بررسی خصوصیات شیمیایی و تغذیه‌ای سیلاژ ذرت علوفه‌ای حاصل از بذر پرتوتابی شده با پرتو گاما و تاثیر آن بر عملکرد بره‌های نر پرواری زندی

علیرضا شعبانی منظم؛ محمدعلی نوروزیان؛ مهدی بهگر؛ اعظم برزوئی

دوره 24، شماره 3 ، مهر 1401، ، صفحه 291-300

چکیده
  این مطالعه به‌منظور بررسی ویژگی‌های شیمیایی و تغذیه‌ای و تأثیر سیلاژ ذرت علوفه‌ای حاصل از بذر پرتوتابی‌شده با پرتو گاما بر عملکرد بره‌های نر پرواری زندی انجام شد. ابتدا ویژگی‌های جوانه‌زنی بذر ذرت شاهد و پرتوتابی‌شده با دزهای 25، 50، 100، 150 و 200 گری اندازه‌گیری شد. بعد از مشخص‌شدن دز مناسب، بذرهای مورداستفاده در دز 25 گری با پرتو ...  بیشتر

بررسی ترکیب شیمیایی و فراسنجه‌های تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای کاه گندم و باگاس نیشکر عمل‌آورعمل‌آوری‌شده با اوره

منصور دهقانی؛ احمد افضل‌ زاده؛ محمدعلی نوروزیان

دوره 23، شماره 2 ، تیر 1400، ، صفحه 191-200

چکیده
  مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر فرآوری کاه گندم و باگاس نیشکر با اوره بر ترکیب شیمیایی، زمان تأخیر و فراسنجه ­های تجزیه‌پذیری ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) به روش کیسه­ های نایلونی انجام شد. ترکیب شیمیایی و فراسنجه­ های تجزیه‌پذیری نمونه ­های فرآوری‌نشده و عمل‌آوری‌شده با پنج درصد اوره با استفاده از سه راس گاو ...  بیشتر

گوارش پذیری مواد مغذی، عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی بره‌های پرواری زندی تغذیه شده با سطوح مختلف کنجاله سیاه دانه

بهنام روشنی؛ محمدعلی نوروزیان؛ احمد افضل‌ زاده

دوره 23، شماره 1 ، فروردین 1400، ، صفحه 13-20

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر جایگزینی کنجاله‌ی کلزا با کنجاله‌ی سیاه دانه بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و خصوصیات لاشه، از تعداد 18راس بره نر زندی (با میانگین وزن 1/5±29/5 کیلوگرم و سن 7 ± 110 روز) در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و به مدت 90 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره‌ی شاهد حاوی نه درصد کنجاله‌ی کلزا، 2) جیره‌ی حاوی 4/5 ...  بیشتر

تأثیر اسید آسکوربیک و سالیسیلات پوشش‌دار بر عملکرد و فراسنجه های خونی گاوهای شیرده هلشتاین تازه‌زا تحت تنش گرمایی

مهدی دهقانی سانیج؛ محمدعلی نوروزیان؛ احمد افضل‌ زاده؛ علی اسدی الموتی

دوره 22، شماره 2 ، تیر 1399، ، صفحه 211-221

چکیده
  به منظور بررسی اثرات اسید آسکوربیک و سالیسیلات پوشش دار شده در تغذیه گاوهای شیری تازه زا تحت تنش گرمایی از تعداد 44 رأس گاو هلشتاین در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 11 تکرار در هر تیمار به مدت 30 روز استفاده شد. تیمارها شامل: 1) شاهد (جیره بدون افزودنی)، 2) جیره حاوی 30 گرم اسید آسکوربیک پوشش‌دار به ازای هر رأس در روز، 3) جیره حاوی 10 گرم ...  بیشتر

تأثیر افزودن خوراک گلوتن ذرت خشک بر روی ترکیب شیمیایی و گوارش پذیری ذرت علوفه‌ای سیلو شده به روش‌های آزمایشگاهی و دام زنده ( برون تنی و درون تنی)

حسن فضائلی؛ فرشید میرزایی؛ احمد افضل زاده؛ محمدعلیl نوروزیان؛ مهدی نادعلیان؛ هادی حسینی

دوره 22، شماره 1 ، فروردین 1399، ، صفحه 23-35

چکیده
  این پژوهش به‌منظور بررسی تأثیر افزایش خوراک گلوتن ذرت (خشک) بر ارزش غذایی ذرت علوفه‌ای سیلوشده به روش های آزمایشگاهی و دام زنده انجام شد. بخش اول آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و پنج تکرار انجام شد که در آن؛ علوفه خرد شده ذرت با نسبت‌های صفر، پنج و 10 درصد خوراک گلوتن ذرت مخلوط و در بشکه های 200 لیتری پلی اتیلنی سیلو شد. پس ...  بیشتر

