ تحت تأثیر معنیدار اسانسگیاهی قرار نگرفت. براساس نتایج این آزمایش، میتوان نتیجه گرفت افزودن پودر زغالاخته و یا سیر به جیره مرغ تخمگذار کیفیت داخلی تخممرغ را بهبود داده و کلسترول زرده را نیز کاهش میدهد.
ذبیح اله نعمتی؛ رویه محمدی
دوره 19، شماره 3 ، آبان 1396، ، صفحه 657-670
چکیده
به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف پودر سیر بر عملکرد تولیدی، کیفیت تخممرغ و فراسنجههای خونی مرغهای تخمگذار تجاری، تعداد 128 قطعه مرغ تخمگذار سویه لوهمن لایت در سن 58 هفتگی(به مدت پنج هفته) و در قالب طرح کاملا تصادفی در بین چهار تیمار با چهار تکرار و هشت پرنده در هر قفس توزیع شد.جیرههای آزمایشی شامل جیره شاهد و سطوح یک، دو و ...
بیشتر
به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف پودر سیر بر عملکرد تولیدی، کیفیت تخممرغ و فراسنجههای خونی مرغهای تخمگذار تجاری، تعداد 128 قطعه مرغ تخمگذار سویه لوهمن لایت در سن 58 هفتگی(به مدت پنج هفته) و در قالب طرح کاملا تصادفی در بین چهار تیمار با چهار تکرار و هشت پرنده در هر قفس توزیع شد.جیرههای آزمایشی شامل جیره شاهد و سطوح یک، دو و سه درصد پودر سیر بودند. صفات مربوط به عملکرد و خصوصیات کیفی تخممرغها برای هر یک از تکرارها در سن 61 و 63 هفتگی و میزان فراسنجههای خونی و زرده تخممرغ در پایان دوره اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد درصد تولید تخممرغ و مجموع توده تخممرغ، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند، اما افزودن پودر سیر در سطح سه درصد در مقایسه با شاهد سبب افزایش وزن تخممرغ گردید(05/0P<). افزودن سطح سه درصد پودر سیر در جیره غذایی در مقایسه با گروه شاهد موجب افزایش شاخص عدد هاو به میزان 25/4 واحد شد(05/0P<). مکمل پودر سیر در سطح سه درصد موجب کاهش سطح کلسترول سرم خون و زرده تخممرغ در مرغهای تخمگذار شد(05/0P<). فراسنجههای خونی شامل لیپوپروتئینهای با چگالی بالا، تریگلیسرید و آنزیمهای کبدی آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانینآمینوترانسفراز تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. در کل، نتایج نشان داد افزودن پودر سیر به جیره غذایی مرغهای تخمگذار موجب افزایش وزن تخممرغ، بهبود کیفیت سفیده تخممرغ شد و همچنین سیر اثر کاهشی بر میزان کلسترول زرده تخممرغ داشت.