بهبود کیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد - یخ‌گشایی با استفاده از سطوح مختلف کوآنزیم Q10

حسین دقیق کیا؛ زهرا بلوکی

دوره 19، شماره 3 ، آبان 1396، ، صفحه 727-738

چکیده
  هدف این مطالعه بررسی تأثیر آنتی‌اکسیدانی کوآنزیم Q10 بر کیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد-یخ‌گشایی بود. از 5 قوچ قزل دوبار در هفته و در 5 تکرار اسپرم‌گیری شد. این آزمایش شامل 5 تیمار، کوآنزیم کیوتن در چهار سطح (5/0، 1، 2 و 5/2 میکرومولار) و گروه شاهد (بدون آنتی اکسیدان) بود. قبل از رقیق‌سازی اسپرم‌ها از نظر حجم، تحرک و میزان اسپرم غیرطبیعی ...  بیشتر

تأثیر عصاره زغال اخته در رقیق کننده منی بر کیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد - یخ گشایی

حسین دقیق کیا؛ فاطمه زارع قلعه جیق؛ ابوذر نجفی؛ حسین واثقی دودران

دوره 18، شماره 4 ، دی 1395، ، صفحه 831-840

چکیده
  تأثیر سطوح مختلف عصاره اتانولی گیاه زغال اخته در بهبود کیفیت منی قوچ طی فرآیند انجماد - یخ­گشایی بررسی شد. در این مطالعه از 5 قوچ، 2 بار در هفته به کمک واژن مصنوعی اسپرم­گیری شد. به‌منظور از بین بردن اثرات فردی، نمونه­های منی گرفته شده با هم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصاره زغال اخته (صفر، 100، 150، 200 میکرولیتر در میلی­لیتر) به رقیق­کننده ...  بیشتر