تعیین ارزش غذایی علوفه کاهوی وحشی قبل و بعد گلدهی و مقایسه مدل های مختلف برآورد زمان تاخیری آن

حسین بیاتانی؛ محمدعلی نوروزیان؛ احمد افضل‌ زاده

دوره 21، شماره 2 ، تیر 1398، ، صفحه 209-221

چکیده
  این مطالعه به منظور تعیین ارزش غذایی کاهوی وحشی در مراحل مختلف رشد و نیز برآورد و مقایسه روش های مختلف تعیین فاز تاخیری آن انجام شد. ترکیب شیمیایی، فراسنجه های تجزیه پذیری به روش کیسه های نایلونی و تولید گاز نمونه های مختلف کاهوی وحشی قبل و بعد گلدهی و یونجه خشک با هم مقایسه شدند. همچنین فاز تاخیری علوفه های آزمایشی به روش های مختلف ...  بیشتر

اثرات منابع مختلف کربوهیدرات‌های غیرالیافی بر تخمیر و تولید گاز منابع علوفه‌ای در شرایط برون‌تنی

سمیه فتحی؛ علی اسدی الموتی؛ احمد افضل‌ زاده؛ محمدعلی نوروزیان

دوره 19، شماره 3 ، آبان 1396، ، صفحه 545-555

چکیده
  این آزمایش به‌منظور بررسی اثرات تخمیر منبع علوفه در تخمیر هم‌زمان با منابع مختلف کربوهیدرات‌های غیرالیافی در یک طرح پایه کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل (نه تیمار و سه تکرار) انجام شد. از کاه گندم، یونجه و ذرت سیلوشده به‌عنوان منبع علوفه و از نشاسته، ساکارز و پکتین به‌عنوان اجزای مهم کربوهیدرات‌های غیرالیافی استفاده شد. 2/0 گرم ...  بیشتر

تأثیر منابع مختلف مکمل مس بر فراسنجه‌های تولید گاز و قابلیت هضم مواد مغذی در گوسفند زندی

نسرین حسین پور؛ محمدعلی نوروزیان؛ احمد افضل زاده

دوره 16، شماره 2 ، مهر 1393، ، صفحه 93-101

چکیده
  این مطالعه به منظور بررسی اثر منابع مختلف مکمل آلی و معدنی مس بر فراسنجه‌های تولید گاز و قابلیت هضم مواد مغذی در بره‌های نر زندی انجام شد. در آزمایش اول، هجده راس برة نر (میانگین وزن 62/1±53/17 کیلوگرم) در قالب طرحی کاملاً تصادفی در سه گروه شش راسی، در جایگاه‌های انفرادی به مدت هفتاد روز پروار شدند. تیمارها شامل شاهد (جیرة پایة بدون ...  بیشتر

تأثیر جایگزینی یونجه با علوفه کنگرفرنگی بر گوارش ‏پذیری، عملکرد و خصوصیات لاشه بره ‏های پرواری لری ‌ـ ‌‌بختیاری

مهدی دهقانی سانیج؛ احمد افضل‌زاده؛ کامران رضایزدی؛ محمدعلی نوروزیان

دوره 16، شماره 1 ، اردیبهشت 1393، ، صفحه 11-20

چکیده
  تأثیر جایگزینی یونجه با علوفۀ کنگرفرنگی بر گوارش‏پذیری، فراسنجه‏های تولید گاز جیره‏های آزمایشی، عملکرد، و خصوصیات لاشۀ بره‏های مادۀ لری‌ـ‌بختیاری در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو تیمار و هفت تکرار بررسی شد. بره‏های گروه شاهد، جیره‏ای حاوی 30 درصد یونجه، 15 درصد کاه جو، و 55 درصد مواد متراکم دریافت کردند و در جیرۀ بره‏های ...  بیشتر

تأثیر منابع گوناگون روی بر عملکرد، غلظت مواد معدنی و فراسنجه‏های خون بره زندی

مختار ملاکی؛ محمد علی نوروزیان؛ علی‌اکبر خادم

دوره 15، شماره 2 ، مهر 1392، ، صفحه 109-115

چکیده
  تأثیر منابع گوناگون روی (آلی و معدنی) بر عملکرد، غلظت مواد معدنی، و فراسنجه‏های خون بره‏های زندی با استفاده از 18 رأس بره نر در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار بررسی شد. تیمارها عبارت بودند از: جیرۀ فاقد مکمل روی (شاهد)، جیرۀ حاوی ppm 25 روی معدنی (روی‌ـسولفات) و جیرۀ حاوی ppm 25 روی آلی (روی‌ـ‌پپتید). وزن نهایی، افزایش وزن روزانه، و مصرف ...  بیشتر